Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding van essentieel belang kan zijn voor zowel je persoonlijke groei als het helpen van anderen. Het is fascinerend hoe healing onze perspectieven op gezondheid en welzijn kan transformeren..

De essentie van healing

Healing is een holistische benadering van gezondheid en welzijn die zich richt op het activeren van het zelfgenezend vermogen van de mens. Het omvat verschillende technieken en modaliteiten, zoals reiki, aura /chakra healing en meer. Het gemeenschappelijke doel van deze methoden is het herstellen van de energiebalans in het lichaam en het bevorderen van heling op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Hier zijn enkele essentiële aspecten van healing:

  1. Energetische balans: Er wordt erkend dat er een subtiele energie door het lichaam stroomt en dat gezondheid afhankelijk is van een evenwichtige stroom van energie. Wanneer deze energie uit balans is, kunnen er fysieke, emotionele of mentale problemen ontstaan. De technieken zijn ontwikkeld om deze energiestroom in evenwicht te brengen.
  2. Holisme: Deze benadering beschouwt het individu als een geheel, en niet slechts als een verzameling afzonderlijke lichaamsdelen of symptomen. Het doel is om het evenwicht in alle aspecten van het leven te herstellen, waaronder fysieke gezondheid, emotionele stabiliteit, mentale helderheid en spirituele vervulling.
  3. Zelfgenezend vermogen: Centraal binnen het concept van healing is dat ons lichaam van nature beschikt over de capaciteit om zelfgenezing te bevorderen. Bepaalde technieken en benaderingen dragen bij aan het activeren en ondersteunen van dit potentieel, waardoor de mens in staat is om te herstellen van ziekten, stress of onbalans.
  4. Diverse technieken: Er zijn verschillende benaderingen, zoals Reiki, aura harmoniseren, chakra balancering, acupunctuur, en meer. Elk van deze technieken heeft zijn eigen aanpak en methoden, maar ze delen allemaal het gemeenschappelijke doel van welzijn en balans.
  5. Persoonlijke groei: Dit gaat vaak hand in hand met bewustwording en ontwikkeling. Het kan mensen helpen om dieper in contact te komen met zichzelf, hun emoties te begrijpen en hun spirituele pad te verkennen.
  6. Preventie: Naast het behandelen van bestaande problemen wordt het ook vaak ingezet voor preventieve doeleinden. Mensen zoeken regelmatig naar healing om hun algehele gezondheid en welzijn te behouden, stress te verminderen en emotionele stabiliteit te bevorderen.
  7. Spirituele dimensie: Voor veel mensen heeft healing een diepgaande spirituele betekenis. Het kan helpen bij het verkennen van spirituele groei, bewustwording en verbinding met hogere niveaus van bewustzijn.

Aurahealing opleiding bij Nederlof Centrum

Bij Nederlof Centrum bieden we de hoogwaardige AuraTouch opleiding aan te bieden, zodat je de kennis en praktische vaardigheden kunt verwerven die nodig zijn om een bekwame healer te worden. Onze training omvat:”

  • Grondige opleiding: Onze AuraTouch opleiding omvat een diepgaande verkenning van aura’s, chakra’s, en energiestromen. Je leert hoe je energie kunt waarnemen en beheren om heling te faciliteren.
  • Praktische ervaring: Tijdens de opleiding krijg je ruimschoots de gelegenheid om healing technieken in de praktijk toe te passen, zowel op jezelf als op anderen.
  • Ervaren docenten: Onze ervaren docenten begeleiden je gedurende het hele leerproces. Ze delen hun kennis, expertise en begeleiden je bij het ontwikkelen van je eigen unieke healing vaardigheden.

Laat je leiden door een reis van heling, groei en empowerment. Ontdek de mogelijkheden die het biedt, zowel voor jezelf als voor anderen. Investeer in jezelf en word een bron van heling en welzijn voor de wereld om je heen.

Wil je meer weten over onze AuraTouch Opleiding en hoe deze jou kan helpen groeien op persoonlijk en professioneel niveau? Bezoek onze website voor gedetailleerde informatie en aanmeldingsmogelijkheden.

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-3

Wil je meer weten over onze AuraTouch Opleiding en hoe deze jou kan helpen groeien op persoonlijk en professioneel niveau? Bezoek onze website voor gedetailleerde informatie en aanmeldingsmogelijkheden.

Ook vind je meer informatie op onze website www.aurahealing.nl

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Open dag meditatie opleiding

Open dag Meditatieleraar opleiding 2024

Als je interesse hebt in de opleiding Professioneel Meditatieleraar en daar nog niet voor ingeschreven staat, is er nu een ideale gelegenheid om je te oriënteren. We nodigen je van harte uit voor de open dag van onze meditatieleraar opleiding!

Pin It on Pinterest