Verlichting

Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het starten van een nieuwe opleiding.

Verlichting betekent voor ons vrij zijn van de automatische maatschappelijke vertaalslag die de mens vaak maakt; alles wat waargenomen en ervaren wordt krijgt dan als vanzelf zijn plek in ons via de spiegel van het maatschappelijke.

Verlichting is ook de staat van moed en de ongehechtheid hebben om van een afstand naar jezelf te kijken; welke lichte maar ook donkere elementen zie je in jezelf en op jouw pad… en op welk moment in je leven durf je te erkennen dat je geen van beide bent…

Verlichting is feitelijk de staat van zijn waarin je jouw authenticiteit gevonden hebt en je in staat bent om jezelf te zijn, jouw goddelijke zelf, zonder invloeden van angst, hoop en ego.

Ongeveer 30 jaar geleden besloten wij, Sunny en Bas, om de manier waarop we leefden te veranderen naar een manier van leven die nog meer aansloot bij wie wij waren en onze visie op de wereld en de universele wetten.

Een van de beweegredenen om onze visie te transformeren naar een fysiek onderwijscentrum was het feit dat niet alles dat ‘mooi, krachtig en zuiver was’ ook persé moeilijk of onbereikbaar hoefde te zijn. Het ervaren van energie, van heling, op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied kon juist heel eenvoudig zijn. Verlichting hoefde dus niet moeilijk te zijn. We realiseerden ons dat het juist de kunst was om een cursus of opleiding zodanig invulling te geven dat iedereen het kan leren.

Visie

Onze visie op het leven was en is dat het integreren van liefde, van heling en het blootleggen van ons goddelijke zelf ons verplicht (verplicht klinkt pittig maar is een liefdevol en automatisch gevolg van het ervaren van heling) het ego af te leggen en bewuster te worden van elk aspect van onszelf.
Deze visie was onze beweegreden om Nederlof Centrum op te richten. Het delen van dat wat ons raakte en ons deed groeien, op manieren die de student in staat stelt hetzelfde te ervaren en het daarna zonder ons te kunnen doen.
Deze visie heeft veel mensen geraakt in de loop der jaren; vele duizenden studenten hebben we mogen ontmoeten.

De manier waarop de mens het pad naar verlichting leert kennen kent vele vormen. Elk mens is anders, heeft andere individuele behoeften en manieren van expressie nodig om liefde, heling en verlichting te integreren. Elke cursus of opleiding die we ooit hebben toegevoegd aan het lesprogramma is deel van het pad naar verlichting.

Mensen helpen is een mooi iets en maakt in zekere zin een onlosmakelijk deel uit van ons menszijn. Helpen maakt dan deel uit van een dieper besef van dienen, van dienstbaar zijn.

Wat wij hopen

Reiki, Aura- en chakrahealing, Meditatie, Shin-do, Biologika en Aromatherapie zijn manieren om de beoefenaar in contact te brengen met een ander deel van zichzelf en het Zelf.
Als student betreed je het pad van verlichting feitelijk al door de beoefening… Vanuit je ‘nieuwe kunnen’ werken met mensen geeft je als beoefenaar ook weer nieuwe inzichten. Het mooie is dat verlichting geen begin en einddoel kent; het is een pad en het betreden ervan brengt je balans, innerlijke rust, vreugde en vrede. Dus de beloning is er meteen.

Veel liefde van team Nederlof Centrum

www.nederlofcentrum.nl

P.S.
de opleidingen beginnen weer na de zomer!

 

Je kunt de nieuwsbrief ook downloaden: Nieuwsbrief juni 2020 Verlichting

Categorieën

Inloggen Nederlof Academie vernieuwd

Inloggen, uitloggen en beheer verbeterd Per 30 juni 2021 is de website van Nederlof Academie verbeterd qua inloggen en uitloggen. Deze informatie is alleen van toepassing voor de extra leeromgeving van een aantal opleidingen, waaronder de Meditatieleraar opleiding,...

We zijn open!

We zijn open! De cursussen en opleidingen zijn gewoon te volgen. Zowel het KTNO als Rijksoverheid en NRTO geven aan dat het kan en mag! Groepen Er is toestemming tot maximaal 30 personen. Nederlof Centrum heeft ervoor gekozen om de groepen een stuk kleiner te houden....

Website aangepast

Onze website is de laatste twee weken aangepast. Wat begon als een kleine aanpassing is uiteindelijk qua indeling en uiterlijk een stuk efficiënter geworden. Het topmenu is vervallen en geïntegreerd in het hoofdmenu. Als je iets zoekt: de hoofdmenu structuur is...