Helende handen (artikel uit kek Mama)

Je eigen handen kun je ook uit de mouwen steken om rust te brengen in je lichaam en daarmee ook het hoofd. Op bezoek bij het Nederlof Centrum in Amsterdam voor een Reiki cursus.

Sunny Nederlof ontvangt me met acht andere cursisten voor vier sessies in een weekeinde. We komen Reiki halen. En als we erin slagen de zondagavond te halen, dan ‘hebben we Reiki’. Dat klinkt een beetje vreemd. Reiki halen, Reiki hebben. Is er ook nog een Reiki brengen, vraag ik licht ironisch.

Sunny lacht gelukkig mee. ‘Reiki is niet vaag, maar gaat om de eenvoud van het doen. Het is de overdracht van energie via de handen. 

De Japanners doen al eeuwen aan Reiki, letterlijk de ‘kracht van de zon’, en de methode is simpel. Door je handen op bepaalde plekken te leggen op je lichaam en die daar zo’n drie minuten te laten rusten, kun je je eigen balans herstellen. En nog leuker is dat je met die handen ook helend kan werken voor familie en vrienden, planten en geliefde huisdieren. Ik denk gelijk aan onze goudvissen die soms vechtend door de kom gaan. Zou ik hun in balans krijgen?

De cursisten stellen zich aan elkaar voor. De een komt uit nieuwsgierigheid, de ander wil af van zijn hoofdpijnen, weer een ander wil invloed hebben op zijn hernia. Sunny stelt nuchter dat Reiki niet kwaalgericht is, maar de oorzaken behandelt. ‘Wij mensen hebben ons contact verloren met de universele levensenergie. Op deze cursus leer je de vonk te vinden om dat contact  te herstellen. Reiki brengt een proces van heling met jezelf op gang, waardoor je beter gaat slapen en afkomt van gedachtepatronen die je niet meer dienen. Zodoende kunnen kwalen als hoofdpijn verminderen.”

Ten overvloede meldt Sunny er nog even bij dat Reiki geen vervanging is van de reguliere geneeskunde. ‘Als je bijvoorbeeld getroffen bent door kanker, vervangt Reiki niet de chemo. Wel kan het verlichting geven. Door Reiki kom je bij je innerlijke kracht.”

We hoeven ons niet uit te kleden, gaan liggen en leren van de Reiki-master hoe we onze handen op onze ogen, slapen, achterhoofd, borstkas, bovenbuik, middenbuik en onderbuik moeten leggen. Telkens drie minuten contact met het onderdeel wat warm wordt onder je eigen handen. Het is weldadig. Anders dan een massage waarbij je wordt gekneed. Je handen moet je lichtjes, zoals je ze op tafel legt, op de contactplekken leggen en je daarop concentreren.

Het voelt op zeker moment alsof de ontspanning veel dieper gaat dan bij een massage. Tijdens een van de sessies lopen de tranen spontaan over mijn wangen. ‘Is heel goed”, zegt Sunny. ‘door Reiki krijg je weer contact met je emoties en in tranen zitten afvalstoffen dus zo kom je er op een gemakkelijke manier vanaf.”

Als we Reiki op onszelf hebben gedaan, gaan we oefenen bij elkaar. Het is een mooi gezicht om 16 handen op één lijf te zien liggen en we zien en voelen ons ‘slachtoffer Ton langzaam tot diepe rust komen. Ton zegt na onze Reiki-behandeling dat hij in tijden niet zo diep van binnen is geweest.

Dit is leuk! En simpel! Na vier sessies ben je geinitieerd. Dat betekent zoveel als dat je het contact met de kosmische krachten in jezelf hebt hersteld. Op naar mijn goudvissen om uit te vinden of het waar is…

Op www.nederlofcentrum.nl vind je meer informatie over Reiki en Reiki-cursussen.

TIPS:

1. Reiki geeft energie, brengt balans en welbehagen

2. Reiki helpt lichaam en geest herinneren hoe het ook kan… in rust.

3. Soms heb je even iets nodig het leven weer in een ander perspectief te zien… Geef jezelf dan Reiki of gun jezelf een heerlijke behandeling

4. Valkuil: Reiki is niet bedoeld als gesprekstherapie of fysiotherapie. Zoek op Stichting Reiki Ryoho Foundation, www.reikiryoho.nl of www.reikialliance.com naar een professionele Reiki-master.

Boek: Handboek Reiki, uitgeverij Hemelz

tekst: Karin Kuijpers. bron: Kek Mama

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest