Roomboter: een krachtig medicijn

De genezende werking van roomboter

Over roomboter doen veel verhalen en heeft tot een aantal jaren geleden bij velen op het strafbankje gestaan. De laatste 5 jaar is het imago van roomboter al veel verbeterd, maar dat was voornamelijk door de vele nadelen en gevaren van margarine dan door kennis over roomboter zelf.

Dit gaat over de ECHTE voordelen van roomboter.

Oude kennis: Roomboter is niet gezond, met name in verband me hart- en vaatziekten. Maar wist je dat er rond 1900 vrijwel geen hart- en vaatziekten waren en de boterconsumptie (veel) hoger lag?

In de Verenigde Staten was de consumptie 9 kilo per jaar per persoon. Medio 1960 was dat gedaald tot 2 kilo per jaar per persoon. Toch linkten wetenschappers het hoge aantal hartpatiënten in 1960 aan boterconsumptie. Eigenlijk vroeg niemand  naar het wetenschappelijk bewijs. Een wetenschapper vertelde het: het zal wel waar zijn. Nu, 50 jaar later hecht mensen minder waarde aan autoriteiten, en denken vaker zelf na.

Onderwerpen:

 • Roomboter: gezond voor de schildklier en bijnieren
 • Medicijn tegen schimmels, bacteriën en virussen
 • Roomboter bevat antioxidanten
 • Vitaminen A, D, E en K
 • Verzadigde vetten in roomboter
 • Roomboter bevat linolzuur
 • Activator X in roomboter
 • Cholesterol is gezond
 • Arachidonzuur
 • Roomboter is echt gezonder dan margarine
 • Waarom geeft roomboter toch schuldgevoel?

Roomboter: gezond voor de schildklier en bijnier

Boter is een natuurlijk product. Het bestaat uit de vetten die in melk zitten. Boter is nagenoeg vrij van lactose (net 100%). Mensen met een lactose-allergie kunnen zelfs roomboter eten. Er zitten allerlei gezonde stoffen in boter, Het bevat veel vitamine A. Deze vitamine is goed voor het hele lichaam en met name voor de schildklier en de bijnier. Wanneer u last heeft van een van deze beide en u eet margarine dan is het goed voor uw gezondheid om over te stappen op roomboter.

Medicijn tegen schimmels, bacteriën en virussen

Er zit laurinezuur in roomboter. Laurinezuur werkt goed tegen allerlei schimmels, virussen en bacteriën. Het is onder andere een effectief geneesmiddel tegen candida schimmelinfecties. Daarnaast werkt het tegen de volgende bacteriën en virussen: hiv, cytomegalovirus, Herpes simplex, ringworm, Candida albicans, Helicobacter pylori, Propionibacterium acnes ( oorzaak acne) , Staphylococcus epidermidis, en Staphylococcus aureus.

Roomboter bevat antioxidanten

Antioxidanten zitten in allerlei voedingsmiddelen zoals groente, fruit en groene thee. De moderne mens loopt helemaal weg met groene thee vanwege de antioxidanten die erin zitten. Dat is zeker waar, maar men vergeet soms dat in roomboter ook gewoon antioxidanten zitten die bijvoorbeeld de aders waardoor het bloed stroomt elastischer maken. Vrije radicalen worden niet alleen uitgeschakeld door het nuttigen van groente, fruit en thee maar ook door het eten van roomboter. Vrije radicalen kunnen allerlei schade aanrichten aan cellen en DNA. Te grote celschade en DNA-schade kan leiden tot tumorvorming. Roomboter eten werkt dan ook preventief tegen kanker.

Boterproducent

De vitaminen A, D, E en K

Roomboter bevat net alles ruime hoeveelheden vitamine A, maar ook veel vitamine D, E en vitamine K. Het mineraal seleen komt in ruime mate in roomboter voor. Roomboter is hiermee een rijke bron aan vitaminen. Vitamine D zit maar in weinig plantaardige voeding dus het kan voor vegetariërs geen kwaad roomboter te eten. Vitamine D bevordert de opname van calcium.

Verzadigde vetten in roomboter

Roomboter zit vol met verzadigde vetten. De wetenschap is er nog niet over uit of deze verzadigde vetten gezond of ongezond zijn. Sommige wetenschappers zeggen dat ze kanker bestrijden, anderen dat ze juist kanker veroorzaken. Het wordt dan ook tijd dat men onderscheid gaat maken tussen verzadigde vetten die op industriële wijze uit plantaardige producten worden verkregen en verzadigde vetten uit dierlijk vet in de vorm van roomboter. De melk waaruit roomboter wordt gewonnen is bedoeld om aan jonge dieren te geven en moeder natuur kan het toch eenvoudigweg niet van slechte stoffen hebben voorzien? Het vermoeden rijst dat industriéle producten tot kanker leiden en roomboter juist kanker bestrijdt.

Roomboter bevat linolzuur

Bedrijven pronken vaak met margarine, industriële, linolzuur bevattende nepboter. Deze linolzuur is lang zo gezond niet als de natuurlijk ontstane linolzuur in roomboter. Natuurlijke linolzuur zorgt ervoor dat de vetverbranding wordt bevordert! Dat betekent dus dat roomboter overgewicht te lijf gaat. Dat is goed nieuws voor mensen die houden van roomboter maar de reclames voor andere soorten nepboter zijn gaan geloven. (en zelfs zijn weg heeft gevonden naar het Nederlands onderwijssysteem want ook die voorlichting voor leerlingen en studenten is verre van neutraal of waar)

Activator X in roomboter

Activator X is een ‘nieuwe’ vitamine die nog niet officieel is maar waarvan wel de werking bekend is. De stof beschermt tegen gaatjes in je tanden, zorgt voor een gezond hart door het tegengaan van chronische ontstekingen op celniveau, is goed voor de schildklier en zorgt ervoor dat kinderen normaal groeien. Bovendien stimuleert deze unieke stof de opname van mineralen in het lichaam.

Cholesterol is gezond…

De Mythe dat cholesterol leidt tot hart- en vaatziekten, wordt door Nederlandse commerciéle instituten hardnekkig in stand gehouden. Niet cholesterol is verantwoordelijk voor aderverkalking maar geoxideerde (bedorven, oude) cholesterol. Dat betekent dat je veel antioxidanten moet binnen krijgen om hart- en vaatproblemen te voorkomen. Cholesterol staat vaak in kwaad daglicht maar dat is onterecht. De hersenen bestaan voor een groot deel uit cholesterol. Vooral voor een goede hersenontwikkeling bij kinderen is het verstandig roomboter te eten in plaats van de nepboter die grote fabrikanten menen te moeten aanprijzen. Behalve dat cholesterol onontbeerlijk is voor de aanmaak van hersencellen is het nodig voor een gezonde werking van het zenuwstelsel.

Arachidonzuur in roomboter

Een andere manier waarop roomboter goed is voor de hersenen is omdat het Arachidonzuur bevat. Dit zuur behoort tot de essentiële vetten. Het is aanwezig in celmembramen. Arachidonzuur is een omega 6-vetzuur en het helpt het hart mee om hartinfarcten te voorkomen. Dat is een wetenschappelijk feit dat volkomen tegen de vaak gehoorde praatjes ingaat dat roomboter slecht voor het hart zou zijn.

Brood en boter

Er zijn allerlei wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die roomboter eten veel minder hartaanvallen krijgen. Zo is er een onderzoek wat heeft geconstateerd dat als mensen roken en drinken het risico op een hartinfarct niet groter is dan niet rokers, als als men dit tegelijk doet met het eten van roomboter. (dit is geen advies…) Margarine daarentegen is juist wel een grote veroorzaker van hartinfarcten, zo hebben onafhankelijke wetenschappers ontdekt.

Waarom hebben we dan soms toch een schuldgevoel als we roomboter nuttigen?

Wetenschappelijk gezien is roomboter veel gezonder dan de margarine van voedselfabrikanten. Het grootste verschil zit in de reclame. Daardoor is een mening vastgezet in het brein dat roomboter slecht is. Dit is een het gevolg van het werk van goed opgeleide marketing specialisten en een overheid die soms wat slaapt…

Bronnen

 • http://wholehealthsource.blogspot.nl/2008/06/activator-x.html
 • http://wholehealthsource.blogspot.nl/2009/10/butter-vs-margarine-showdown.html
 • http://bodyecology.com/articles/activator_x.php
 • http://bodyecology.com/articles/benefits_of_real_butter.php
Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest