Mogelijk sneller oud door drinken frisdrank

Mogelijk sneller oud door drinken frisdrank

LONDEN – Het drinken van fosfaathoudende frisdrank kan mogelijk de oorzaak zijn van een vroegtijdige veroudering van de huid, evenals van spierweefsel en van schade aan hart en nieren. Dat blijkt uit onderzoek van de gezaghebbende Harvard universiteit.

Het onderzoek is weliswaar tot nu toe uitsluitend gebaseerd op resultaten bij proefdieren, in dit geval muizen. Toch denken de onderzoekers vrij duidelijke aanwijzingen te hebben gevonden dat ook mensen waarschijnlijk door het drinken van veel fris met fosfaat sneller oud zullen worden en ook gezondheidsklachten, met name hartklachten en problemen met de nieren zouden kunnen krijgen. Verschillende soorten koolzuurhoudende frisdrank…

Fosfaat (P) is net als calcium (Ca) een mineraal. Onze botten bevatten een grote hoeveelheid fosfaat en calcium. Net zoals bakstenen en cement bouwstenen zijn voor een sterke muur, zijn fosfaat en calcium bouwstenen voor sterke botten en tanden. Een juiste hoeveelheid fosfaat en calcium zorgen voor een sterk en gezond skelet.

Volgens onderzoeker Gerald Weissmann zijn frisdranken aangename dorstlessers. Het dorstlessende effect ontstaat door een combinatie van smaak, de verhouding tussen zoet en zuur en het tintelende effect van koolzuur. “Maar wat veel mensen echter niet weten is dat ze met drinken van koolzuurhoudende frisdranken vaak ook een flinke hoeveelheid fosfor binnenkrijgen,” aldus Weissmann. “En uit dit onderzoek is nu naar voren gekomen dat de fosforbalans in ons lichaam van invloed is op het verouderingsproces. Te veel maakt dat we doorslaan en dus sneller ouder worden dan ons mogelijk lief is,” aldus de onderzoeker.

Overigens is deze studie van de Harvard Univesiteit niet de eerste die aanwijzingen biedt dat er wel degelijk gezondheidsbezwaren zouden kunnen kleven aan het drinken van grote hoeveelheden cola en ander frisse koolzuurhoudende frisdrankjes die miljoenen mensen dagelijks door de kelen laten glijden.

Breekbare botten, pancreaskanker ofwel kanker van de alvleesklier, een algehele spierverzwakking en soms zelfs verlammingsverschijnselen, het zijn allemaal kwalen die vaak gelinkt worden aan het drinken van frisdrank. Er zijn zelfs onderzoeken die spreken van een verhoogd risico op de bovengemelde kwalen en ziektebeelden bij het drinken van meer dan twee blikjes fris per week.

Uiteraard is de frisdrankindustrie het niet eens met deze onderzoeken. Richard Laming van de Britse Soft drink Association zegt: “Uit onderzoek is ook komen vast te staan dat slechts drie procent van het fosfor dat mensen dagelijks naar binnen krijgen afkomstig is uit frisdrank. Wat ons betreft is er dus nauwelijks een vuiltje aan de lucht en kunnen de mensen gewoon lekker doorgaan met het genieten van frisdrank, als onderdeel van hun dagelijkse doen en laten.

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest