Reiki tijdens de zwangerschap

Reiki tijdens de zwangerschap zou het mooiste zijn als de moeder twee keer per dag reiki zou krijgen, óf door zelfbehandeling, óf door de partner, of, beter nog, door een combinatie van beide.


In de eerste maanden van de zwangerschap is er aan de buitenkant bij de vrouw nog weinig te zien en vallen de klachten meestal mee. Dit maakt reiki gedurende deze eerste maanden echter niet minder waardevol. Dit zijn tenslotte de maanden waarin de vrucht zich begint te ontwikkelen. In de eerste twee maanden ontstaat het embryo en beginnen het zenuwstelsel, de hersenen, de ruggengraat en de spijsverteringsorganen vaste vormen aan te nemen. Pas in de derde maand wordt er bij de moeder veelal iets zichtbaar, maar dan zijn de organen van het ongeboren kind al grotendeels gevormd en beginnen ze beetje bij beetje te functioneren.


Tijdens deze eerste drie maanden kan er aandacht worden besteed aan misselijkheid door de moeder regelmatig te behandelen. Bij sterke misselijkheid is de stoelbehandeling meer geschikt. Ook bij vermoeidheid en een licht gebrek aan eetlust biedt een volledige reikibehandeling ondersteuning.
In de derde maand kan lichte pijn optreden door het oprekken van de baarmoeder, en biedt behandeling van met name het onderlichaam verlichting en ondersteuning.


De vierde maand wordt voor de moeder meestal al wat lichter en de vijfde maand wordt vaak als de prettigste ervaren, doordat de verschijnselen van de eerste drie maanden meestal zijn geminimaliseerd, terwijl de belasting qua groei van de onderbuik nog goed te verdragen is. Ook hier is het behandelen met reiki belangrijk om de verhouding tussen moeder en kind op een zachte en liefdevolle wijze te stimuleren en om de moeder (en daarmee automatisch ook het kind) te onder- steunen in haar processen en haar gezondheid.

In de zesde maand begint de baarmoeder flink te groeien en worden de borsten zwaarder. In deze periode kan men de moeder ondersteunen door naast de volledige behandeling extra aandacht te besteden aan de hele buik en aan de rug, omdat het extra gewicht en de daardoor veranderde houding de rug zwaarder belasten.


Tijdens de zevende maand krijgt de moeder steeds meer te maken met vochtophopingen, niet alleen in en om de buik, maar in het hele lichaam. Naast de volledige behandeling heeft extra aandacht voor lie- zen, benen en voeten in deze fase een verlichtende werking.
In de achtste maand reageert het lichaam van de moeder soms sterk door de toename van de grootte van het kind en door de belasting van haar stofwisseling en bloedsomloop.

Als gevolg hiervan kunnen de or- ganen wat in de knel komen, waardoor klachten als maagzuur, oprispingen, verstopping en vaak plassen kunnen optreden. Daarnaast zou de pijn in de rug kunnen toenemen.
De moeder zou zichzelf in deze fase fysiek moeten ontzien, het wat rustiger aan moeten doen. Tegelijkertijd moet ze wel blijven bewegen! Behandel verder zo vaak mogelijk met reiki: tijdens de behandeling er- vaart zowel de moeder als het ongeboren kind een uur rust op een diep niveau.


In de negende maand wordt voor de moeder niet alleen zwaarder, maar ook steeds vermoeiender. Lopen wordt moeilijker en ook liggen om te ontspannen of te slapen wordt steeds lastiger en pijnlijker. Alleen in de eerste weken van de negende maand wordt de baby nog zwaarder; in de laatste weken wordt deze niet veel zwaarder meer, maar neemt de belasting van de onderbuik voor de moeder wel toe doordat de baby al wat aan het indalen is.
Behandel de moeder door naast de volledige behandeling aandacht te besteden aan de bovenbuik, middenbuik, onderbuik, middenrug en onderrug.
Behandeling van de moeder in de laatste maanden van de zwangerschap

In de laatste twee of drie maanden van de zwangerschap is het vaak niet haalbaar of gewoon niet prettig om tijdens een reiki-behandeling op de buik te liggen.
De stoelbehandeling kan vaak juist wel goed worden toegepast, maar vergt enige aanpassing voor de laatste twee à drie maanden. Plaats in ieder geval een kussen in de onderrug, zodat de moeder wat onder- uit kan zitten, de onderbuik iets wordt ontlast en de onderrug toch wordt ondersteund. Tijdens de volledige behandeling is het raadzaam de moeder op haar zij te laten liggen. Dan kan de behandelaar zowel de rug als de buik behandelen, terwijl deze tegelijkertijd worden ontlast.

Als je behoefte hebt aan Reiki tijdens de zwangerschap, overweeg dan om de Reiki cursus te volgen bij het Nederlof Centrum. Dit zal je de mogelijkheid bieden om de voordelen van reiki te ervaren, terwijl je tegelijkertijd een diepere band creëert met zowel jezelf als je ongeboren kind.

Meer informatie over Reiki en onze Reiki cursus >>

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest