Onze Orthomoleculair Voedingsmodule biedt een uitgebreide, kwalitatief hoogwaardige opleiding – direct toegankelijk vanuit je eigen huis. Deze volledig online thuisstudie is ontworpen om je een diepgaand begrip en praktische kennis te geven over voeding en supplementen, essentieel voor zowel persoonlijke verrijking als professioneel advies.
Of je nu interesse hebt in het verbeteren van je eigen gezondheid of die van anderen, deze module leert je de impact van een orthomoleculair voedingspatroon dat leidt tot meer energie, verbeterde weerstand, en een algemeen beter welzijn.
Basiskennis Orthomoleculair voedingsmodule nu volledig online
Begin op elk moment en studeer in je eigen tempo, met de flexibiliteit om de studie in te plannen op momenten die voor jou het beste uitkomt. Deze thuisstudie omvat online colleges, lessen en toetsen, waaronder essentiële theorie en praktische toepassingen zoals het spijsverteringsstelsel en voedingsadviezen. Het is een ideale basis voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling, met een lage studiebelasting en geldigheid voor het Paramedisch traject. De voedingsmodule is direct toegankelijk in onze online leeromgeving, de Nederlof Academie.
Online colleges
Met meer dan 10 uur aan boeiende, interactieve colleges over allergie, ontstekingen, lever, ontgiften, bijnieren, stress en burn-outs, brengen we de principes van orthomoleculaire voeding tot leven. Vergeet het eindeloos doorploegen van teksten; bij ons leer je mede door te luisteren, te ervaren en te begrijpen.
Inbegrepen bij de Voedingsmodule
- Meer dan 60 lesonderdelen
- Ruim 10 uur aan online colleges
- 100% digitaal, dus direct toegankelijk
- 18 maanden toegang tot de Nederlof Academie
- Afsluiting met een erkend certificaat
Deel van paramedisch traject
Onze beroepsopleidingen zijn geaccrediteerd op HBO niveau, wat wil zeggen dat deze qua studie-uren en modules voorbereid zijn op het afsluitende Paramedische traject (voeding en medische basiskennis-CPION) om gecertificeerd te zijn als Paramedisch Natuurgeneeskundige.
Docente Orthomoleculaire voedingsleer – colleges
Birgit de Heij is praktisch, vervuld van voeding, gezondheid en vooral de (fijne…) combinatie daarvan. Orthomoleculair in hart, lever en nieren. Met haar persoonlijke omslag, de studies en het begeleiden van mensen naar een gezonder voedingspatroon heeft ze de afgelopen 20 jaar de nodige ervaring opgedaan. Birgit de Heij geeft de colleges en is tevens schrijfster van diverse boeken zoals: gezond door voeding en de beste dokter staat in de keuken.
Waar staat Orthomoleculaire voeding voor?
Orthomoleculaire voeding staat voor lichaamsopbouwende voeding die de kwaliteit van het leven waarborgt. Door een orthomoleculair voedingspatroon ontstaat er in eerste instantie meer energie en andere positieve gevolgen zoals een beter slaappatroon, een minder opgejaagd gevoel, een rustiger hoofd, meer heldere gedachten, minder malende gedachten, minder stressgevoeligheid, grotere efficiëntie, minder krampen, minder droge huid, minder haaruitval, minder last van gebroken nagels, minder snel kwetsuren, minder snel hoofdpijn, meer gewichtsverlies en een sterker bewustzijn. Daarnaast verbetert de weerstand aanzienlijk, zodat onder meer bacteriën en virussen geen grip op ons krijgen.
Waarom een Orthomoleculair voedingspatroon?
Een orthomoleculair voedingspatroon is te prefereren omdat we gezien hebben dat de gezondheid de afgelopen jaren drastisch is afgenomen. Ook de kinderen kampen met problemen die voortkomen uit de voeding van deze tijd. Vaak wordt de relatie voeding en gezondheid niet gelegd, of wil men dat niet geloven. Bepaalde kenmerken dat de gezondheid achteruit gaat, zijn we inmiddels al als ‘gewoon’ gaan beschouwen. Maar deze gedragingen, ongemakken en kwalen kwamen niet voor bij onze voorouders die een eenvoudig, natuurlijk oerpatroon hadden. Deze ongemakken horen niet thuis in ons systeem, maar zijn veroorzaakt door de leefstijl. De gehele leefstijl is drastisch veranderd en voeding is een onderdeel van de leefstijl.
Veel geïndustrialiseerd voedsel is per definitie ongezond, werken ontstekingen in de hand en zorgen voor vervuiling van ons lichaam. Welke natuurproducten gezond of ongezond zijn, is afhankelijk van ieder persoonlijke verwerkingscapaciteit.
Door de onwetendheid over voeding weg te nemen schept het vele nieuwe gezonde mogelijkheden; er komt een goede en preventieve kijk op voeding en daarmee op de gezondheid, nu en in de toekomst.