Chakra’s: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakra’s, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide Aura & Chakra healing opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen in het holistische en energetische weefsel van ons menselijk bestaan. Net zoals ledematen en hoofd integraal verbonden zijn met ons lichaam, zijn chakra’s van onschatbare waarde voor ons fysieke welzijn en ons energiesysteem.

Energiecentra in evenwicht

In het lichaam en het energieveld bewegen zeven energiecentra als dynamische wielen, elk vertegenwoordigt een uniek facet van ons totale energiesysteem. Deze centra, zowel intern als extern ten opzichte van ons fysieke gestel, strekken zich uit aan de voor- en achterzijde. Sommige mensen kunnen zelfs met behulp van handen of een pendel de status van een centrum waarnemen. Deze knooppunten zijn nauw verweven met zowel het zenuwstelsel als de endocriene klieren, strategisch gelokaliseerd in de nabijheid van specifieke energiepunten.

Energetische verstoringen

Energiecentra beperken zich niet tot het fysieke lichaam; ze reiken uit in het auraveld en fungeren als een cruciale verbindingslijn. Verstoringen, zoals voeding of mentale spanning, manifesteren zich in deze energiecentra en reflecteren vervolgens in het aura. Omgekeerd zullen verstoringen in het aura, geïnduceerd door de leefomgeving, interacties met anderen, straling en andere factoren, na verloop van tijd ook invloed hebben op één of meerdere chakra’s. Hieruit vloeit voort dat een holistische benadering vereist is, waarbij zowel aura, lichaam als deze energiecentra behandeld en in balans gebracht worden tijdens een healing.

Chakra balancering in actie

Een chakra-balancering op energetisch niveau omvat het in balans brengen van het aura door middel van aanraking, zuivering van energie, en het bevorderen van de vrije stroom van liefdevolle energie door het lichaam. Elke behandeling draagt bij aan het steeds verder in evenwicht brengen van het energiesysteem.

Chakra healing Sunny en Amy, onderdeel van de opleiding Aura & Chakrahealing.
Chakrahealing Sunny Nederlof

Het pad naar persoonlijke transformatie

Energetische heling speelt een onschatbare rol in onze methode, omdat energiecentra, beladen met ervaringen, herinneringen en blokkades, in meer of mindere mate andere punten van energie beïnvloeden, wat resulteert in een stagnatie van levensenergie. In de chakra’s module leer je niet alleen een grondige energetische diagnose te stellen, maar ook om deze energiecentra te helen en energetisch te repareren. Een arsenaal van technieken ondersteunt jou bij het achterlaten van de cliënt in een staat van heelheid en bevordert persoonlijke groei.

Ontdek de intrigerende verbanden tussen energiecentra en het auraveld, en leer hoe je de stromen van energie in dit veld in balans kunt brengen. De combinatie van energetische heling bestaande uit chakrahealing en aurahealing biedt een holistische benadering, waardoor je een dieper begrip ontwikkelt van het subtiele samenspel tussen lichaam, energieveld en spirituele groei.

De zeven chakra’s

De chakra’s zijn energiecentra in het menselijk lichaam die een belangrijke rol spelen in onze fysieke, emotionele en spirituele gezondheid. Volgens de traditionele Indiase geneeskunde zijn er zeven hoofdchakra’s, elk met hun eigen locatie en functie.

Wortelchakra (Muladhara)

 • Locatie: Basis van de wervelkolom
 • Kleur: Rood
 • Functie: Verantwoordelijk voor ons gevoel van veiligheid en overleving. Het helpt ons geaard te blijven en geeft ons een gevoel van stabiliteit.

Heiligbeenchakra (Svadhisthana)

 • Locatie: Onder de navel, in de onderbuik
 • Kleur: Oranje
 • Functie: Geassocieerd met creativiteit, seksualiteit en emoties. Het speelt een rol in ons vermogen om te genieten en onze creatieve energie te uiten.

Zonnevlechtchakra (Manipura)

 • Locatie: Boven de navel, in de maagstreek
 • Kleur: Geel
 • Functie: Centraal voor persoonlijke kracht, zelfvertrouwen en wilskracht. Het beïnvloedt ons vermogen om beslissingen te nemen en onze doelen te bereiken.

Hartchakra (Anahata)

 • Locatie: Midden van de borst
 • Kleur: Groen
 • Functie: De bron van liefde, compassie en verbondenheid. Het harmoniseert relaties en bevordert onvoorwaardelijke liefde en vergeving.

Keelchakra (Vishuddha)

 • Locatie: Keel
 • Kleur: Lichtblauw
 • Functie: Betrokken bij communicatie, expressie en waarheid. Het helpt ons onze gedachten en gevoelens duidelijk en eerlijk uit te drukken.

Derde Oog Chakra (Ajna)

 • Locatie: Voorhoofd, tussen de wenkbrauwen
 • Kleur: Indigo
 • Functie: Verantwoordelijk voor intuïtie, inzicht en wijsheid. Het helpt ons dieper te kijken en de onderliggende waarheid te begrijpen.

Kruinchakra (Sahasrara)

 • Locatie: Bovenop het hoofd
 • Kleur: Violet of Wit
 • Functie: Verbindt ons met het hogere bewustzijn en spirituele inzichten. Het opent de deur naar universele kennis en verlichting.

De opleiding inhoudelijk

Binnen onze opleiding verdiep je je niet alleen in de basisprincipes van energetische systemen, maar leer je ook hoe je een grondige energetische diagnose stelt en het evenwicht herstelt. Met een diversiteit aan technieken begeleid je individuen op hun pad naar persoonlijke ontwikkeling en herstel. De opleiding omvat het analyseren van energetische onevenwichtigheden, het in balans brengen van energiestromen, het uitvoeren van energetische correcties als essentieel onderdeel van helende processen, en het verstrekken van inzichten op basis van de vastgestelde diagnose. Deze holistische benadering biedt diepgaande kennis en vaardigheden op het gebied van chakrahealing. Ontdek de transformerende invloed van deze energiecentra en bevorder harmonie in lichaam en geest.

 • Je leert diagnose stellen (afwijkingen in kaart brengen)
 • Leren balanceren van de chakra’s
 • Energetisch repareren
 • Je kunt de cliënt een reading geven naar aanleiding van de diagnose

Inbegrepen bij de Aura & Chakra healing opleiding

 • 12 Lesdagen: Onder begeleiding van een professionele docent die je actief ondersteunt in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Syllabus: Een uitgebreid naslagwerk dat je helpt tijdens de opleiding en daarna.
 • Digitale leeromgeving: Toegang tot onze academie met aanvullende materialen en huiswerkopdrachten die je verdere verdieping en oefening bieden.
 • Gratis praktijkmodule: Je ontvangt kosteloos een aanvullende module, specifiek gericht op de praktijk, ter waarde van € 180,-. Meer info>>
 • AuraTouch oefendag: Inclusief praktijk oefendagen voor studenten van de aurahealing opleiding.

De opleiding wordt afgesloten met een erkend certificaat.

Meer informatie is ook te vinden op www.healing-opleidingen.nl

Reiki 1 course-positions-nederlof centrum

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English! We are excited to announce that our Reiki 1 course is now also available in English. Join us on for the first English session. We only give the English version once a year. Check our agenda for the available date.

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Afgelopen weekend hebben we na een reis van anderhalf jaar de certificaten voor meditatieleraar mogen uitreiken aan een mooie en toegewijde groep deelnemers. Dankbaar dat we als docenten dit pad naar meer inzicht en transformatie hebben mogen begeleiden.

Groepsfoto's 2024 nederlof centrum

Groepsfoto’s 2024

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie van harte feliciteren met het succesvol afronden van de cursus of opleiding. We hopen dat jullie de opgedane kennis en vaardigheden goed zullen blijven gebruiken en dat jullie blijven groeien, zowel persoonlijk als...
Nederlof nieuwsbrief logo

Nieuw! Twee aparte opleidingen AuraTouch – Nederlof Centrum

De 2 jarige opleiding AuraTouch healing bestond altijd al uit twee delen. Het zijn vanaf nu geheel zelfstandige opleidingen. De opleidingen zijn nu geheel los van elkaar en kunnen apart gevolgd worden. We presenteren twee AuraTouch opleidingen

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Pin It on Pinterest