Vragen opleiding Biologika Master

Inhoudelijk en praktisch 

Zijn methodes als auratouch, reiki en voeding niet tegenstrijdig met biologika? Biologika zegt tenslotte dat er buiten het oplossen van het conflict niets nodig is!

Wat Biologika wil zeggen is, dat al zou je het hele lichaam of auraveld in balans brengen, tot de emotionele oorzaak van de ziekte niet is opgelost (de emotionele opluchting mist nog) de oorzaak van de ziekte nog aanwezig is. Biologika erkent het nut van vele methodes, van healing tot voeding, om lichaam en geest in balans te krijgen of te houden. Sterker nog; zodra de emotionele oorzaak (het trauma) bekend is er een methode nodig om dat trauma op te lossen. Daarbij kun je denken aan reiki, healing, een vorm van psyche gerichte therapie en elke denkbare combinatie daarvan.

Is Biologika hetzelfde als de Germaanse Geneeskunde, want die keuren elke vorm van regulieren geneeskunde af.

Dr. Hamers theorie is gedurende zijn leven en daarna bekend geworden onder meerdere namen, waaronder ook Germaanse geneeskunde.

In tegenstelling tot dr. Geerd Ryke Hamer zelf (al was hij arts), sommige Hamerse stromingen en sommige Germaanse geneeskunde- stromingen, wijst Biologika de reguliere geneeskunde zeker niet af. De Germaanse geneeskunde op zich wijst de reguliere geneeskunde overigens niet persé af, maar zijn wel kritisch. 

Biologika houdt zich uitsluitend bezig met de vijf biologische natuurwetten, zoals ontdekt door dr. Geerd Ryke Hamer. Dit wil zeggen dat Biologika niet achter overige uitingen, gedrag, meningen en uitspraken van dr. Geerd Ryke Hamer staat.

Dus met Biologika is de arts overbodig?

Biologika is een bron van kennis en anders denken waarmee je meer in contact kunt komen met jezelf, met je emoties en gevoelens, waardoor je de bron van je ziekte kunnen opsporen en loslaten, waarna de noodzaak van je aandoening verdwenen is en gezondheid weer natuurlijk is.

De informatie en uitgangspunten van Biologika zijn zo interessant en sensationeel dat ze niet genegeerd kunnen worden!

Biologika is wat ons betreft ook een verklaring voor de vraag van veel reguliere artsen; hoe kan het dat een percentage van de cliënten, ook met ernstige ziekten, spontaan geneest… Deepak Chopra’s inspiratie voor meerdere boeken en opleidingen begon met zijn zoektocht naar de spontane genezingen. Juist het feit dat kanker in een heel korte tijd geheel en spontaan kon verdwijnen duidde op de noodzaak voor een breder perspectief. Biologika is ons breed perspectief.

Terug naar het onderwerp; nee, Biologika vervangt geen arts. Voor een goede diagnose is een arts nodig, is soms zelfs een medisch team nodig… Ook als je Biologika te laat leert kennen, een ongeluk hebt gehad of als je ziekte een stadium heeft bereikt waarin de factor tijd een grote rol begint te spelen, is de reguliere zorg onmisbaar.