Blog: Reiki in rust

Reiki in rust

De meeste Reiki masters adviseren in volledige rust te behandelen, dus zonder gesprek op de achtergrond, zonder rinkelende telefoons en ook zonder muziek. Daarbij maken we op dit moment even geen onderscheid tussen popmuziek, klassiek of speciale voor reiki gecomponeerde muziek. Dat is niet de reden. Zodra je je handen legt en de reiki-stroom op gang komt, gebeurt er op energetisch gebied van alles. Jouw energieveld verandert, net als dat van de ontvanger. Dat heeft weer invloed op de hele ruimte waarin de behandeling plaatsvindt. Dit samenspel van behandelaar, ontvanger en directe omgeving vormt samen de healing space ofwel helende ruimte. Met deze helende ruimte wordt niet de kamer bedoeld, maar de energie om jou en de ontvanger heen, als een soort helende atmosfeer. De helende ruimte brengt jou en de ontvanger in een bepaalde staat van zijn, een toestand die helend is voor alle aspecten van lichaam en geest. Elke toevoeging (muziek, praten of een andere afleiding) heeft rechtstreeks en onmiddellijk, zonder vertraging, invloed op deze helende ruimte. En alhoewel muziek soms wenselijk kan zijn, bijvoorbeeld omdat de behandelde de behandeling anders te eng of ingrijpend ervaart, is het vaak overbodig. Dat maakt het overigens niet slecht of negatief. Er is voldoende muziek beschikbaar die een sfeer van veiligheid creëert terwijl de helende ruimte nauwelijks wordt aangetast; soms wordt deze zelfs ondersteund. Het is wel wenselijk om te onderzoeken waar de wens om muziek op de achtergrond te laten spelen vandaan komt. Zo hebben velen het moeilijk met stiltes in een gezelschap. Er ontstaat een gevoel van ongemak, terwijl stilte zoveel kan vertellen. Stilte kan aangeven dat er iets leeft bij mensen wat eigelijk al heel lang op tafel had moeten komen, iets wat de sfeer al een tijdlang beïnvloed. Stilte maakt de kans groter dat dat eindelijk te voorschijn komt. Muziek, of een overbodige opmerking om het ijs te breken, maakt de kans veel kleiner. Stilte kan ook een teken zijn van serene, innerlijke rust – het compleet zijn van ieder individu en van de groep als geheel. Het zou jammer zijn om die prachtige momenten meteen weer weg te praten of weg te drukken met muziek.

Bron: Complete Handboek Reiki>>

www.nederlocentrum.nl

Reiki 1 course-positions-nederlof centrum

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English! We are excited to announce that our Reiki 1 course is now also available in English. Join us on for the first English session. We only give the English version once a year. Check our agenda for the available date.

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Afgelopen weekend hebben we na een reis van anderhalf jaar de certificaten voor meditatieleraar mogen uitreiken aan een mooie en toegewijde groep deelnemers. Dankbaar dat we als docenten dit pad naar meer inzicht en transformatie hebben mogen begeleiden.

Groepsfoto's 2024 nederlof centrum

Groepsfoto’s 2024

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie van harte feliciteren met het succesvol afronden van de cursus of opleiding. We hopen dat jullie de opgedane kennis en vaardigheden goed zullen blijven gebruiken en dat jullie blijven groeien, zowel persoonlijk als...
Nederlof nieuwsbrief logo

Nieuw! Twee aparte opleidingen AuraTouch – Nederlof Centrum

De 2 jarige opleiding AuraTouch healing bestond altijd al uit twee delen. Het zijn vanaf nu geheel zelfstandige opleidingen. De opleidingen zijn nu geheel los van elkaar en kunnen apart gevolgd worden. We presenteren twee AuraTouch opleidingen

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra’s: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Pin It on Pinterest