Vragen digitaal of klassikaal

manier van onderwijs
Over Nederlof CentrumContact

Zijn jullie opleidingen klassikaal of digitaal?

Opleidingen klassikaal

De langere opleidingen (half jaar of langer) zijn in de basis klassikaal. Dat wil zeggen dat je als student de lessen live volgt terwijl je fysiek in de leszaal aanwezig bent.

Digitale ondersteuning

Een aantal opleidingen maakt ook gebruik van de digitale Nederlof Academie als ondersteuning. Bij de ene opleiding betekent dat bijvoorbeeld dat er voor elke fysiek gevolgde klassikale les ook een digitale les is met opdrachten, ondersteunend materiaal als teksten met uitleg of toelichting, een video en/of vragen. Andere opleidingen gebruiken de Nederlof Academie om de syllabus ook digitaal aan te bieden, intake formulieren voor je praktijk en muziek of meditatie bestanden met de student te delen.

Digitale lessen als vervanging van fysieke lessen

Nederlof Centrum biedt digitale live lessen (Zoom of vergelijkbaar) aan als er vanuit praktisch oogpunt geen beter alternatief is. Met live bedoelen we dat alle studenten de les tegelijkertijd volgen, met een docent(e) die echt live lesgeeft, dus geen tevoren opgenomen lessen waarbij geen feedback mogelijk is. Reden om een les digitaal te geven kan zijn: een extra tussen-les omdat een docent dit nodig acht, of bijvoorbeeld een richtlijn van de overheid waarbij thuiswerken of lessen volgen zonder fysiek contact de richtlijn of verplichting is.

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest