Aromatherapie verlicht mentale vermoeidheid en burn-out

Onderzoek:
In een recent onderzoek kregen mensen die mentaal vermoeid waren of een matige vorm van burn-out hadden ofwel essentiële olie (een combinatie van pepermunt, basilicum en helichrysum) of een placebo (rozenwater). Ze kregen deze mee in een persoonlijke inhalator die ze een hele week lang thuis of op het werk moesten gebruiken. Beide groepen moesten drie keer per dag een score geven aan hun vermoeidheid of gevoelens van burn-out. Deze scores werden vergeleken met de scores die ze zichzelf in de week voor de ‘behandeling’ gaven.

Iedereen voelde zich in de behandelweek minder vermoeid, ook diegenen die een placebo kregen, maar diegenen die de aromatherapie kregen gaven zichzelf veel lagere scores op de vermoeidheidsschaal.

Aromatherapie:
Aromatherapie is het gebruik van essentiële oliën uit planten voor het behandelen van allerlei klachten. Het wordt al duizenden jaren toegepast bij een brede waaier van aandoeningen. Wetenschappelijke studies bevestigen dat bepaalde stoffen in de essentiële olie een invloed uitoefenen op het zenuwstelsel, de organen, de klieren, de spieren en/of andere delen van het lichaam. Essentiële oliën herstellen de balans in het lichaam.

De meest bekende toepassing van aromatherapie is die van stressvermindering en ontspanning. Dit is niet zomaar een subjectieve waarneming. In studies is aangetoond dat het inademen van essentiële oliën de hartslag en de bloeddruk doet dalen. Aromatherapie blijkt nu ook veelbelovend bij vermoeidheid en burn-out, bijverschijnselen van langdurige stress.

Voorbehoud:
Ga niet zomaar zelf aan de slag met essentiële oliën, maar raadpleeg een ervaren aromatherapeut. Aromatherapie is sterk individueel bepaald. De therapeut zoekt voor ieder individu de juiste essentiële olie of een combinatie van oliën.

Onderzoek referentie:
Varney E, Buckle J. Effect of Inhaled Essential Oils on Mental Exhaustion and Moderate Burnout: A Small Pilot Study. J Altern Complement Med. 2012 Nov 9.
Chuang KJ, Chen HW, Liu IJ, et al. The effect of essential oil on heart rate and blood pressure among solus por aqua workers. Eur J Prev Cardiol. 2012 Nov 29.

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest