Het wonder van Reiki behandelingen

Inleiding

In dit artikel nemen we een vrolijke duik in het concept van Reiki behandelingen, zoals ze worden gepromoot door Nederlof Centrum en Stichting Reiki Ryoho. In onze moderne, drukke tijd waar we allemaal streven naar balans in het dagelijkse leven, steekt Reiki er echt bovenuit. Deze eeuwenoude Japanse kunst van energetische genezing heeft wereldwijd mensen geholpen om hun fysieke, mentale en emotionele welzijn te boosten door zich te verbinden met vitale levensenergie. Duik in de wereld van Reiki behandelingen en ontdek de verborgen helende kracht die erin schuilt.

Wandelend op het pad van essentiële energie

Reiki, dat vertaald kan worden als “universele levensenergie”, brengt ons een diep inzicht in een kracht die door alles heen stroomt en het weefsel van het bestaan doordrenkt. Deze sprankelende levenskracht, ook wel bekend als “Ki”, wordt gezien als de bron van alle leven en bewustzijn. Maar deze universele levensenergie houdt niet op bij ons lichaam. Het voedt en omarmt niet alleen onze fysieke vorm, maar heeft ook een betoverend effect op onze gedachten en gevoelens. Het vormt de essentie van onze energie en innerlijke balans, zelfs als het leven soms druk kan zijn. Te midden van alledaagse drukte en uitdagingen is Reiki als een verfrissende wandeling om deze levenskracht en harmonie weer te omarmen.

De Reiki behandeling ervaren

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger, gewoon gekleed op een behandeltafel, terwijl de Reiki-beoefenaar een zachte aanraking op specifieke delen van het lichaam toepast. Dit kalmerende proces helpt de ontvanger om spanning los te laten, energieblokkades weg te nemen en een gevoel van ontspanning en sereniteit te omarmen. Terwijl deze positieve energie door de ontvanger stroomt, vervagen spanningen geleidelijk en worden zowel fysieke als emotionele blokkades op een zachte wijze opgelost.

Voordelen van Reiki behandelingen

Reiki behandelingen worden vaak geassocieerd met verschillende voordelen voor de gezondheid en het welzijn, waaronder:

  1. Stressvermindering: Door de diepe ontspanning die Reiki teweegbrengt, kan het helpen bij het verminderen van stress en angst.
  2. Pijnverlichting: Reiki heeft het potentieel om pijn te verminderen door de energiestroom te herstellen en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te ondersteunen.
  3. Emotioneel evenwicht: Reiki kan helpen bij het loslaten van opgekropte emoties en het creëren van een gevoel van emotioneel evenwicht.
  4. Versterkt zelfbewustzijn: Door de energetische balans die Reiki biedt, kan het mensen helpen om meer bewust te worden van hun eigen lichaam, geest en emoties.

Conclusie

Reiki gaat verder dan alleen het behandelen van anderen; het opent de weg naar zelfzorg en zelfheling. Bij het Nederlof Centrum geloven we in het krachtige potentieel van Reiki cursussen om individuen te bekrachtigen met de kennis en de praktische vaardigheden om zichzelf te behandelen. Door Reiki toe te passen op je eigen welzijn, kun je een bron van innerlijke harmonie en genezing creëren die altijd beschikbaar is. Neem de eerste stap op deze reis naar eigen heling en ontdek de helende kracht van met Reiki bij Nederlof Centrum.

Tot slot

Wanneer de behoefte aan een Reiki behandeling zich aandient, kunnen geïnteresseerden op Reiki Ryoho erkende Reiki Masters vinden. Nederlof Centrum heeft gedurende drie decennia Reiki onderwezen en draagt de authentieke kennis rechtstreeks over die zij van Phyllis Furumoto hebben ontvangen. Onze erkende docenten zijn verbonden aan de beroepsorganisatie Reiki Ryoho, en hun rijke ervaring en kennis vinden hun oorsprong direct bij Phyllis Furumoto. Dit verzekert dat de helende reis die je bij ons begint, degelijk geworteld is in de rijke geschiedenis en integriteit van de Reiki-traditie. Reiki is een prachtige reis naar welzijn en balans.

Lees verder voor meer informatie en de geschiedenis van Reiki>> of bekijk hier ons aanbod voor de Reiki cursussen>>

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Open dag meditatie opleiding

Open dag Meditatieleraar opleiding 2024

Als je interesse hebt in de opleiding Professioneel Meditatieleraar en daar nog niet voor ingeschreven staat, is er nu een ideale gelegenheid om je te oriënteren. We nodigen je van harte uit voor de open dag van onze meditatieleraar opleiding!

Pin It on Pinterest