Vitamine C om patiënten met het coronavirus (covid-19) te behandelen

Let op:

Het artikel over het coronavirus (covid-19) en supplementen waaronder spirulina, kan je HIER vinden

Vitamine C om patiënten met het coronavirus (covid-19) te behandelen

Officieel heeft nederland en Europa geen medicijn tegen het coronavirus (covid-19). De overheid van Shanghai heeft echter veel patiënten zeer succesvol behandeld en heeft nu een standaard protocol. 

Als je zoekt naar coronavirus en vitamine C, zijn veel van de topmatches reguliere verkooppunten die mensen waarschuwen dat het niets meer is dan een mythe. Maar artsen in het midden van de uitbraak kijken daar nu heel anders naar. Na succesvolle klinische proeven te hebben uitgevoerd, beveelt de regering van Shanghai, China nu officieel aan om grote hoeveelheden intraveneuze** vitamine C te gebruiken voor de behandeling van het nieuwe coronavirus, COVID-19. 

(** Intraveneus wil zeggen niet oraal maar via het bloed, dus door een professional).

De dosering die ze aanbevelen, hangt af van de ernst van de ziekte van het individu, maar varieert van 50 tot 200 milligram per kilogram lichaamsgewicht per dag. 

Dat komt neer op ongeveer 4.000 tot 16.000 *** milligram bij volwassenen. Dat blijkt uit berichten van de Nieuwsdienst Orthomoleculaire Geneeskunde.

*** dat is 4 tot 16 gram per dag 

Volgens Dr. Atsuo Yanagisawa, een expert op het gebied van intraveneuze therapie en president van het Japanese College of Intravenous Therapy, is de toedieningsmethode belangrijk omdat het effect van vitamine C tien keer groter is wanneer het via IV wordt toegediend dan via orale inname. Hij verklaarde: “Intraveneuze vitamine C is een veilige, effectieve en breedspectrum antivirale oplossing.”

Een andere deskundige die dit gevoel weergeeft, is de Chinees-Amerikaanse arts Dr. Richard Z. Cheng. Hij werkte nauw samen met Chinese medische en overheidsinstanties en hielp daar om klinische studies naar het gebruik van IV-vitamine C te vergemakkelijken.

Ondertussen legde een verklaring van het Xi’an Jiaotong University Second Hospital uit hoe hooggedoseerde vitamine C goede resultaten behaalde bij klinische toepassingen. Ze zeiden dat ze geloven dat patiënten die lijden aan ernstige longontsteking en degenen die ernstig ziek zijn, zo snel mogelijk na opname in het ziekenhuis moeten worden gestart met vitamine C-behandeling, omdat de vroege toediening van grote doses van de vitamine ontstekingsreacties kan remmen en de endotheelfunctie kan herstellen en dienen als een sterke antioxidant.

Ze stellen verder dat niet alleen een hoge dosis vitamine C de antivirale niveaus van mensen kan verbeteren, maar wat nog belangrijker is in het geval van deze ziekte, het kan acute ademhalingsproblemen en acuut longletsel voorkomen en helpen behandelen.

Een van de meest voorkomende doodsoorzaken die verband houden met coronavirus, de griep en andere luchtweginfecties is een ontstekingsreactie die bekend staat als een cytokine release syndroom (CTS). Deze reactie is zo sterk dat het het lichaam ernstig beschadigt of zelfs de dood van de patiënt veroorzaakt. Vitamine C helpt deze reactie onder controle te houden, maar houdt het op een veiliger punt voor genezing in plaats van extra schade toe te brengen.

Orale toediening:

Op dit moment wordt onderzocht wat de effecten zijn van geheel orale toediening en welke toegediende hoeveelheden daar dan bij nodig zijn.

Als je de bronnen zelf wilt lezen:

http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n16.shtml

http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n14.shtml

http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n12.shtml

http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n09.shtml

https://www.naturalnews.com/2020-03-12-shanghai-government-now-recommending-iv-vitamin-c-treating-coronavirus.html

https://www.greenmedinfo.com/substance/vitamin-c-intravenous

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest