Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Nederlof Centrum - - Verlichting - een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting

Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het starten van een nieuwe opleiding.

Verlichting betekent voor ons vrij zijn van de automatische maatschappelijke vertaalslag die de mens vaak maakt; alles wat waargenomen en ervaren wordt krijgt dan als vanzelf zijn plek in ons via de spiegel van het maatschappelijke.

Verlichting is ook de staat van moed en de ongehechtheid hebben om van een afstand naar jezelf te kijken; welke lichte maar ook donkere elementen zie je in jezelf en op jouw pad… en op welk moment in je leven durf je te erkennen dat je geen van beide bent…

Verlichting is feitelijk de staat van zijn waarin je jouw authenticiteit gevonden hebt en je in staat bent om jezelf te zijn, jouw goddelijke zelf, zonder invloeden van angst, hoop en ego.

Ongeveer 30 jaar geleden besloten wij, Sunny en Bas, om de manier waarop we leefden te veranderen naar een manier van leven die nog meer aansloot bij wie wij waren en onze visie op de wereld en de universele wetten.

Een van de beweegredenen om onze visie te transformeren naar een fysiek onderwijscentrum was het feit dat niet alles dat ‘mooi, krachtig en zuiver was’ ook persé moeilijk of onbereikbaar hoefde te zijn. Het ervaren van energie, van heling, op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied kon juist heel eenvoudig zijn. Verlichting hoefde dus niet moeilijk te zijn. We realiseerden ons dat het juist de kunst was om een cursus of opleiding zodanig invulling te geven dat iedereen het kan leren.

Visie

Onze visie op het leven was en is dat het integreren van liefde, van heling en het blootleggen van ons goddelijke zelf ons verplicht (verplicht klinkt pittig maar is een liefdevol en automatisch gevolg van het ervaren van heling) het ego af te leggen en bewuster te worden van elk aspect van onszelf.
Deze visie was onze beweegreden om Nederlof Centrum op te richten. Het delen van dat wat ons raakte en ons deed groeien, op manieren die de student in staat stelt hetzelfde te ervaren en het daarna zonder ons te kunnen doen.
Deze visie heeft veel mensen geraakt in de loop der jaren; vele duizenden studenten hebben we mogen ontmoeten.

De manier waarop de mens het pad naar verlichting leert kennen kent vele vormen. Elk mens is anders, heeft andere individuele behoeften en manieren van expressie nodig om liefde, heling en verlichting te integreren. Elke cursus of opleiding die we ooit hebben toegevoegd aan het lesprogramma is deel van het pad naar verlichting.

Mensen helpen is een mooi iets en maakt in zekere zin een onlosmakelijk deel uit van ons menszijn. Helpen maakt dan deel uit van een dieper besef van dienen, van dienstbaar zijn.

Wat wij hopen

Reiki, Aura- en chakrahealing, Meditatie, Shin-do, Biologika en Aromatherapie zijn manieren om de beoefenaar in contact te brengen met een ander deel van zichzelf en het Zelf.
Als student betreed je het pad van verlichting feitelijk al door de beoefening… Vanuit je ‘nieuwe kunnen’ werken met mensen geeft je als beoefenaar ook weer nieuwe inzichten. Het mooie is dat verlichting geen begin en einddoel kent; het is een pad en het betreden ervan brengt je balans, innerlijke rust, vreugde en vrede. Dus de beloning is er meteen.

Veel liefde van team Nederlof Centrum

www.nederlofcentrum.nl

P.S.
de opleidingen beginnen weer na de zomer!

 

Je kunt de nieuwsbrief ook downloaden: Nieuwsbrief juni 2020 Verlichting

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest