Meditatie zweverig tijdverlies, Steven Laureys

Meditatie, zweverig tijdverlies? 

Werkt meditatie en kunnen we het gebruiken op het werk en voor onszelf of is het zweverig tijdverlies? Ik bespreek hier het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van meditatie op de hersenen (onder meer onze studie met meditatie-expert en vertaler van de Dalai Lama : Matthieu Ricard). Je hoeft echter helemaal geen monnik te zijn om de positieve veranderingen van meditatie te ervaren. Meditatie en mindfulness oefeningen hebben me persoonlijk veranderd. Sindsdien deel ik graag de klinische studies naar de werking van meditatie en de effecten op lichaam en geest. Tien minuutjes per dag kunnen al een significant verschil maken. Minder stress, angst en pijn, een positieve impact op onze slaap, immuunsysteem en bloeddruk zijn slechts enkele mogelijke voordelen.

Herkenbare frustraties 

In ons vaak drukke bestaan staan we geregeld voor niet geringe uitdagingen. Als echtgenoot, papa van vijf, arts en docent-onderzoeksdirecteur ken ik die situatie vrij goed. Vele van de patiënten die mijn echtgenote als klinisch psychologe en ikzelf als neuroloog opvolgen op consultatie vertellen ons erg herkenbare frustraties in de evenwichtsoefening tussen professioneel, sociaal en privéleven.Ook aan onze kinderen wordt steeds meer gevraagd en wetenschappelijke studies tonen hoe ook zij reeds vroeg te kampen krijgen met stress en mentaal onevenwicht. Ik heb hier zeker geen wonder-formule voor hoe het moet maar kan wel getuigen hoe meditatie en mindfulness echt interessant zijn om te proberen. Samen kunnen we enkele (erg) toegankelijke oefeningen doen – probeer het zelf uit, alleen of met vrienden, collega’s, partner of kids  – en wees gerust dat moet niet in lotushouding maar kan verrassend informeel!

Steven Laureys 

Neuroloog en ‘topdokter’ Steven Laureys doet al meer dan 20 jaar baanbrekend onderzoek naar het menselijke bewustzijn. Nu bestuderen hij en zijn team samen met internationale collega’s de effecten van meditatie op de hersenen.Steven Laureys MD PhD is 53 jaar, arts (VUB 1993) gespecialiseerd in de neurologie (1998) en internationaal gerenommeerd als hersenwetenschapper voor de studie van het menselijk bewustzijn. Professor Laureys heeft vele prestigieuze prijzen ontvangen van o.a. de Europese Academie van Neurologie, de Amerikaanse Society of Cognitive Neuroscience, de Francqui prijs en Generet prijs van de Koning Boudewijnstichting. Steven is lid van de Koninklijke Academie van Geneeskunde en heeft meer dan 500 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over de werking van de menselijke geest.

Reiki 1 course-positions-nederlof centrum

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English! We are excited to announce that our Reiki 1 course is now also available in English. Join us on for the first English session. We only give the English version once a year. Check our agenda for the available date.

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Afgelopen weekend hebben we na een reis van anderhalf jaar de certificaten voor meditatieleraar mogen uitreiken aan een mooie en toegewijde groep deelnemers. Dankbaar dat we als docenten dit pad naar meer inzicht en transformatie hebben mogen begeleiden.

Groepsfoto's 2024 nederlof centrum

Groepsfoto’s 2024

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie van harte feliciteren met het succesvol afronden van de cursus of opleiding. We hopen dat jullie de opgedane kennis en vaardigheden goed zullen blijven gebruiken en dat jullie blijven groeien, zowel persoonlijk als...
Nederlof nieuwsbrief logo

Nieuw! Twee aparte opleidingen AuraTouch – Nederlof Centrum

De 2 jarige opleiding AuraTouch healing bestond altijd al uit twee delen. Het zijn vanaf nu geheel zelfstandige opleidingen. De opleidingen zijn nu geheel los van elkaar en kunnen apart gevolgd worden. We presenteren twee AuraTouch opleidingen

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra’s: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Pin It on Pinterest