Westerse reiki en Japanse reiki cursus

Westerse reiki en Japanse reiki cursus

De kop van dit artikel is feitelijk niet geheel juist, maar de vraag wordt vaak als zodanig gesteld. 
Feitelijk is het meer traditioneel reiki tegenover afgeleide reiki.

De traditionele Japanse reiki leer staat voor diepgang, kracht, innerlijke wijsheid. Nu woon je misschien in een Westers land of bent al wat ‘verwesterd’. Dan zit er vaak in de cultuur verankerd dat alles snel moet. Dit is waar het grootste verschil tussen Westerse reiki en Japanse reiki tot uiting komt; diepgang, kracht en innerlijke wijsheid kun je niet in enkele uren of een enkele dag verwerven. Reiki is als methode op zich al een verrassend snel te leren methode. Waar krijg je de kracht om te helen en de energie door te geven aan jezelf of anderen in slechts twee dagen? Dat is op zich al de kracht van de methode. 
De reiki cursus nog sneller willen en afwijken van de leer van je voorgangers, is niet verstandig. 

Nederlof Centrum geeft de reiki cursus zoals de opvolgers van de grondlegger het doorgaven; verdeeld over 4 dagdelen, in een weekend. De reiki cursus in een heel weekend ervaren geeft jou als student de optimale omstandigheden om reiki te leren, zodat je aan het eind van de cursus naar huis gaat met de echte reiki kracht in je handen. Natuurlijk realiseren we ons dat een cursus geven in enkele uren of één dag prettig is voor zowel de leraar als de student; een dag minder vrij nemen van je werk, een dag minder zaalhuur, makkelijker plannen en vast nog meer voordelen. Deze gaan echter alle ten koste van de kwaliteit van reiki. Als je ons vraagt ‘kan ik een reiki cursus volgen in één dag of een halve dag’, dan zullen we je dat ten sterkste ontraden.  

Je herkent een degelijke reikimaster of reiki centrum aan het feit dat deze de reiki 1 cursus in minimaal twee dagen onderwijst en je reiki 2 niet laat volgen voordat je minstens 3 maanden ervaring hebt met reiki 1. Daarnaast heeft een degelijke reikimaster meestal gekozen om deze degelijkheid uit te stralen middels een registratie bij een organisatie zoals Reiki Ryoho. 

De Japanse Reiki cursus bij het Nederlof Centrum

Het Nederlof Centrum geeft al ruim 30 jaar de Japanse traditionele reiki cursus volgens de hoogste normen.

Net zoals iedere artiest of auteur een andere kijk heeft op bepaalde onderwerpen, zo is elke Reiki Master ook uniek. Hij of zij werkt op het niveau dat hij of zij bereikt heeft in de loop van de jaren. Dat is het niveau dat ze mee kunnen geven aan hun studenten. Nederlof Centrum geeft les in Reiki en geeft de kennis door die zij rechtstreeks van Phyllis Furumoto hebben gekregen.

Onze Reikimasters zijn erkend door / aangesloten bij Reiki Ryoho

Meer info over de Reiki Cursus>>

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Orthomoleculair Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest