Supplementen als medicijn bij het bestrijden van het coronavirus (Covid-19)

Supplementen als medicijn bij het bestrijden van virale RNA-infecties.

noot: Corona is een RNA gebaseerd virus

Volgens een studie gepubliceerd in ‘Progress in Cardiovascular Disease’ heeft spirulina een geweldig potentieel bij het bestrijden van virale RNA-infecties.

Spirulina (in hoge hoeveelheden) blijkt de type 1 interferonreactie van het lichaam te versterken om virale RNA-infecties te bestrijden, inclusief het coronavirus. 

In de publicatie verklaren de onderzoekers het mechanisme waarmee een spirulina-component genaamd phycocyanobilin (PCB) bilirubine nabootst, waardoor het de ‘NAPDH-oxidase-remmende activiteit’ nabootst, wat betekent dat het een belangrijk fysiologisch mechanisme blokkeert dat door RNA-virussen wordt gebruikt om in het menselijk lichaam te repliceren.

De studie heeft niet alleen gekeken naar Spirulina, maar naar meerdere stoffen. 

Hier een overzicht van de stoffen die helpen in het bestrijden van virale RNA-infecties waaronder alle coronavirussen.

 • N-acetylcysteïne (NAC) – blijkt influenza te verminderen en de glutathionproductie te stimuleren
 • Ferulinezuur / natriumferulaat – kan TLR7 activeren om de productie van type 1 interferon te stimuleren
 • Lipioc zuur 
 • Sulforaphane (van kruisbloemige groenten)
 • Selenium – wanneer mensen een tekort hebben aan dit mineraal, repliceren virussen sneller
 • Glucosamine – kan een pad blokkeren dat door virussen wordt gebruikt om te repliceren (activering van MAVS) – Deze opvallende nieuwe bevinding wijst volgens het onderzoek op de mogelijkheid dat suppletie met hoge doses glucosamine de preventie en beheersing van RNA-virusinfecties kan helpen.
 • Betaglucanen – stimuleert de immuunrespons tegen virussen
 • Zink – ondersteunt de effectieve functie en proliferatie van verschillende immuuncellen, kan de mortaliteit volgens eerdere klinische studies met 27% verminderen.
 • Vlierbessen – extracten van vlierbessen in het bijzonder zijn aanzienlijk klinisch geëvalueerd en blijken symptomatisch gunstig te zijn bij griep en verkoudheid in het algemeen.

Conclusie van de studie

Toediening van spirulina (of een spirulina-extract verrijkt met PCB), een fase 2-inductor (zoals ferulazuur, liponzuur of sulforafaan), N-acetylcysteïne, selenium en hooggedoseerde glucosamine, in voldoende mate gedoseerd, kgeeft de verwachting dat ze RNA-virusinfecties helpen voorkomen en beheersen door de signaalfuncties van TLR7 en MAVS te versterken bij het oproepen van type 1-interferonproductie.

Doses aanbevolen door de studie:

 • Ferulinezuur: 500-1.000 mg
 • Liponzuur: 1.200 – 1.800 mg (in plaats van ferulazuur)
 • Spirulina: 15 g (of 100 mg PCB, wat een extract is)
 • N-Acetylcysteïne: 1.200 – 1.800 mg
 • Selenium: 50-100 mcg
 • Glucosamine: 3.000 mg of meer
 • Zink: 30-50 mg
 • Gist Beta-Glucan: 250-500 mg
 • Vlierbes: 600-1.500 mg

Noot: hou in de gaten dat het bij sommige supplementen gaat om grammen, wat bij spirulina bijvoorbeeld vaak betekent 30 capsules per dag, en bij andere supplementen om mg of mcg.

Eindwoord:

Het is belangrijk op te merken overheidsinstanties vaak geneesmiddelen en (niet-bestaande) vaccins stimuleert of nastreeft in plaats van mensen aan te moedigen nutraceuticals te gebruiken die nu beschikbaar zijn. Vanwege deze totale onwil of gebrek aan kennis om potentiële antivirale stoffen aan te bevelen die nu veilig, betaalbaar en beschikbaar zijn, laten deze instanties het virus versneld repliceren en verspreiden, in plaats van de gezondheid van het publiek ondersteunen.

Disclaimer: dit artikel is niet bedoeld om te beweren dat een van deze stoffen coronavirusinfecties behandelt, voorkomt of geneest. Dit zijn kandidaten die worden onderzocht op hun potentieel. Momenteel is er geen medicijn, geen vaccin, geen kruid, geen molecuul op de planeet waarvan is wetenschappelijk bewezen dat het coronavirusinfecties behandelt.

Bronnen voor als je het zelf wilt nalezen:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0033062020300372?via%3Dihub

Meer informatie over spirulina 

https://spirulina.news

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest