Beleid medewerkers en leraren – maatschappelijk en politiek

Er is een tendens gaande onder bepaalde beroepsgroepen en bepaalde politieke richtingen om een totaal gebrek aan respect voor anderen(en hun mening) tentoon te stellen en zelfs op te roepen tot geweld c.q. dit goed te keuren of te gedogen.

Het is ons inziens wenselijk hierin een richtlijn voor onze medewerkers en leraren te hebben.

We vragen onze medewerkers om

 • Ieders mening op politieke of sociaal-economische gebied te respecteren, dus ook als deze totaal anders is dan de eigen mening.
 • Het concept democratie te respecteren, ook als een andere partij of mening groeit of deel uitmaakt van een regering.
 • Niet op te roepen tot geweld, stalking of welke vorm van intimidatie dan ook naar een individu of (politieke) groep.
 • Bij jezelf naar binnen te gaan en het gevoel te transformeren als je de behoefte voelt om bij collega’s, familie, vrienden of op het schoolplein een gevoel van afkeuring of intimidatie op te roepen, te suggereren of te goedkeuren of ‘er in mee te gaan’ onder het mom van politieke correctheid.

Wij vinden het ontoelaatbaar om

 • Het voorbeeld te volgen van veel z.g. bekende Nederlanders om direct of indirect op te roepen tot geweld of discriminatie of intimidatie jegens andersdenkenden.
 • Positieve discriminatie toe te passen. Ook positieve discriminatie is, hoe goed ook qua intentie, een vorm van discrimineren ofwel onderscheid maken op basis van geloof, huidskleur of een andere persoonlijke eigenschap.
 • Mee te gaan in de oproep van bepaald media en journalisten waarin wordt geridiculiseerd en gelachen om aanslagen of om pogingen daartoe.
 • Een student voor te trekken of achter te stellen op basis van een persoonlijke eigenschap of voorkeur.
 • Een medewerker (leraar of anders) aan te trekken of juist niet op basis van een persoonlijke eigenschap of het ontbreken daarvan, die niets te maken heeft met de benodigde talenten voor de specifieke functie.
 • Het neerzetten van een groep of individu als ‘laag of dom’ of vergelijkbaar.
 • Jezelf of jouw ‘groep’ neer te zetten als een soort übermensch (Gutmensch) ten opzichte van anderen.

We hopen dat

 • Collega onderwijscentra ook bereid zijn om zonder enige discrimerend onderscheid te komen tot een leraar en medewerker samenstelling die een reflectie is van de kwaliteiten en niet van het juist wel of niet vertonen van een bepaalde persoonlijke eigenschap of uiterlijk kenmerk.
 • Bedrijven bij selectie bereid zijn om zonder (voor)oordeel te komen tot de beste persoon voor de job.

Reflectie

Mocht een medewerker/ leraar tot de conclusie komen dat deze het belangrijker vindt om bepaalde medemensen als minderwaardig of juist als superieur te zien of dat te suggereren, dan is Nederlof Centrum niet de plek om je werkzaamheden te verrichten.

noot:

Alhoewel we ons realiseren dat het niet gebruikelijk is om als organisatie een standpunt hierover in te nemen, vinden we het op dit moment belangrijk om deel te zijn van een positieve impuls.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Reiki 1 course-positions-nederlof centrum

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English! We are excited to announce that our Reiki 1 course is now also available in English. Join us on for the first English session. We only give the English version once a year. Check our agenda for the available date.

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Afgelopen weekend hebben we na een reis van anderhalf jaar de certificaten voor meditatieleraar mogen uitreiken aan een mooie en toegewijde groep deelnemers. Dankbaar dat we als docenten dit pad naar meer inzicht en transformatie hebben mogen begeleiden.

Groepsfoto's 2024 nederlof centrum

Groepsfoto’s 2024

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie van harte feliciteren met het succesvol afronden van de cursus of opleiding. We hopen dat jullie de opgedane kennis en vaardigheden goed zullen blijven gebruiken en dat jullie blijven groeien, zowel persoonlijk als...
Nederlof nieuwsbrief logo

Nieuw! Twee aparte opleidingen AuraTouch – Nederlof Centrum

De 2 jarige opleiding AuraTouch healing bestond altijd al uit twee delen. Het zijn vanaf nu geheel zelfstandige opleidingen. De opleidingen zijn nu geheel los van elkaar en kunnen apart gevolgd worden. We presenteren twee AuraTouch opleidingen

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra’s: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Pin It on Pinterest