Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Birgit de Heij die de Orthomoleculaire voedings opleiding bij het Nederlof Centrum verzorgt heeft onlangs een prijs gewonnen voor de heerlijkste gezondste worteltaart! Lees hier het artikel uit de Sanquin.

Het verlossende woord van Rudolph van Veen ontlokte een juichkreet bij Birgit de Heij, haar gezonde worteltaart is tot beste recept gekroond in het Sanquin Bakfestijn.

Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

De Go Nuts met Carrot Cake is een heerlijke en gezonde variant van de bekende worteltaart en ook nog eens lactose- en glutenvrij. De afwezigheid van geraffineerde suikers maakt dat de mineralen van de cake extra goed worden opgenomen, extra belangrijk na een donatie.

Het is de ambitie om dit winnende recept te benutten voor de ontwikkeling van een gezonde traktatie om toe te voegen aan het assortiment in alle donorcafés van de bloedbanken.

Een zinderende strijd

De finale van het Sanquin Bakfestijn vond plaats in het prachtige Miele Experience Center te Vianen, die hun locatie belangeloos voor ons ter beschikking hebben gesteld. De bakkers kregen een aantal uur de tijd om, met tips van de jury, hun recept te perfectioneren en te bakken. Daarna werd er gepresenteerd en geproefd.
Naast Birgit met het winnende recept, presenteerde Manjo van Boxtel haar Kompelkoek, Marja Vermaas een Pelicarrot Muffin, Matt Mellema de Matteleine en Nynke de Vries de SpecuBanaan Explosie.

De jury bestond uit:

  • Rudolph van Veen: Meesterkok en Meester Patissier
  • Daphne Thijssen-Timmer: Directeur Bloedbank
  • Bas Nobel: Manager Property & Services Sanquin
  • Wouter Schrover: lid Donor Advies Raad Sanquin
  • Mark Holst: donor en docent op de Hotelschool The Hague (deskundig gastjurylid)
  • Sabrina de Jager-de Keiser: donor (fijnproevend gastjurylid)

Meester Kok en Meester Patissier Rudolph van Veen, voorzitter van de jury, vond het een lastige taak: “De passie en bakkunst spatte er af bij alle finalisten! We hebben echt zitten smikkelen. Alhoewel het echt ontzettend moeilijk was om vijf smaakvolle recepten te vergelijken, was de jury toch unaniem over wie de winnaar zou moeten zijn. Wij gunnen elke donor de Go Nuts met Carrot Cake: zoet, stevig, fris en smeuïg!”

“Oma Groente”

Birgit de Heij vindt het een enorme eer dat haar recept tot beste is gekroond. Ze inspireert de mensen in haar eigen omgeving al jaren met haar gezonde voeding en tips: “Toen ik de oproep zag, dacht ik meteen ‘hier doe ik aan mee’. Gezonde voeding is zó belangrijk! Ik word niet voor niets Oma Groente genoemd. Dat ik nu alle donors van Sanquin kennis kan laten maken met mijn recept is echt een kroon op mijn werk.”

Wat de Go Nuts met Carrot Cake dan zo goed maakt? “Dat is de perfecte combinatie van zoetheid en stevigheid van de wortels, vol vezels, de frisheid van appel en citroen, de zoetheid en binding van banaan en dadels én de kokosolie die hem zo smeuïg maakt. Ik geef al jaren bloed en kijk er enorm naar uit om na een donatie echt iets lekkers en gezonds te eten. Ik hoop dat alle donors hiervan kunnen genieten!”

Een feestelijke wedstrijd

Daphne Timmer-Thijssen, directeur Bloedbank en jurylid, is erg blij met het verloop van de gehele zoektocht naar een gezonde aanvulling in het donorcafé assortiment: “We kregen steeds vaker de vraag naar meer gezonde producten voor na bloed– of plasmadonatie. We wilden graag samen met onze achterban ontdekken wat dat zou moeten zijn, mede in het kader van ons feestelijke jubileum. En dat is goed gelukt! We zijn echt overweldigd door alle positieve reacties en willen alle bakkers, aspirant juryleden en stemmers van harte bedanken voor hun enthousiasme.”

Bronvermelding: https://www.sanquin.nl/over-sanquin/nieuws/2023/06/bakfestijn-winnaar-birgit-gezonde-snack-donorcafe?

Meer informatie over de Orthomoleculaire Voeding Opleiding>>

Reiki 1 course-positions-nederlof centrum

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English! We are excited to announce that our Reiki 1 course is now also available in English. Join us on for the first English session. We only give the English version once a year. Check our agenda for the available date.

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Afgelopen weekend hebben we na een reis van anderhalf jaar de certificaten voor meditatieleraar mogen uitreiken aan een mooie en toegewijde groep deelnemers. Dankbaar dat we als docenten dit pad naar meer inzicht en transformatie hebben mogen begeleiden.

Groepsfoto's 2024 nederlof centrum

Groepsfoto’s 2024

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie van harte feliciteren met het succesvol afronden van de cursus of opleiding. We hopen dat jullie de opgedane kennis en vaardigheden goed zullen blijven gebruiken en dat jullie blijven groeien, zowel persoonlijk als...
Nederlof nieuwsbrief logo

Nieuw! Twee aparte opleidingen AuraTouch – Nederlof Centrum

De 2 jarige opleiding AuraTouch healing bestond altijd al uit twee delen. Het zijn vanaf nu geheel zelfstandige opleidingen. De opleidingen zijn nu geheel los van elkaar en kunnen apart gevolgd worden. We presenteren twee AuraTouch opleidingen

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra’s: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Pin It on Pinterest