Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld over een feng shui inrichting uit ons eigen leven.

Feng Shui inrichting op west

We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben. De tafel en de stoelen vinden we mooi en de stoelen zitten echt heerlijk.
Nu komt het; we voelen dat er in die ruimte iets niet klopt. Alhoewel we de neiging hebben de eetkamer veel te gebruiken, niet alleen om te eten maar ook om te lezen, studeren, kletsen en meer, voelen we ons na een tijdje wat onrustig worden en verlaten de ruimte weer.

Je kent het spreekwoord vast wel; “walk your talk”, dus we gingen kijken hoe het met de feng shui stond van de ruimte.
Nu goed opletten; hopelijk kun je hier wat uithalen voor je eigen eethoek!

De eethoek is georiënteerd op west.

West staat binnen feng shui voor creativiteit, toekomst, kinderen, openheid, vreugde en voldoening. Qua familie staat de richting voor het welzijn van de jongste dochter.
Binnen feng shui zijn er elementen die in een richting thuishoren en elementen die juist negatieve energie (dodende adem) oproepen.
Het element van west is (klein) metaal.
Daar hoort qua kleuren bij: wit, zilver, lichtgrijs en licht pastel.
Bij dit element horen ronde en boogachtige vormen.

Dit verklaart al een beetje dat er iets niet klopt.
Als je hieronder naar de foto’s in de situatie voor de transformatie kijkt, is er nauwelijks sprake van objecten, kleuren en vormen die de juiste energie stimuleren.

Feng Shui inrichting - Feng Shui opleiding-Nederlof Centrum
eettafel foto feng shui voor 2 - - Feng Shui inrichting

Nu gaan we kijken naar wat er wel in die ruimte staat.

De tafel is van hout. Nu is het element hout een element dat metaal vernietigt, help de tafel zou dan wegmoeten. Gelukkig valt dood hout onder het aarde element, en dat voedt het element metaal weer. De tafel mag blijven.

Nu gaan we naar de stoelen kijken. Deze zijn nogal hoekig van vorm, hebben veel dun metaal en de kleur neigt naar rood/paars en dat valt onder rood.
Het hoekige van de stoelen is totaal tegenstrijdig met de ronde- en boogachtige vormen waar het element metaal eigenlijk om vraagt. Nu valt het vierkant wel weer onder het element aarde en aarde stimuleert metaal. Daarnaast is het hele onderstel van metaal en dat is helemaal ‘thuis’ in de metaal hoek west. Het onderstel zou dus kunnen. De zitting echter is desastreus voor de west richting. Het valt onder het element vuur, en vuur vernietigt metaal.

Dus wat we ook zouden aanpassen in de kleine dingen (een schilderijtje hier, of een kristalletje daar) de invloed van de stoelen is te ongunstig om een goede voedende energie te creëren in de eetkamer. En elke dag zitten in of kijken naar een ruimte die energie kost, kost ons en onze familie en gasten letterlijk energie. Dat willen we niet natuurlijk. Dus de stoelen moeten helaas worden vervangen.

Nu wordt het tijd te kijken naar de andere objecten en kleuren in de ruimte.

Voor een juiste feng shui inrichting kijken we de naar andere objecten en kleuren in de ruimte. De muren en de gordijnen zijn wit. Wit past uitstekend bij het element metaal; geen probleem.

De ruimte heeft balken. Alhoewel balken altijd een wat roerige energie opwekken, besluiten we dit zo te laten. We hebben al permanent een soort vitrage hangen voor de ramen, wat de rondgaande energie wat afremt en een beetje actie in de eetkamer vinden we okay.
De vloer. Deze heeft in het echt een licht grijsachtige zandkleur. Dit past bij metaal en heeft ook wat van het element aarde in zich. Perfect.
De verlichting is wit en de lamp boven de tafel past ook helemaal bij het element metaal.

Oplossing voor de juiste Feng Shui inrichting

Dit vraagt om een goede oplossing en snel ook, want de energie is te ongunstig om de ruimte zo te laten. We bestellen meteen stoelen in de kleur wit, met een houten onderstel. De dominante vorm van de stoelen is voornamelijk rond en gebogen. De volgende dag is alles er al en kunnen we de transformatie al afronden. Hoe het er uit ziet, zie je op de foto’s hieronder. Van beide kanten hebben we een foto van na de transformatie.

eettafel foto feng shui na 1 - - Feng Shui inrichting
eettafel foto feng shui na 2 - - Feng Shui inrichting

Kleine details

Het enige wat ons nu nog stoorde was de schaal op tafel. Hoe leuk ook qua kleur, deze doet te veel afbreuk aan de feng shui inrichting van de ruimte. We vervangen deze door een eenvoudige witte schaal. Ook verplaatsen we de houten stoel van de ene kant van de tafel naar de andere kant. Het geeft meer rust. Als laatste: sommige denken dat je in een eetkamer altijd een spiegel moet plaatsen. Dat is niet persé zo… dat hangt af van veel andere factoren en zou zelfs pech kunnen brengen.

Zo eenvoudig is het om een ruimte een goede feng shui inrichting te geven

Het betekent niet alleen meer ‘rust’ of esthetiek. Een west richting die van ongunstig naar gunstig is getransformeerd, betekent dat creativiteit, toekomst, kinderen, openheid, vreugde en voldoening weer onze kant op stromen, in plaats van dat deze eigenschappen juist worden vernietigd in ons gezin Ook het welzijn van de jongste dochter is weer gegarandeerd.

We hopen je hiermee te inspireren. Wil je meer weten over de juiste Feng Shui inrichting en Feng Shui over het algemeen?
De opleiding Feng Shui Adviseur is heel uitgebreid en dan is dit een peulenschil.

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Open dag meditatie opleiding

Open dag Meditatieleraar opleiding 2024

Als je interesse hebt in de opleiding Professioneel Meditatieleraar en daar nog niet voor ingeschreven staat, is er nu een ideale gelegenheid om je te oriënteren. We nodigen je van harte uit voor de open dag van onze meditatieleraar opleiding!

Pin It on Pinterest