Zink verkort verkoudheid

Zink verkort verkoudheid

Een verkoudheid is vaak een kwestie van uitzieken. Volgens onderzoek kan het nemen van zinksupplementen de lengte van een verkoudheid echter met bijna de helft inkorten.

Dit resultaat betreft een combinatie van 13 eerdere onderzoeken naar het effect van zinktabletten op verkoudheid.
Uit drie studies bleek dat een dosis van meer dan 75 mg zinkacetaat (ruim zeven keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) de lengte van de verkoudheid met 42 procent verminderde.
Vijf andere studies gebruikten een ander zinkzout en lieten zien dat een dosis van 75 mg resulteerde in een 20 procent vermindering. De overige vijf studies toonden dat een dosis lager dan 75 mg geen effect had.

Bijwerkingen
Zinksupplementen hebben verschillende bijwerkingen zoals een slechte smaak in de mond, een geïrriteerde maag en misselijkheid. Op de lange termijn vonden de onderzoekers echter geen schadelijke effecten van de zinktabletten.
Volgens hoofdonderzoeker Harri Hemila van de University of Helsinki in Finland zijn de resultaten veelbelovend.
“Aangezien de meeste deelnemers geen bijwerkingen ervaarden kunnen zinktabletten wellicht worden ingezet als behandelmethode van een simpele verkoudheid. Voor de beste samenstelling van het supplement en richtlijnen voor de behandeling is echter nog meer onderzoek nodig.”

Voeding
Zink is belangrijk voor het immuunsysteem, een goed smaak- en reukvermogen en de mannelijke vruchtbaarheid. Een tekort komt veel voor en kan de kans op een infectie vergroten.
In Europa is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zink voor een volwassen 10 mg. Zink wordt niet opgeslagen in het lichaam, vandaar dat we het uit onze voeding moeten halen. Schaaldieren, lever, pompoenzaden en volkorengranen zijn onder andere rijk aan zink.

Reiki 1 course-positions-nederlof centrum

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English! We are excited to announce that our Reiki 1 course is now also available in English. Join us on for the first English session. We only give the English version once a year. Check our agenda for the available date.

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Afgelopen weekend hebben we na een reis van anderhalf jaar de certificaten voor meditatieleraar mogen uitreiken aan een mooie en toegewijde groep deelnemers. Dankbaar dat we als docenten dit pad naar meer inzicht en transformatie hebben mogen begeleiden.

Groepsfoto's 2024 nederlof centrum

Groepsfoto’s 2024

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie van harte feliciteren met het succesvol afronden van de cursus of opleiding. We hopen dat jullie de opgedane kennis en vaardigheden goed zullen blijven gebruiken en dat jullie blijven groeien, zowel persoonlijk als...
Nederlof nieuwsbrief logo

Nieuw! Twee aparte opleidingen AuraTouch – Nederlof Centrum

De 2 jarige opleiding AuraTouch healing bestond altijd al uit twee delen. Het zijn vanaf nu geheel zelfstandige opleidingen. De opleidingen zijn nu geheel los van elkaar en kunnen apart gevolgd worden. We presenteren twee AuraTouch opleidingen

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra’s: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Pin It on Pinterest