Blog: Reiki in rust

Reiki in rust

De meeste Reiki masters adviseren in volledige rust te behandelen, dus zonder gesprek op de achtergrond, zonder rinkelende telefoons en ook zonder muziek. Daarbij maken we op dit moment even geen onderscheid tussen popmuziek, klassiek of speciale voor reiki gecomponeerde muziek. Dat is niet de reden. Zodra je je handen legt en de reiki-stroom op gang komt, gebeurt er op energetisch gebied van alles. Jouw energieveld verandert, net als dat van de ontvanger. Dat heeft weer invloed op de hele ruimte waarin de behandeling plaatsvindt. Dit samenspel van behandelaar, ontvanger en directe omgeving vormt samen de healing space ofwel helende ruimte. Met deze helende ruimte wordt niet de kamer bedoeld, maar de energie om jou en de ontvanger heen, als een soort helende atmosfeer. De helende ruimte brengt jou en de ontvanger in een bepaalde staat van zijn, een toestand die helend is voor alle aspecten van lichaam en geest. Elke toevoeging (muziek, praten of een andere afleiding) heeft rechtstreeks en onmiddellijk, zonder vertraging, invloed op deze helende ruimte. En alhoewel muziek soms wenselijk kan zijn, bijvoorbeeld omdat de behandelde de behandeling anders te eng of ingrijpend ervaart, is het vaak overbodig. Dat maakt het overigens niet slecht of negatief. Er is voldoende muziek beschikbaar die een sfeer van veiligheid creëert terwijl de helende ruimte nauwelijks wordt aangetast; soms wordt deze zelfs ondersteund. Het is wel wenselijk om te onderzoeken waar de wens om muziek op de achtergrond te laten spelen vandaan komt. Zo hebben velen het moeilijk met stiltes in een gezelschap. Er ontstaat een gevoel van ongemak, terwijl stilte zoveel kan vertellen. Stilte kan aangeven dat er iets leeft bij mensen wat eigelijk al heel lang op tafel had moeten komen, iets wat de sfeer al een tijdlang beïnvloed. Stilte maakt de kans groter dat dat eindelijk te voorschijn komt. Muziek, of een overbodige opmerking om het ijs te breken, maakt de kans veel kleiner. Stilte kan ook een teken zijn van serene, innerlijke rust – het compleet zijn van ieder individu en van de groep als geheel. Het zou jammer zijn om die prachtige momenten meteen weer weg te praten of weg te drukken met muziek.

Bron: Complete Handboek Reiki>>

www.nederlocentrum.nl

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest