Supplementen als medicijn bij het bestrijden van het coronavirus (Covid-19)

Supplementen als medicijn bij het bestrijden van virale RNA-infecties.

noot: Corona is een RNA gebaseerd virus

Volgens een studie gepubliceerd in ‘Progress in Cardiovascular Disease’ heeft spirulina een geweldig potentieel bij het bestrijden van virale RNA-infecties.

Spirulina (in hoge hoeveelheden) blijkt de type 1 interferonreactie van het lichaam te versterken om virale RNA-infecties te bestrijden, inclusief het coronavirus. 

In de publicatie verklaren de onderzoekers het mechanisme waarmee een spirulina-component genaamd phycocyanobilin (PCB) bilirubine nabootst, waardoor het de ‘NAPDH-oxidase-remmende activiteit’ nabootst, wat betekent dat het een belangrijk fysiologisch mechanisme blokkeert dat door RNA-virussen wordt gebruikt om in het menselijk lichaam te repliceren.

De studie heeft niet alleen gekeken naar Spirulina, maar naar meerdere stoffen. 

Hier een overzicht van de stoffen die helpen in het bestrijden van virale RNA-infecties waaronder alle coronavirussen.

 • N-acetylcysteïne (NAC) – blijkt influenza te verminderen en de glutathionproductie te stimuleren
 • Ferulinezuur / natriumferulaat – kan TLR7 activeren om de productie van type 1 interferon te stimuleren
 • Lipioc zuur 
 • Sulforaphane (van kruisbloemige groenten)
 • Selenium – wanneer mensen een tekort hebben aan dit mineraal, repliceren virussen sneller
 • Glucosamine – kan een pad blokkeren dat door virussen wordt gebruikt om te repliceren (activering van MAVS) – Deze opvallende nieuwe bevinding wijst volgens het onderzoek op de mogelijkheid dat suppletie met hoge doses glucosamine de preventie en beheersing van RNA-virusinfecties kan helpen.
 • Betaglucanen – stimuleert de immuunrespons tegen virussen
 • Zink – ondersteunt de effectieve functie en proliferatie van verschillende immuuncellen, kan de mortaliteit volgens eerdere klinische studies met 27% verminderen.
 • Vlierbessen – extracten van vlierbessen in het bijzonder zijn aanzienlijk klinisch geëvalueerd en blijken symptomatisch gunstig te zijn bij griep en verkoudheid in het algemeen.

Conclusie van de studie

Toediening van spirulina (of een spirulina-extract verrijkt met PCB), een fase 2-inductor (zoals ferulazuur, liponzuur of sulforafaan), N-acetylcysteïne, selenium en hooggedoseerde glucosamine, in voldoende mate gedoseerd, kgeeft de verwachting dat ze RNA-virusinfecties helpen voorkomen en beheersen door de signaalfuncties van TLR7 en MAVS te versterken bij het oproepen van type 1-interferonproductie.

Doses aanbevolen door de studie:

 • Ferulinezuur: 500-1.000 mg
 • Liponzuur: 1.200 – 1.800 mg (in plaats van ferulazuur)
 • Spirulina: 15 g (of 100 mg PCB, wat een extract is)
 • N-Acetylcysteïne: 1.200 – 1.800 mg
 • Selenium: 50-100 mcg
 • Glucosamine: 3.000 mg of meer
 • Zink: 30-50 mg
 • Gist Beta-Glucan: 250-500 mg
 • Vlierbes: 600-1.500 mg

Noot: hou in de gaten dat het bij sommige supplementen gaat om grammen, wat bij spirulina bijvoorbeeld vaak betekent 30 capsules per dag, en bij andere supplementen om mg of mcg.

Eindwoord:

Het is belangrijk op te merken overheidsinstanties vaak geneesmiddelen en (niet-bestaande) vaccins stimuleert of nastreeft in plaats van mensen aan te moedigen nutraceuticals te gebruiken die nu beschikbaar zijn. Vanwege deze totale onwil of gebrek aan kennis om potentiële antivirale stoffen aan te bevelen die nu veilig, betaalbaar en beschikbaar zijn, laten deze instanties het virus versneld repliceren en verspreiden, in plaats van de gezondheid van het publiek ondersteunen.

Disclaimer: dit artikel is niet bedoeld om te beweren dat een van deze stoffen coronavirusinfecties behandelt, voorkomt of geneest. Dit zijn kandidaten die worden onderzocht op hun potentieel. Momenteel is er geen medicijn, geen vaccin, geen kruid, geen molecuul op de planeet waarvan is wetenschappelijk bewezen dat het coronavirusinfecties behandelt.

Bronnen voor als je het zelf wilt nalezen:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0033062020300372?via%3Dihub

Meer informatie over spirulina 

https://spirulina.news

Opleiding meditatieleraar-Zenboeddhisme

Verdieping in Zenboeddhisme

Afgelopen weekend hebben we tijdens onze Meditatieleraar Opleiding een inspirerende sessie over Zenboeddhisme gehad, verzorgd door gastdocent Maarten Olthof. Maarten Olthof, bekend van het boek 'Lopen in het voetspoor van de Boeddha', is een geëngageerd boeddhist en...
ki-energie, shindo cursus

Ki-energie

Ki-energie is de onzichtbare kracht die ons lichaam en geest doet leven, kracht geeft. Ki stroomt naar ons, in ons en van ons naar anderen. Het stroomt op meerdere manieren.

Leren mediteren-opleiding meditatieleraar

Leren Mediteren bij Nederlof Centrum

Leren mediteren biedt een scala aan voordelen die bijdragen aan je algehele welzijn. Het stelt je in staat om stress te verminderen, innerlijke rust te vinden en beter om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Nieuwsbrief logo-Nederlofcentrum

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut nu sneller af te ronden!

Juni 2024: Reiki 1 cursus nu ook in het Engels · Opleiding Meditatieleraren 2024 afgerond · Nieuwe promovideo Feng Shui opleiding · Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut nu sneller af te ronden!

Mindfulness oefeningen

Korte mindfulness oefeningen: Een nieuwe benadering voor pijnvermindering in klinieken

Mindfulness oefeningen kosten vaak veel tijd, maar uit recent onderzoek blijkt dat korte, eenmalige sessies ook verbetering kunnen bieden aan patiënten.

Reiki 1 course-positions-nederlof centrum

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English! We are excited to announce that our Reiki 1 course is now also available in English. Join us on for the first English session. We only give the English version once a year. Check our agenda for the available date.

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Afgelopen weekend hebben we na een reis van anderhalf jaar de certificaten voor meditatieleraar mogen uitreiken aan een mooie en toegewijde groep deelnemers. Dankbaar dat we als docenten dit pad naar meer inzicht en transformatie hebben mogen begeleiden.

Groepsfoto's 2024 nederlof centrum

Groepsfoto’s 2024

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie van harte feliciteren met het succesvol afronden van de cursus of opleiding. We hopen dat jullie de opgedane kennis en vaardigheden goed zullen blijven gebruiken en dat jullie blijven groeien, zowel persoonlijk als...
Nieuwsbrief logo-Nederlofcentrum

Nieuw! Twee aparte opleidingen AuraTouch – Nederlof Centrum

De 2 jarige opleiding AuraTouch healing bestond altijd al uit twee delen. Het zijn vanaf nu geheel zelfstandige opleidingen. De opleidingen zijn nu geheel los van elkaar en kunnen apart gevolgd worden. We presenteren twee AuraTouch opleidingen

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

Pin It on Pinterest