Duur: 2 dagen
l
Volgende startdatum: 22 & 23 juni 2024
}
Tijden: 10.30 - 17.00 uur
Locatie: Almere

Reiki cursus

1e graad Reiki cursus Usui Shiki Ryoho Reiki – Sho Den

Reiki is een van oorsprong Japanse heelkunst en kent 3 graden. Elke graad staat voor een bepaald Reiki niveau van kracht, kunnen en ervaren. Na de 1e graad Reiki cursus ben je in staat de Reiki energie onbeperkt door te geven - zonder dat het jou energie kost. Ook kun je na de Reiki cursus jezelf behandelen.
Reiki is een van oorsprong Japanse heelkunst en kent 3 graden. Elke graad staat voor een bepaald Reiki niveau van kracht, kunnen en ervaren. Na de 1e graad Reiki cursus ben je in staat de Reiki energie onbeperkt door te geven - zonder dat het jou energie kost. Ook kun je na de Reiki cursus jezelf behandelen.
Duur: 2 dagen
l
Volgende startdatum: 22 & 23 juni 2024
}
Tijden: 10.30 - 17.00 uur
Locatie: Almere

Data Reiki cursus

01-02 juniVOLAmsterdam
22-23 juni2024Almere
07-08 sept2024Almere
09-10 nov2024Amsterdam
23-24 nov2024 (Engelstalig)Almere

Kosten

Kosten € 300,-
inclusief certificaat en btw.

Reiki 1 cursus

Wil je leren hoe je de helende kracht van Reiki kunt gebruiken? De Reiki cursus bij Nederlof Centrum is jouw ideale startpunt! In slechts twee lesdagen nemen we je mee op een transformerende reis naar zelfontdekking en helende energie.

Tijdens de Reiki 1 cursus word je op vier verschillende momenten ‘afgestemd’ op de Reiki energie, ook wel bekend als ‘geïnitieerd’. Deze betekenisvolle initiaties vinden plaats gedurende de weekendcursus, verdeeld over vier dagdelen. Het is een bijzondere ervaring die je opent voor de helende kracht van Reiki.

Wat kun je verwachten tijdens de Reiki 1 cursus?

 • Leer het vermogen om de helende Reiki energie te gebruiken, zowel voor jezelf als voor anderen. Ontdek hoe je deze energie kunt kanaliseren en toepassen in verschillende situaties.
 • Ontdek de basisposities om jezelf te behandelen en leer de posities om anderen een Reiki behandeling te geven. Hiermee kun je direct aan de slag om positieve verandering en ontspanning te bevorderen.
 • Krijg een diepgaand inzicht in wat Reiki werkelijk is en vooral wat het voor jou kan betekenen. We bieden uitgebreide uitleg over Reiki en begeleiden je in het begrijpen van de impact ervan op je welzijn.
 • Leer over de fascinerende geschiedenis van Reiki en de betekenis ervan in de hedendaagse wereld. Ontdek de traditionele achtergrond en laat je inspireren door de mogelijkheden die Reiki biedt.
 • Ervaar de kracht van behandelingen tijdens de Reiki cursus. Je krijgt de kans om anderen te behandelen en zelf behandeld te worden, waardoor je de helende effecten van Reiki aan den lijve kunt ervaren.
 • Na afronding van de Reiki 1 cursus ontvang je een erkend certificaat. Dit certificaat bevestigt jouw beheersing van de Reiki 1 technieken en opent de deur naar verdere groei en ontwikkeling.
Reiki cursus - Reiki teken

Na het afronden van de Reiki Cursus

Wanneer je de Reiki 1 cursus hebt afgerond, ben je klaar om jouw reis voort te zetten. Na een periode van drie maanden (of langer), kan je de Reiki 2 Cursus doen, waarin je jouw vaardigheden en inzichten naar een hoger niveau kunt tillen.

Klaar om de helende kracht van Reiki te ontdekken? Schrijf je vandaag nog in voor onze Reiki cursus en zet de eerste stap naar persoonlijke transformatie en welzijn.

Reiki kent 3 graden

Reiki is een van oorsprong Japanse heelkunst en kent 3 graden. Elke graad staat voor een bepaald Reiki niveau van kracht, kunnen en ervaren. De 1e graad Reiki cursus is geheel compleet. Na de 1e graad reiki ben je in staat de reiki energie onbeperkt door te geven – zonder dat het jou energie kost. Ook kun je na de Reiki cursus jezelf behandelen.

Reiki brengt een proces van innerlijke groei en heling op gang. Reiki brengt balans, ruimt blokkades op en activeert het zelfhelende vermogen van ons prachtig systeem. Reiki geeft je meer energie – ook omdat opgeloste gedachtenpatronen je geen energie meer kosten.

Reiki is een liefdevolle manier van helen, heelwording door handoplegging. Reiki kun je zien als een prachtig soort gereedschap. Het is een behandelwijze voor lichaam en geest samen, dus zowel voor lichamelijke klachten als voor de heelwording van ons hele wezen. Dan verkrijg je het vermogen reiki-kanaal te zijn onder andere door enkele initiaties tijdens een Reiki cursus.

Eerste graad Reiki – Shoden

De Japanse naam voor de eerste Reiki graad is Shoden. Tijdens de eerstegraads Reiki cursus verkrijgt de cursist het vermogen om Reiki te gebruiken voor zichzelf en anderen. Het contact met de Reiki-stroom wordt tot stand gebracht door een aantal onderdelen in de Reiki cursus waaronder de vier initiaties, uitgevoerd door een Reiki Master die lesgeeft volgens de zuivere vorm van Reiki en daarmee zelf in contact staat me de Reiki-stroom.

Reiki cursus-posities-Sunny Nederlof
Reiki cursus 2 nederlof centrum - - Reiki cursus

Tweede graad Reiki – Okuden

De Japanse naam voor de tweede Reiki graad is Okuden, het diepere weten, of je innerlijke tempel. Dat is één van de dingen die Reiki doet; het brengt je op een heel mooie, zachte, maar indringende manier in contact met jezelf. Je echte zelf. Sommigen omschrijven dat ook wel als het hogere zelf. Tijdens de Reiki 2 cursus leer je werken met een aantal symbolen.

Deze symbolen leer je pas tijdens de 2e graad Reiki cursus omdat je er eerder niets aan hebt en omdat de mondelinge overdracht door de eigen Reiki Master een krachtig en essentieel onderdeel van de cursus is. De 2e graad Reiki cursus kun je pas behalen na minimaal 90 dagen na het afronden van de reiki 1 cursus hebt en reiki met regelmaat in ieder geval bij jezelf hebt toegepast. Deze periode van negentig dagen heb je echt nodig. Reiki moet zijn werk eerst doen.

Masters graad Reiki – Shinpiden

Het pad van Reiki masterschap is een van de grootst mogelijke stappen naar spirituele groei die je je kunt nemen. Het is deze stap die je in staat stelt je eigen masterschap te creëren, de inwijdingen te verrichten, en anderen in contact te brengen met de oer-traditie van Reiki Ryoho.

Reiki cursus bij Nederlof Centrum

Vandaag de dag heb je als aankomende reiki beoefenaar meer keuze dan 30 jaar geleden. Dat is natuurlijk een luxe, maar ook een luxe die het soms lastig maakt te bepalen waar je de reiki cursus gaat volgen. Als je kijkt naar kwalitatief hoogwaardige cursussen waarbij je als reiki cursist echt met de volledige reiki-kracht naar huis gaat, is de keuze eigenlijk niet echt groter dan 30 jaar geleden!

Net als toen raden we je aan om de reiki cursus te volgen bij een centrum dat een reiki beoefening kent die niet alleen qua woord maar ook qua beoefening echt afstamt van Mikao Usui, de grondlegger. Met leraren waar reiki echt deel uitmaakt van hun fundament in het leven. Een centrum dat bij wijze van spreken over 100 jaar nog bestaat en naservice kan geven. Waar je echt met de kracht van reiki naar huis gaat. Dat is onze belofte!

Kennis vanuit de bron

Nederlof Centrum geeft al ruim 30 jaar les in Reiki en geeft de kennis door die zij rechtstreeks van Phyllis Furumoto hebben gekregen. Onze docenten zijn aangesloten bij erkend instituut Reiki Ryoho en hun ervaring en kennis komt rechtstreeks van Phyllis Furumoto. Dat is belangrijk, want de eerste graad Reiki cursus doe je normaal gesproken maar één keer in je leven. Een Reiki cursus volgen is een prachtig cadeau geven aan jezelf! 

Handboek Reiki - reiki cursus Nederlof Centrum

Complete handboek Reiki

De oprichters van Nederlof Centrum zijn de schrijvers van het bekende Handboek Reiki. Hun schat aan ervaring met deze Japanse heel methode delen zij ook met je middels het boek ‘Het Complete Handboek Reiki’. Meer weten? Lees het Complete Handboek Reiki


Ervaringen Reiki cursussen

Data Reiki cursus

01-02 juniVOLAmsterdam
22-23 juni2024Almere
07-08 sept2024Almere
09-10 nov2024Amsterdam
23-24 nov2024 (Engelstalig)Almere

Kosten

Kosten € 300,-
inclusief certificaat en btw.

Reiki 2 cursus

RP Reiki opleiding

Reiki Master opleiding

Onderwerpen (klik)

 • Wat is Reiki
 • Effecten Reiki
 • De basis handposities om jezelf te behandelen
 • Volledige behandeling van anderen
 • Stoelbehandeling
 • Het gebruiken van de helende Reiki energie
 • De geschiedenis van Reiki
 • Initiaties verdeeld over het weekend

Voor wie en vooropleiding

Reiki is voor iedereen. Na een reiki cursus te hebben meegemaakt ‘heb je reiki. Dat betekent dat je vanaf dat moment in staat bent jezelf en anderen met reiki te behandelen. Reiki kun je eigenlijk alleen zelf ervaren door een reiki behandeling of door een cursus te volgen. Als je eenmaal weet en voelt wat het met je doet, zou het een gemis zijn om het vrijwillig zonder te stellen in je leven.

De Reiki methode leer je niet zozeer als wel dat je het vermogen ‘krijgt’ van iemand die daartoe in staat is. Zo iemand heet een Reiki Master‘ (Reiki-leraar). De ervaren reikimasters van het instituut geven les in reiki volgens de traditie van het authentieke systeem. Dat draagt het instituut uit door het voeren van het Usui-zegel.

Erkenning & Certificering (klik)

 • SBU: 22 uren / ECTS: 0,8
 • De Reiki cursus wordt afgesloten met erkend certificaat.
 • Toetsing en certificering is niet verplicht
 • Er zijn aan certificering geen verdere kosten verbonden
 • Onze Reikimasters zijn erkend door / aangesloten bij Reiki Ryoho

Accreditatie

 • Reiki Ryoho overkoepelend orgaan
 • GRO – GAT register opleidingen
 • Reiki Alliance

Reiki-Ryoho-aangesloten    Reiki-Alliance-erkend    

 • Begin oktober jl. heb ik bij jullie de Reiki Practitioner opleiding afgerond. Enorm dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en wat ik inmiddels aan het toepassen ben: heling, voor mijzelf én voor anderen. Mensen worden er blij van en merken daadwerkelijk de kracht en effect van deze mooie helingsmethode. De grootste verandering ervaar ik uiteraard zelf, dit proces is met Reiki I begonnen en ontvouwt zich door. Niet altijd even 'leuk' maar zeker altijd goed en nodig op het moment. Op naar de volgende leerzame cursussen en opleidingen bij Nederlofcentrum.


  Amela

 • In April 2005 heb ik bij jullie de curcus Reiki 1 gevolgd, en zoals jullie niet vreemd zal zijn zijn mij ondertussen, veel dingen duidelijker geworden. Zo heb ik nadat ik mezelf een aantal keren had behandeld geen last meer van mijn hernia, en als ik het door te zwaar tillen of stressen een keer wel heb is het zo weer verdwenen na 1 of 2 keer behandelen, terwijl het anders dagen lang naadje pet was.
  Ook heb ik besloten dat het werk wat ik doe niet mijn uiteindelijke doel is, maar dat ik iets wilde doen in de "alternatieve" of wel natuurlijke weg van genezen.
  Ik behandel ook mijn oudste zoon (12) die een vorm van ADHD heeft met Reiki als hij het zelf aangeeft, en hij kon me een keer zo mooi verwoorden wat hij dan voelde, hij zei " mama het is net of je een luikje in mn hoofd open doet en alle nare dingen en dingen die er niet meer horen stromen zo uit mn hoofd en dan wordt het een beetje warm en komen er bloemetjes voor in de plaats. Heerlijk vond ik dat.
  Nu is voor mij de tijd rijp om me me verder te ontwikkelen en heb me dus ingeschreven voor Reiki 2 en hoop jullie in Juni weer te ontmoeten.
  Silvia reiki 1


  Silvia

 • Ik heb onlangs de cursus Reiki 1 en de cursus Shin-Do gevold. Beide gegeven door Nancy. Ik w graag vooropstellen dat Nancy een fantastische docente is, die les geeft vanuit haar hart. Dit is een groot factor geweest in mijn ervaring en heeft mij gemotiveerd om hierin door te gaan om de volgende cursussen ook te volgen van Reiki.
  De Shin-Do cursus vond ik veel te druk met 22 deelnemers. Alhoewel het inhoud van de cursus erg waardevol is en je hier veel uit kan leren om aan te passen op je dagelijks leven, is er in zo een grote groep minder tijd/ruimte om persoonlijk te worden begeleid met vragen of twijfels en spendeer je meer tijd wachtend op andere. Ik gun het leer materiaal absoluut iedereen maar ik vind het bovenstaande wel belangrijk aangezien het best een investering is en dit toch een verwachting is.
  Ik hoop oprecht dat dit in overweging wordt genomen en eventueel een Max. Aantal deelnemers toe te laten per cursus.
  Na dit gezegd te hebben als een oprechte constructieve feedback, kijk ik er ontzettend naar uit om verder opgeleid te worden in dit centrum door hun geweldige docenten!


  Velli

 • Allereerst nogmaals bedankt voor een geweldig weekend Reiki 1. Heb bijzonder genoten van de lessen, de behandelingen en de mensen.
  Thuis ga ik nu het kamertje opknappen, de behandeltafel hebben we al, om daar een heuse Reiki kamer van te maken. Ben er erg enthousiast over; ook man en kind vinden het fijn want die genieten van de behandelingen haha.
  Marjan Reiki 1


  Marjan

 • Ben blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en voor een Reiki 1 opleiding bij het Nederlof Centrum heb gekozen. Wanneer je op zoek bent naar een goede, erkende en traditionele Reiki cursus dan is deze zeker een aanrader!

  Martin Francisco


  Martin Francisco

 • Dank jullie nogmaals voor het heilzame weekend. Dat het me goed heeft gedaan werd vanmorgen op kantoor bewezen.
  Opmerking van een collega: "Hey, ben je verliefd?".
  Mijn reactie: "Nee, Hoezo?".
  Haar antwoord: "Je ziet er zo stralend uit!"

  Voor mij is het bewijs nu al geleverd: Reiki doet je stralen!

  Tot Shin Do

  Met stralende groeten,
  Patricia van Damme reiki 1


  Patricia van Damme

 • Het was een prachtige cursus met veel mooie inzichten en goed geleid door Nancy! Bedankt!

  Bernhardt


  Bernhardt

 • Afgelopen weekend een cursus reiki 1 gehad van Nancy. Dit was een zeer bijzonder weekend, warme sfeer, veel geleerd. Op naar reiki 2. Dank je wel 🙏


  Annie

 • Ik ben tevreden over de cursus en ihb over de begeleiding. De begeleider is deskundig, rustig, warm, maar ook geestig. Zelf ben ik ook wat rustiger en positiever.


  Menokki

 • Ik vond de twee dagen cursus Reiki 1 in het weekend van 26 en 27 november 2022 onder begeleiding van Nancy Pistolozzi bijzonder inspirerend. Zowel de inhoud als de oefeningen bevredigden mijn 'heimwee' naar spiritualiteit. Ik vond vooral ook het bespreken van Reiki als een methode verhelderend. Daarmee kon ik Reiki vergelijken met andere methoden om te werken met energievelden, chakra's etc. De begeleiding van Nancy was erg goed, door haar heldere manier van uiteenzetten van de achterliggende gronden van Reiki, en door haar begeleiding van de oefeningen. Bovendien stond ze open voor elke vraag en kon ze alle goed en vaak met humor beantwoorden. Ze staat overduidelijk boven de stof. Na de eerste dag was ik geestelijk en lichamelijk al opgeladen, en dat was na de tweede dag helemaal het geval. In tijden niet zo goed gevoeld, en vervuld van de gedachte van allesomvattende onbaatzuchtige liefde. De cursus heeft me vertrouwen gegeven in mijn zelfhelende vermogen. Ik hoop het vermogen anderen te helpen helen.


  Henk Sligte

 • Vanavond heb ik mijn 1e Reiki behandeling gegeven .... op een ander!
  Het was een fantastische ervaring! Ik wil jullie heel hartelijk danken voor de fijne cursus, vanavond kon ik in de praktijk brengen wat ik geleerd heb van jou tijdens de cursus. Ik kan niet wachten op de volgende die ik Reiki kan geven, en precies zoals in het boek staat en zoals je vertelde, het kost geen energie, je geeft het gewoon door. Zo mooi, ik voel me dankbaar dat ik dit geleerd heb en mag doen..
  Blije groeten,
  Lora Ariesen, reiki 1


  Lora Ariesen

 • Mocht je op zoek zijn naar verdieping, (spirituele) ontwikkeling of gewoon nieuwsgierig zijn, dan zou ik het Nederlof Centrum zeker aanraden! Ik heb zelf Reiki I, Reiki II en de Reiki Practitioner opleiding gevolgd onder de bezielende leiding van Nancy Pistolozzi. Met beide voeten op de grond maar met je hoofd in de wolken kom je na een les weer thuis en kijk je alweer uit naar je volgende les. Door de fijne manier van lesgeven, de wijsheid en de vakkennis tezamen geef ik het Nederlof Instituut een dikke 10!


  Severine

 • Afgelopen weekend heb ik de cursus Reiki 1 bij jullie gevolgd, en zoals vaker in het leven doe je dingen op een tijdstip dat het blijkbaar nodig is.
  Mijn vader is een week geleden geopereerd - een darmoperatie. Het was afwachten wat het resultaat van het onderzoek zou zijn. Gisteren werd duidelijk dat het wel degelijk om darmkanker gaat en hij zo snel mogelijk een chemokuur moet ondergaan. Nadat ik gisteren met mijn vader en mijn moeder had gesproken, kon ik mijzelf niet helemaal peilen in de zin van hoe voel ik me. Ik ben al lang blij dat mijn vader de operatie goed heeft doorstaan en hij zich goed herstelt.
  Maandag avond heb ik dus Reiki gedaan en wat er toen gebeurde was ongelovelijk mooi.
  Na ca. 1 min. mijn handen op mijn gezicht te hebben liggen, voelde ik plotseling tranen langs mijn gezicht lopen, ik was verbaasd en gaandeweg de tijd begon ik te huilen. Het voelde zo goed, alsof ik iets los had gelaten.
  Toen ik mijn handen op mijn borstbeen legde, hield het op en kreeg ik een gevoel van troost, rust, warmte en kracht.
  Na dat half uurtje 'zelfheling' voelde ik mij zo in balance en tegelijkertijd ook een beetje overdonderd wat er tijdens reiki gebeurde.
  Nog steeds ben ik verbaasd over de kracht. Normaal gezien sluit ik mij in tijden van nadenken, onrust, niet goed voelen van de buitenwereld af - ik wil dan alleen zijn. door muziek die mij raakt of kijken naar water (water is erg belangrijk voor mij) probeer ik mezelf 'op te laden'. Ook in de toekomst zal het kijken naar water of het alleen zitten in een landschap, naar muziek luisteren zeer belangrijk voor mij zijn. Maar nu is nog iets bijgekomen - reiki - het in staat zijn jezelf met hand opleggen energie te kunnen laten doorstromen en daaruit kracht te halen en vooral dichter bij jezelf te komen.
  Nu kan ik dus uitdrukken naar wat ik op zoek was.

  Claudia Reiki 1


  Claudia

 • Bij deze een berichtje van een cursist reiki I.
  Ik ben de cursus vooral gaan doen vanuit de behoefte om een middel te vinden om dichter bij mezelf te blijven en me los te maken van mijn partner. Ik heb ruim een jaar een therapeut gezien, maar kon me, tegen beter weten in, niet los maken uit deze relatie die me voortdurend pijn en energie kostte. Vreemd genoeg heb ik na deze cursus een gevoel van acceptatie en rust gekregen. Van hieruit merk ik dat ik met veel meer open sta voor de toekomst.

  Bedankt voor de inspirerende cursus!

  Linda
  Reiki 1


  Linda

 • ik wilde nog even mijn dank betuigen naar aanleiding van het afgelopen reiki-weekend.
Ik vond het niet alleen een interessante en inspirerende ervaring; het gaf ook nog eens een ontspannend weekendje-weg gevoel. Erg leuk om nieuwe en totaal verschillende mensen te ontmoeten met een, op dat moment, toch gelijke interesse en daar een weekend mee door te brengen. En tevens zoveel herkenning te zien in andermans verhalen en veel te leren, ook over jezelf.
  Ik heb dan ook een erg positief gevoel overgehouden en probeer de opgedane kennis en ervaring beetje bij beetje in mijn leven in te bouwen.
  Aankomende maanden geef ik dit 'nestelen' maar eens rustig de tijd.
Wellicht dat ik richting het voorjaar nog eens contact opneem, omdat ik ook interesse heb naar jullie Shin-Do cursus. Maar dat voor later.
  Vooralsnog, bedankt voor jullie goede uitleg en gastvrijheid,
  Imke Reiki 1


  Imke

 • Even een leuk berichtje,
  Afgelopen december deed ik een Reiki cursus bij jullie. De week ervoor had ik een oog-laser behandeling gehad. Hierbij snijden ze een flapje van je hoornvlies en laseren het oog, daarna gaat dat flapje weer terug op zn plek. Er was dus wel degelijk een wond in mijn oog tijdens mijn cursus dagen.
  Afgelopen week ging ik voor mijn 'week' controle naar de oog-arts. De Oog- arts was nogal verward want ze dacht dat ik voor mijn 'maand' controle kwam omdat mijn ogen zo goed gehecht waren en het genezings proces dus versneld is. Ze wilde me bijna adviseren om met de oog-druppels te stoppen!
  Ik dacht, dit vinden jullie vast leuk om te horen.
  Verder ben ik nog iedere dag met Reiki bezig.
  Ik voel me erg rustig en meer gebalaceerd.

  Bedankt,
  groetjes,
  Diana reiki 1


  Diana

 • Via de mail wil ik toch nog even laten weten dat ik de Reiki 1 cursus van afgelopen weekend enorm leuk en verrijkend vond! Ik heb er enorm veel opgestoken, de groep was heel prettig en ik ervaar het 'hebben van Reiki' als een cadeau.

  Onze dochter Anne van 8 komt altijd moeilijk in slaap en is vaak al vroeg wakker. Ik had haar beloofd dat ik haar zou behandelen zondagavond na de cursus. Dat was ook precies het eerste wat ze vroeg toen ik thuis kwam. Voor het slapen gaan heb ik haar behandeld in haar eigen bed en ze vond het heerlijk. Eerst was ze wat lacherig, maar ze werd steeds rustiger. Ze is 5 minuutjes later in slaap gevallen en vanochtend moest ik haar wakker maken. Ik vond het echt geweldig. Ik ben ervan overtuigd dat het door de behandeling kwam en ik hoop haar op deze manier wat meer rust te kunnen geven. Ellen, onze middelste dochter van 6, ga ik vanavond behandelen.

  Mijn man heeft gisteravond ook meteen een behandeling gehad en vond het ook heerlijk en voelde veel gebeuren in z'n lijf (en ik in mijn handen!).

  Ik ben benieuwd wat Reiki me allemaal gaat brengen, maar tot nu toe is het erg positief. Ik ga me ook zeker voor Reiki 2 opgeven.

  Heel veel plezier en succes toegewenst en ik meld me snel.

  Hartelijke groet,
  Marieke Stellwag
  Reiki 1


  Marieke Stellwag

 • Een fijne ervaring, zeer kundige, duidelijke en vriendelijke master, een fijne ruimte en een leuke gevarieerde groep.

  Edwin Crommentuijn


  Edwin Crommentuijn

 • Wat een fijn en leerzaam weekend. Nancy is een fijne docente, die met veel rust en geduld uitleg gaf. Ik heb mezelf meteen aangemeld voor reiki 2. En ik ben er van overtuigd dat het net zo fijn zal gaan.


  AnneMarie

 • Hi Nancy, Super bedankt voor de cursussen. Heeft mij meer geholpen om meer bij mezelf te blijven. Ik raad het iedereen aan. Xxx Shera


  Reiki en Shin do

 • Fijne sfeer, responsieve en deskundige cursusleider, gemengde deelnemersgroep

  Rik


  Rik

 • Fantastisch en Professionele Opleidingcentrum met Hoog Gekwalificeerde Docenten. Een warm bad waarin ik terechtkwam


  Reiki Lia

 • Ik wil jullie heel erg bedanken voor het bijzondere Reiki-1 weekend. Het heeft voor mij veel betekend. Ik was het vertrouwen in de mensen grotendeels kwijt, maar in dit weekend trof ik veel liefdevolle mensen, waaronder jullie en ook Gert in het bijzonder, zodat ik nu weet dat er toch nog goede mensen bestaan. Ik weet nu wat mijn doel is en hier ga ik voor. Ik wil verder gaan in Reiki. Er zijn nog vaak ups en downs, maar ik zie dit nu als een leerweg. Mijn liefde voor de medemens blijft bestaan en ik wil graag mensen helpen (maar nu zonder mezelf weg te cijferen) en hoop dit mede te bereiken d.m.v. Reiki. Ik voel de kracht van Reiki toenemen (ik geef mezelf 2 x per dag Reiki) en merk ook dat ik mijn emoties durf toe te laten. Ik ben jullie hier erg dankbaar voor.

  Normaal gesproken ben ik erg gesloten en wil een ander niet lastig vallen met mijn problemen (deze los ik zelf wel op), maar op de een of andere manier voelde ik de behoefte jullie deelgenoot te maken van een stukje van mijn leven.
  Nogmaals bedankt en veel succes met het liefdevolle werk dat jullie verrichten.
  Tot ziens op de Reiki-2 cursus,

  Veel liefs,
  Truus (Dikboom)
  Reiki 1


  Truus

 • De 2e cursus bij Nederlof Centrum en wederom veel geleerd in een fijne sfeer.

  Bertha de Lange


  Bertha de Lange

 • ik wilde even zeggen, dat mijn leven, sinds Reiki 1, de cursus die ik november gevolgd heb, best veranderd is. Ik voel me veel sterker, kalmer en heb meer energie. Ook de mensen die ik zo nu en dan behandel, zijn heel tevreden. Het is geweldig om ze te zien ontspannen en genieten.

  Ook behandel ik onze hond vaak, en het is gaaf om hem te zien relaxen. Hij loopt sinds die tijd ook weer veel beter, voorheen had hij vaak last van zijn heupen, maar nu niet meer.

  Ik heb me inmiddels aangemeld voor Reiki 2, in juni, en verheug me er nu al weer op.

  Groetjes Annika
  Reiki 1


  Annika

 • Zou dit het 'begin' kunnen zijn van een nieuw ingeslagen weg? Dat zou zomaar kunnen... Afgelopen weekeinde volgde ik de cursus Reiki 1 bij Nancy. Misschien was de groep iets te klein - waardoor op de eerste dag de verleiding groot was om de gezamelijke aandacht soms wat te laten afdwalen - maar tegelijkertijd gaf het ook een fijne, intieme sfeer. Ik voelde mij heel goed bij Nancy's begeleiding: zachtaardig en (meest 😉 doelgericht. Deskundig, zeer ervaren en vol met verhalen daarover. En wat Reiki mij en mijn omgeving brengen gaat? De tijd zal het leren! Maar voor een 'beta-man', die nét in deze 'oer-oude', maar voor mij persoonlijk hele nieuwe wereld, komt kijken, voelt het als een kennismaking met nieuwe perspectieven en andere mogelijkheden. Het voelt alsof een nieuwe horizon vol verrassingen ieder moment te voorschijn kan komen. Dank!


  Roel

 • Afgelopen weekend heb ik de Reiki 1 cursus bij Nancy gevolgd. Ik vond het een hele fijne hands on training. En ondanks de grote groep was er voldoende persoonlijke aandacht en wist Nancy een vertrouwde sfeer te creëren. Dank je wel Nancy, dit weekend was echt een cadeautje.


  Maurice

Admin details

wettelijke detailsreiki cursus 1
Duur cursus / opleiding:2 dagen, contactonderwijs (korter dan een jaar)
Door leraren:Leraren instituut
Kwalificatien.v.t.
Soort opleiding:niet formeel onderwijs, cursus
Vereiste vooropleiding:geen
Doelstelling:leren handoplegging reiki-methode
Studiebelasting:n.v.t.
Kosten per lesjaar:n.v.t.
Kosten totaal:€ 300,- incl. btw
Btw vrijstelling:nee
Lesmateriaal:n.v.t.
Copyright lesmateriaal:Nederlof Centrum
Eigendomsrecht lesmateriaal:Nederlof Centrum
Door student aan te schaffen:0,-
Toets of examen:nee
Indien ja, door:n.v.t.
Indien ja, kosten:n.v.t.
Herexamen mogelijk:n.v.t.
Indien ja, kosten:n.v.t.
Cursus/opleiding normen:Reiki Ryoho / Reiki Alliance
Ontheffingen:Reiki 1 bij erkende leraar
Minimaal aantal deelnemers:geen, gaat eigenlijk altijd door
Bij niet doorgaan:komt weinig voor: verplaatsing
Gemiste lesdag:inhalen, admin. kosten
Lunch / verplicht arrangement:staat bij 'locaties' en op bevestiging
Certificaat of bewijs deelname:ja, certificaat Reiki Ryoho
Opname in register:n.v.t.
Wettelijke voorwaarden:CRKBO
Aanbod is geldig tot:tot bevestiging
SBU:22 uren
ECTS:0,8

Pin It on Pinterest