Stoppen met roken verbetert persoonlijkheid

Onderzoekers van de Universiteit van Missouri hebben bewijs gevonden dat jongeren die stoppen met roken, verbeteringen vertonen in hun algemene persoonlijkheid.

In de studie vergeleken de onderzoekers mensen tussen de 18 en 35 jaar die rookten en die waren gestopt met roken. Uit het onderzoek blijkt dat individuen die roken tijdens hun jonge volwassenheid in hogere mate neurotisch en impulsief zijn. Impulsiviteit is handelen zonder na te denken over de gevolgen. Neuroticisme is de neiging tot emotionele instabiliteit gepaard met negativiteit en angst.

Persoonlijkheid
Andrew Littlefield, één van de onderzoekers en doctorale student op de afdeling Psychologie, ontdekte dat de jongeren met een hogere mate van impulsiviteit en neuroticisme meer naar schadelijk gedrag neigen, zoals roken. Echter, degenen die tussen hun 18de en 25ste stopten met roken, vertoonden de grootste daling in neuroticisme en impulsiviteit. Stoppen met roken zou dus een gunstig effect hebben op de persoonlijkheid van jongeren.

Op de persoonlijkheid van ouderen heeft stoppen met roken geen effect. Want, zo blijkt uit het onderzoek, hoe langer iemand in zijn leven rookt, hoe meer het rookgedrag los komt te staan van impulsief gedrag en hoe meer het een onderdeel wordt van een dagelijkse gewoonte en verslaving.

Antirook-campagne
18-jarige rokers zijn, als je afgaat op het onderzoek, een stuk impulsiever dan adolescenten die niet roken. Littlefield: “Deze jongeren handelen zonder al te veel na te denken over de consequenties en verkiezen directe beloningen boven negatieve consequenties op de lange termijn te voorkomen. Uit ons onderzoek blijkt tevens dat individuen die de grootste daling in impulsiviteit vertonen, sowieso al meer geneigd zijn om te stoppen met roken.” Volgens Littlefield zou het daarom wellicht helpen als anti-rookcampagnes voor jongeren zich meer richten op impulsiviteit.

Complex
Ondanks het bewijs dat de studie heeft voortgebracht, onderstreept Littlefield dat het beginnen met roken nog steeds een complex samenspel is van genetische en omgevingsfactoren.

Het onderzoek werd mede geschreven door Kenneth J. Sher, een professor op de afdeling Psychologie in de Universiteit van Missouri. De studie, “Smoking Desistance and Personality Change in Emerging and Young Adulthood,” is geaccepteerd door het tijdschrift Nicotine and Tobacco research.

Auteur: Rachel van de Pol
Bron: Science Daily

Reiki 1 course-positions-nederlof centrum

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English! We are excited to announce that our Reiki 1 course is now also available in English. Join us on for the first English session. We only give the English version once a year. Check our agenda for the available date.

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Afgelopen weekend hebben we na een reis van anderhalf jaar de certificaten voor meditatieleraar mogen uitreiken aan een mooie en toegewijde groep deelnemers. Dankbaar dat we als docenten dit pad naar meer inzicht en transformatie hebben mogen begeleiden.

Groepsfoto's 2024 nederlof centrum

Groepsfoto’s 2024

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie van harte feliciteren met het succesvol afronden van de cursus of opleiding. We hopen dat jullie de opgedane kennis en vaardigheden goed zullen blijven gebruiken en dat jullie blijven groeien, zowel persoonlijk als...
Nederlof nieuwsbrief logo

Nieuw! Twee aparte opleidingen AuraTouch – Nederlof Centrum

De 2 jarige opleiding AuraTouch healing bestond altijd al uit twee delen. Het zijn vanaf nu geheel zelfstandige opleidingen. De opleidingen zijn nu geheel los van elkaar en kunnen apart gevolgd worden. We presenteren twee AuraTouch opleidingen

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra’s: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Pin It on Pinterest