1

Reiki cursus

1e graad cursus Usui Shiki Ryoho Reiki – Sho Den
Reiki is een van oorsprong Japanse heelkunst en kent 3 graden. Elke graad staat voor een bepaald Reiki niveau van kracht, kunnen en ervaren. Na de 1e graad Reiki cursus ben je in staat de Reiki energie onbeperkt door te geven - zonder dat het jou energie kost. Ook kun je na de Reiki cursus jezelf behandelen.
AanmeldenBrochure
Duur: 2 dagen
l
Volgende groep start op: 02 & 03 mrt 2024
}
Tijden: 10.30 - 17.00 uur
Locatie: Almere

Data Reiki cursus

10-11 febrVOLAmsterdam
02-03 mrt2024Almere
20-21 apr2024Almere
01-02 juni2024Amsterdam

Kosten

Kosten € 300,-
inclusief certificaat en btw.

Reiki cursus

Wil je leren hoe je de helende kracht van Reiki kunt gebruiken? De Reiki cursus bij Nederlof Centrum is jouw ideale startpunt! In slechts twee lesdagen nemen we je mee op een transformerende reis naar zelfontdekking en helende energie.

Tijdens de Reiki 1 cursus word je op vier verschillende momenten ‘afgestemd’ op de Reiki energie, ook wel bekend als ‘geïnitieerd’. Deze betekenisvolle initiaties vinden plaats gedurende de weekendcursus, verdeeld over vier dagdelen. Het is een bijzondere ervaring die je opent voor de helende kracht van Reiki.

Wat kun je verwachten tijdens de Reiki 1 cursus?

 • Leer het vermogen om de helende Reiki energie te gebruiken, zowel voor jezelf als voor anderen. Ontdek hoe je deze energie kunt kanaliseren en toepassen in verschillende situaties.
 • Ontdek de basisposities om jezelf te behandelen en leer de posities om anderen een Reiki behandeling te geven. Hiermee kun je direct aan de slag om positieve verandering en ontspanning te bevorderen.
 • Krijg een diepgaand inzicht in wat Reiki werkelijk is en vooral wat het voor jou kan betekenen. We bieden uitgebreide uitleg over Reiki en begeleiden je in het begrijpen van de impact ervan op je welzijn.
 • Leer over de fascinerende geschiedenis van Reiki en de betekenis ervan in de hedendaagse wereld. Ontdek de traditionele achtergrond en laat je inspireren door de mogelijkheden die Reiki biedt.
 • Ervaar de kracht van behandelingen tijdens de Reiki cursus. Je krijgt de kans om anderen te behandelen en zelf behandeld te worden, waardoor je de helende effecten van Reiki aan den lijve kunt ervaren.
 • Na afronding van de Reiki 1 cursus ontvang je een erkend certificaat. Dit certificaat bevestigt jouw beheersing van de Reiki 1 technieken en opent de deur naar verdere groei en ontwikkeling.
Reiki cursus - Reiki teken

Wanneer je de Reiki 1 cursus hebt afgerond, ben je klaar om jouw reis voort te zetten. Na een periode van drie maanden (of langer) bieden we de Reiki 2 Cursus aan, waarin je jouw vaardigheden en inzichten naar een hoger niveau kunt tillen.

Klaar om de helende kracht van Reiki te ontdekken? Schrijf je vandaag nog in voor onze Reiki cursus en zet de eerste stap naar persoonlijke transformatie en welzijn.

De Reiki cursus kent 3 graden

Reiki is een van oorsprong Japanse heelkunst en kent 3 graden. Elke graad staat voor een bepaald Reiki niveau van kracht, kunnen en ervaren. De 1e graad Reiki cursus is geheel compleet. Na de 1e graad reiki ben je in staat de reiki energie onbeperkt door te geven – zonder dat het jou energie kost. Ook kun je na de Reiki cursus jezelf behandelen.

Reiki brengt een proces van innerlijke groei en heling op gang. Reiki brengt balans, ruimt blokkades op en activeert het zelfhelende vermogen van ons prachtig systeem. Reiki geeft je meer energie – ook omdat opgeloste gedachtenpatronen je geen energie meer kosten.

Reiki is een liefdevolle manier van helen, heelwording door handoplegging. Reiki kun je zien als een prachtig soort gereedschap. Het is een behandelwijze voor lichaam en geest samen, dus zowel voor lichamelijke klachten als voor de heelwording van ons hele wezen. Dan verkrijg je het vermogen reiki-kanaal te zijn onder andere door enkele initiaties tijdens een Reiki cursus.

De oprichters van Nederlof Centrum zijn de schrijvers van het bekende Handboek Reiki

Hun schat aan ervarig met deze Japanse heelmethode delen zij ook met je middels het boek Het Complete Handboek Reiki. Meer weten? Lees het Complete Handboek Reiki

Reiki cursus bij Nederlof Centrum

Vandaag de dag heb je als aankomende reiki beoefenaar meer keuze dan 30 jaar geleden. Dat is natuurlijk een luxe, maar ook een luxe die het soms lastig maakt te bepalen waar je de reiki cursus gaat volgen. Als je kijkt naar kwalitatief hoogwaardige cursussen waarbij je als reiki cursist echt met de volledige reiki-kracht naar huis gaat, is de keuze eigenlijk niet echt groter dan 30 jaar geleden!

Net als toen raden we je aan om de reiki cursus te volgen bij een centrum dat een reiki beoefening kent die niet alleen qua woord maar ook qua beoefening echt afstamt van Mikao Usui, de grondlegger. Met leraren waar reiki echt deel uitmaakt van hun fundament in het leven. Een centrum dat bij wijze van spreken over 100 jaar nog bestaat en naservice kan geven. Waar je echt met de kracht van reiki naar huis gaat. Dat is onze belofte!

Kennis vanuit de bron

Nederlof Centrum geeft al 30 jaar les in Reiki en geeft de kennis door die zij rechtstreeks van Phyllis Furumoto hebben gekregen. Onze docenten zijn aangesloten bij erkend instituut Reiki Ryoho en hun ervaring en kennis komt rechtstreeks van Phyllis Furumoto. Dat is belangrijk, want de eerste graad Reiki cursus doe je normaal gesproken maar één keer in je leven. Een Reiki cursus volgen is een prachtig cadeau geven aan jezelf! 

Reiki cursus-posities-Sunny Nederlof
Reiki cursus 2 nederlof centrum - - Reiki cursus

Reiki is een oorspronkelijk Japanse helingswijze middels handoplegging en het werken met energie

Het woord Reiki is de Japanse naam van de energie waarmee in de Usui Shiki Ryoho methode gewerkt wordt. In de loop der jaren word het woord Reiki ook gebruikt als aanduiding van de methode zelf. Reiki zorgt voor evenwicht op meerdere niveau’s. Dat is dan ook precies wat je doet tijdens een Reiki behandeling; je voegt energie toe, brengt het geheel in balans. Daardoor is lichaam en geest in staat te helen. Helen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Reiki-energie

Reiki-energie is een spirituele energie die haar eigen weg gaat, en is niet te beïnvloeden door de wil of de geest. Reiki doet wat voor iemand het beste is, hoezeer de mens ook geneigd is het proces al van tevoren vorm te geven overeenkomstig de eigen wensen. Je geeft als behandelaar ook nooit je eigen energie weg. Integendeel, want als je op de juiste manier bent geïnitieerd, pak je zelfs iets mee van de Reiki-stroom die door je heen gaat als je iemand behandelt.

De Reiki-energie komt niet uit ons, maar stroomt door ons heen. Dit betekent ook dat je niet moe wordt van het geven van een Reiki behandeling aan anderen. Je eigen energie zul je er niet door kwijtraken, en je kunt ook nooit te veel Reiki ontvangen. In tijden van lichamelijk of mentaal herstel is het juist heerlijk om meerdere keren per dag te krijgen! de Reiki-energie is een krachtige maar liefdevolle energie, een onvoorwaardelijke kracht, voor iedereen.

Eerste graad Reiki cursus

Reiki kent een drietal graden: de eerste graad, de tweede graad en de master-graad. De Japanse naam voor de eerste Reiki graad is Shoden. Tijdens de eerstegraads Reiki cursus verkrijgt de cursist het vermogen om Reiki te gebruiken voor zichzelf en anderen. Het contact met de Reiki-stroom wordt tot stand gebracht door een aantal onderdelen in de Reiki cursus waaronder de vier initiaties, uitgevoerd door een Reiki Master die les geeft volgens de zuivere vorm van Reiki en daarmee zelf in contact staat me de Reiki-stroom.

Verder leer je de basisposities voor een behandelingen van jezelf en de posities voor een complete Reiki behandeling van anderen. De Reiki cursus wordt afgesloten met een certificaat waarop staat dat en door wie je bent ingewijd in de eerste graad Reiki. Alhoewel een certificaat prachtig is als symbool van jouw keuze, gaat het natuurlijk om jouw inwijding, je toewijding en de diepere betekenis van de beoefening. Na de eerste graad heb je Reiki, en beschik je over het vermogen om Reiki toe te passen en door te geven.

 

Reiki informatie en geschiedenis

Voor meer Reiki informatie en een interview met Mikao Usui.

Media over Nederlof Centrum

Bij pers & tv kun je uitzendingen bekijken over Aurahealing en reiki cursussen.

Locaties

Onze Reiki cursussen zijn te volgen in Almere en Amsterdam ‘De Roos’.

 

Kosten

Kosten € 300,-
inclusief certificaat en btw.

Data Reiki cursus

10-11 febrVOLAmsterdam
02-03 mrt2024Almere
20-21 apr2024Almere
01-02 juni2024Amsterdam

Kosten

Kosten € 300,-
inclusief certificaat en btw.

Onderwerpen (klik)

 • Wat is Reiki
 • Effecten Reiki
 • De basis handposities om jezelf te behandelen
 • Volledige behandeling van anderen
 • Stoelbehandeling
 • Het gebruiken van de helende Reiki energie
 • De geschiedenis van Reiki
 • Initiaties verdeeld over het weekend

Voor wie?

Reiki is voor iedereen. Na een reiki cursus te hebben meegemaakt ‘heb je reiki. Dat betekent dat je vanaf dat moment in staat bent jezelf en anderen met reiki te behandelen. Reiki kun je eigenlijk alleen zelf ervaren door een reiki behandeling of door een cursus te volgen. Als je eenmaal weet en voelt wat het met je doet, zou het een gemis zijn om het vrijwillig zonder te stellen in je leven.

De Reiki methode leer je niet zozeer als wel dat je het vermogen ‘krijgt’ van iemand die daartoe in staat is. Zo iemand heet een Reiki Master‘ (Reiki-leraar). De ervaren reikimasters van het instituut geven les in reiki volgens de traditie van het authentieke systeem. Dat draagt het instituut uit door het voeren van het Usui-zegel.

Erkenning & certificering

 • SBU: 22 uren / ECTS: 0,8
 • De Reiki cursus wordt afgesloten met erkend certificaat.
 • Toetsing en certificering is niet verplicht
 • Er zijn aan certificering geen verdere kosten verbonden
 • Onze Reikimasters zijn erkend door / aangesloten bij Reiki Ryoho

Accreditatie

 • Reiki Ryoho overkoepelend orgaan
 • GRO – GAT register opleidingen
 • Reiki Alliance

Reiki-Ryoho-aangesloten    Reiki-Alliance-erkend    

Admin details

wettelijke detailsreiki cursus 1
Duur cursus / opleiding:2 dagen, contactonderwijs (korter dan een jaar)
Door leraren:Leraren instituut
Kwalificatien.v.t.
Soort opleiding:niet formeel onderwijs, cursus
Vereiste vooropleiding:geen
Doelstelling:leren handoplegging reiki-methode
Studiebelasting:n.v.t.
Kosten per lesjaar:n.v.t.
Kosten totaal:€ 300,- incl. btw
Btw vrijstelling:nee
Lesmateriaal:n.v.t.
Copyright lesmateriaal:Nederlof Centrum
Eigendomsrecht lesmateriaal:Nederlof Centrum
Door student aan te schaffen:0,-
Toets of examen:nee
Indien ja, door:n.v.t.
Indien ja, kosten:n.v.t.
Herexamen mogelijk:n.v.t.
Indien ja, kosten:n.v.t.
Cursus/opleiding normen:Reiki Ryoho / Reiki Alliance
Ontheffingen:Reiki 1 bij erkende leraar
Minimaal aantal deelnemers:geen, gaat eigenlijk altijd door
Bij niet doorgaan:komt weinig voor: verplaatsing
Gemiste lesdag:inhalen, admin. kosten
Lunch / verplicht arrangement:staat bij 'locaties' en op bevestiging
Certificaat of bewijs deelname:ja, certificaat Reiki Ryoho
Opname in register:n.v.t.
Wettelijke voorwaarden:CRKBO
Aanbod is geldig tot:tot bevestiging
SBU:22 uren
ECTS:0,8

Pin It on Pinterest