Blog: Reiki en Ki

Reiki en Ki

Reiki en ki hebben niet voor niets een deel van hun naam gemeen

Ki en reiki hebben niet voor niets een deel van hun naam gemeen. Zeker in Japan waar ki meer betekenis heeft dan hier, is het een vanzelfsprekend deel van het leven, en daarmee van reiki als spirituele pad. Dat is duidelijker als ki ook wel vertaald wordt als ‘spirituele lucht’. Ieder mens heeft een ki, heeft een ki-punt, en heeft een eigen ki-stroom. Dit geld ook voor als je geen reiki hebt! De hoeveelheid en de kwaliteit van jouw ki is in sterke mate bepalend voor je gezondheid en voor je mentale en spirituele welzijn. Je ki bepaalt ook of je vaak last hebt energieverlies en of jezelf goed kunt afschermen tegen de invloed van negatieve situaties. De manier waarop je omgaat met ki en vooral met je interne ki-stroom, heeft rechtstreeks invloed op je krachten als behandelaar. En toch is ki niet hetzelfde als reiki. Ki is een energie die niet gebonden is aan een methode. Reiki is de methode waarbij je doormiddel van inwijding een eeuwige verbinding met de oerbron verkrijgt en deze oerkracht vervolgens doorgeeft aan jezelf en aan anderen. Door de inwijding heb je toegang tot deze onuitputtelijke bron van energie. Reiki en ki zijn niet hetzelfde, maar oefenen wel voortdurend invloed op elkaar uit en een goede reiki-behandelaar of reiki master kan de invloed van het ki-systeem niet negeren. In het westen is de leer van ki helaas niet vanzelfsprekend. We zien dan ook dat mensen op een gegeven moment in hun reiki-beoefening blijven hangen, niet verder komen. Eerst kijken we dan naar de manier waarop ze reiki beoefenen. Alhoewel vanuit spiritueel oogpunt elke reiki beoefening juist is, zijn er toch bepaalde vereisten (welke master heeft ze ingewijd, is die echt traditioneel opgeleid?) die wel degelijk uitmaken of iemand een sterk reiki-kanaal kan worden of niet.

Het Nederlof Centrum geeft al jaren les in het begrip ‘ki’ en de manier waarop je met deze unieke energie kunt werken, zowel bij het beoefenen van reiki als in het dagelijks leven. De ki-leer staat centraal in onze Shin-Do cursus. Als je wilt leren deze energie op te wekken en er serieus mee wilt leren werken. Is de Shin-do cursus zeer zeker aan te raden. Meer info over Shin-Do>>

Gepubliceerd met toestemming Complete Handboek Reiki

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest