Duur: 1 lesdag inclusief enkele maanden later Reiki 2 vervolg
l
Volgende startdatum: 14 sept 2024
}
Tijden: 10.30 – 17.00 uur
Tijden Reiki 2 vervolg: ochtend of middag
Locatie: Almere

Reiki 2 cursus

2e graad Reiki cursus Usui Shiki Ryoho Reiki – Oku Den

Je kunt met reiki 2 op afstand behandelen en (in tegenstelling tot de eerste graad reiki cursus) heel direct werken aan je spirituele groei, bijvoorbeeld door het opheffen van blokkades, angsten en onzekerheden.
Je kunt met reiki 2 op afstand behandelen en (in tegenstelling tot de eerste graad reiki cursus) heel direct werken aan je spirituele groei, bijvoorbeeld door het opheffen van blokkades, angsten en onzekerheden.
Duur: 1 lesdag inclusief enkele maanden later Reiki 2 vervolg
l
Volgende startdatum: 14 sept 2024
}
Tijden: 10.30 – 17.00 uur
Tijden Reiki 2 vervolg: ochtend of middag
Locatie: Almere

Data Reiki 2 cursus

Reiki 2

14 septVOLAlmere
28 sept2024Amsterdam
09 nov2024Almere

Reiki 2 vervolg

10 nov2024Almere
01 dec2024Amsterdam
Advies: minimaal 2 maanden tussen Reiki 2 en Reiki 2 vervolg
Reiki 2 vervolg is een dagdeel in de ochtend of middag

Kosten

 • Kosten: 550 euro incl. certificaat
 • Kosten Reiki 2 vervolg: Is kosteloos, bij annuleren of verplaatsen worden wel de minimale verplaatsing kosten van 18,- euro in rekening gebracht.
 • Upgrade: indien Reiki 2 al eerder gevolgd elders, mag je 125,- in mindering brengen.

De 2e graad Reiki cursus

Het contact met de reiki-stroom wordt na de 2e graad Reiki cursus veel intenser en je wordt dan ook aanzienlijk krachtiger. Dit kan lichamelijk ook duidelijk voelbaar zijn. De behandelingsduur kan ook worden teruggebracht.

Verder werkt de tweede graad op mentaal gebied zeer sterk, zodat je angsten, frustraties uit het verleden, trauma’s en verdriet zeer snel en makkelijk aan kunt pakken. De Reiki 2 cursus is een mooie, diepe vorm om de kracht van reiki zelf te ervaren. De tweede graad geeft nog meer inzicht in jezelf, in de waarheid van het leven.

Met de 2e graad Reiki cursus kun je pijnlijke herinneringen uit het verleden, een situatie in het heden die je elke dag raakt, angsten en fobieën zeer snel en doeltreffend behandelen. De resultaten zijn verbluffend. Natuurlijk zullen er altijd situaties zijn die je liever niet onder ogen ziet, of die je zelf te pijnlijk vindt om ook maar aan te denken. Al verdient het aanbeveling er juist dan reiki naartoe te sturen, jij bepaalt zelf wat je wilt aanpakken en wanneer. Dat is het prettige van reiki. Reiki doet wat voor jou het beste is. Altijd.

Inhoudelijke informatie Reiki 2 cursus

De Reiki 2 cursus biedt een scala aan waardevolle aanvullingen en verrijkingen ten opzichte van de Reiki 1 cursus, waardoor je jouw beoefening naar een hoger niveau kunt tillen.

 • Na het voltooien van de tweede graad Reiki cursus, heb je de mogelijkheid om op afstand behandelingen te geven, waardoor de fysieke nabijheid van de persoon niet langer vereist is.
 • Met de tweede graad wordt de verbinding met de Reiki-energie intenser en ervaar je een aanzienlijke toename in kracht.
 • De behandelingsduur kan worden teruggebracht. Het behandelen van jezelf of een ander kan dan vanaf 15 minuten (afstand).
 • De tweede graad Reiki werkt op mentaal en spiritueel vlak zeer krachtig. Dit stelt je in staat om snel aan jezelf te werken, waardoor je beter functioneert en minder beïnvloed wordt door de wereld om je heen. Het is opmerkelijk dat slechts enkele sessies van Reiki sturen vaak voldoende zijn om de invloed van een gebeurtenis volledig te laten verdwijnen.
 • Er wordt elke 1 tot 2 maanden een tweede graad Reiki cursus georganiseerd.
 • De groepen zijn kleiner, met 6-12 deelnemers, waardoor de Reiki 2 cursussen snel volgeboekt zijn.
 • Bij de Reiki 2 cursus hoort ook een extra vervolgdeel (ochtend of middag). Tijdens de Reiki 2 vervolg, evalueren we de toepassing van Reiki in de praktijk. We bieden indien nodig uitleg en correcties, zodat je het optimale resultaat behaalt. Bovendien is er tijdens deze sessie ruimte om persoonlijke blokkades op te sporen (zowel bij jezelf als bij anderen) en deze effectief te behandelen.
 • Na het voltooien van de 2e graad Reiki cursus, krijg je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen tot Reiki Practitioner of Reiki Master.
Reiki 2 cursus-schilderij

Reiki 2 vervolg

De tweede graad reiki kent een volle dag voor het leren van de symbolen, de inwijding en het kennismaken en oefenen van de behandelwijzen met de 2e graad. Daarna is er een vervolg, meestal op een middag of een ochtend. Een ideale planning zou zijn niet eerder dan 2 maanden na de 2e graad reiki inwijding en bij voorkeur niet later dan een jaar na de 2e graad inwijding. De reden daarvoor is dat de inwijding wat moet bezinken en als de tussenliggende periode langer is vergeet je soms de eigen vragen weer en is er een kans dat je de 2e graad jarenlang gaat beoefenen zonder dat de foutjes gecorrigeerd zijn…

De onderwerpen daar zijn in ieder geval:

 • Controleren symboolgebruik en behandelwijzen.
 • Vragen stellen.
 • Er wordt dieper in gegaan op het testen van- en sturen naar blokkades.

Dit zijn geen strakke ‘regels’. Je bent gewoon vrij om het eerder of later te volgen; het is eerder een richtlijn van wat ideaal zou zijn. Je kunt je ideale datum uitzoeken bij agenda en je kosteloos aanmelden met het aanmeldingsformulier voor de Reiki 2 vervolg.

Reiki 2 cursus – Okuden

De Japanse naam voor de tweede graad is Okuden, het diepere weten, of je innerlijke tempel. Dat is één van de dingen die Reiki doet; het brengt je op een heel mooie, zachte, maar indringende manier in contact met jezelf. Je echte zelf. Sommigen omschrijven dat ook wel als het hogere zelf. Tijdens de Reiki 2 cursus leer je werken met een aantal symbolen.

Deze symbolen leer je pas tijdens de 2e graad Reiki cursus omdat je er eerder niets aan hebt en omdat de mondelinge overdracht door de eigen Reiki Master een krachtig en essentieel onderdeel van de cursus is. De 2e graad Reiki cursus kun je pas behalen na minimaal 90 dagen na het afronden van de reiki 1 cursus hebt en reiki met regelmaat in ieder geval bij jezelf hebt toegepast. Deze periode van negentig dagen heb je echt nodig. Reiki moet zijn werk eerst doen.

Ervaringen Reiki cursussen

Data Reiki 2 cursus

Reiki 2

14 septVOLAlmere
28 sept2024Amsterdam
09 nov2024Almere

Reiki 2 vervolg

10 nov2024Almere
01 dec2024Amsterdam
Advies: minimaal 2 maanden tussen Reiki 2 en Reiki 2 vervolg
Reiki 2 vervolg is een dagdeel in de ochtend of middag

Kosten

 • Kosten: 550 euro incl. certificaat
 • Kosten Reiki 2 vervolg: Is kosteloos, bij annuleren of verplaatsen worden wel de minimale verplaatsing kosten van 18,- euro in rekening gebracht.
 • Upgrade: indien Reiki 2 al eerder gevolgd elders, mag je 125,- in mindering brengen.

Reiki 1 cursus

RP Reiki opleiding

Reiki Master opleiding

Onderwerpen (klik)

 • leren van de symbolen
 • krachtige reiki 2e graad initiatie
 • 2e graad reiki toepassing als je iemand met handoplegging (dus met aanraking) behandeld
 • reiki sturen op afstand compleet (alle posities)
 • de mentale positie
 • reiki sturen op afstand eenvoudig
 • uitleg over reiki sturen naar belangrijke momenten in jouw leven of van een ander, zoals examens, functioneringsgesprek, bank en meer uitleg over reiki en het sturen naar conflicten in het heden
  werken aan blokkades waarvan de oorzaak ligt in het verleden (tijdens het kosteloze reiki 2 vervolg dagdeel is er nog meer aandacht voor het sturen naar ervaringen, trauma’s en blokkades)

Tip: Als je besluit de Reiki Practitioner opleiding te willen volgen en je de 2e graad elders gevolgd hebt, zie bij vragen-opleiding-reiki-practitioner

Voor wie en vooropleiding

Voor een ieder die de 1e graad reiki heeft behaald.

Let wel de 2e graad Reiki cursus kun je pas behalen na minimaal 90 dagen na het afronden van de reiki 1 cursus. Deze periode van negentig dagen heb je echt nodig. Reiki moet zijn werk eerst doen.

Erkenning & Certificering (klik)

Certificering

 • SBU: 28 uren / ECTS: 1
 • De Reiki 2 cursus wordt afgesloten met erkend certificaat.
 • Toetsing en certificering is niet verplicht
 • Er zijn aan certificering geen verdere kosten verbonden

De Reikimasters van Nederlof Centrum zijn erkend door / aangesloten bij Reiki Ryoho

 

Accreditatie

 • Een fijne ervaring, zeer kundige, duidelijke en vriendelijke master, een fijne ruimte en een leuke gevarieerde groep.

  Edwin Crommentuijn


  Edwin Crommentuijn

 • Het was een prachtige cursus met veel mooie inzichten en goed geleid door Nancy! Bedankt!

  Bernhardt


  Bernhardt

 • Het was een hele leuke opleiding, ik heb er erg van genoten. Ik heb veel geleerd. Vooral ook geschikt als beginnende healer om kennis te maken met de verschillende facetten van healing en spiritualiteit.

  Geniva Braaf


  Geniva Braaf

 • Fantastisch en Professionele Opleidingcentrum met Hoog Gekwalificeerde Docenten. Een warm bad waarin ik terechtkwam


  Reiki Lia

 • Ik vond de twee dagen cursus Reiki 1 in het weekend van 26 en 27 november 2022 onder begeleiding van Nancy Pistolozzi bijzonder inspirerend. Zowel de inhoud als de oefeningen bevredigden mijn 'heimwee' naar spiritualiteit. Ik vond vooral ook het bespreken van Reiki als een methode verhelderend. Daarmee kon ik Reiki vergelijken met andere methoden om te werken met energievelden, chakra's etc. De begeleiding van Nancy was erg goed, door haar heldere manier van uiteenzetten van de achterliggende gronden van Reiki, en door haar begeleiding van de oefeningen. Bovendien stond ze open voor elke vraag en kon ze alle goed en vaak met humor beantwoorden. Ze staat overduidelijk boven de stof. Na de eerste dag was ik geestelijk en lichamelijk al opgeladen, en dat was na de tweede dag helemaal het geval. In tijden niet zo goed gevoeld, en vervuld van de gedachte van allesomvattende onbaatzuchtige liefde. De cursus heeft me vertrouwen gegeven in mijn zelfhelende vermogen. Ik hoop het vermogen anderen te helpen helen.


  Henk Sligte

 • Afgelopen weekend de tweedaagse Overvloed cursus gevolgd. Pieter is een hele fijne trainer. De stof blijft niet bij theorie, maar je past het toe op jezelf en ervaart waar je pijnpunten zitten en waarmee je aan de slag kunt gaan. En ik vond de biofeedback met Hearthmath een heel mooie tool om het effect van ademhalen weer te geven. Heel interessant, ook voor in mijn eigen praktijk.


  Milou

 • Ik wil jullie bedanken voor dit mooie bericht en ik wil zeggen dat ik dankbaar ben voor jullie informatie, steun en opleidingen die mij hebben geholpen om mijn perspectief op mezelf en het leven te veranderen.
  Na jaren van spirituele studie en het praktiseren van gewoon 'zijn' weet ik dat elke dag mogelijkheden biedt om mezelf en anderen meer te accepteren en zonder oordeel te aanschouwen.
  Het leven, de natuur en anderen met een 'open hart' tegemoet treden is de essentie voor mij. Niet meer vanuit het hoofd leven, maar in het 'huidige moment' aanwezig zijn met de 'beste versie' die je op dit moment bent.
  Dat is goed genoeg om het leven met onze zintuigen en vanuit het hart te ervaren. Uiteindelijk denk ik dat het allemaal draait om als mens te groeien door het leven te ervaren, zonder weerstand en oordelen.
  Maar met compassie en liefde.

  Ik wens jullie allen veel liefde, vreugde en gezondheid toe.

  Liefdevolle groet,


  Henk van der Ven

 • Begin oktober jl. heb ik bij jullie de Reiki Practitioner opleiding afgerond. Enorm dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en wat ik inmiddels aan het toepassen ben: heling, voor mijzelf én voor anderen. Mensen worden er blij van en merken daadwerkelijk de kracht en effect van deze mooie helingsmethode. De grootste verandering ervaar ik uiteraard zelf, dit proces is met Reiki I begonnen en ontvouwt zich door. Niet altijd even 'leuk' maar zeker altijd goed en nodig op het moment. Op naar de volgende leerzame cursussen en opleidingen bij Nederlofcentrum.


  Amela

 • Ben blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en voor een Reiki 1 opleiding bij het Nederlof Centrum heb gekozen. Wanneer je op zoek bent naar een goede, erkende en traditionele Reiki cursus dan is deze zeker een aanrader!

  Martin Francisco


  Martin Francisco

 • Fijne sfeer, responsieve en deskundige cursusleider, gemengde deelnemersgroep

  Rik


  Rik

 • Ik kan niet anders zeggen: een prachtig traject, de Meditatieleraar opleiding. Ik heb veel mogen leren over leven in het nu. Het omgaan met hindernissen. Zijn met dat wat er is, zonder oordeel, zonder er iets aan te willen veranderen. Opmerkzaam zijn. Bewustwording. Liefdevolle vriendelijkheid en compassie. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik deze wijsheden tot me heb mogen nemen. Margreet is een professionele, lieve en kundige lerares. Ze staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden en om je te helpen. Ook buiten de opleiding om. Ik heb zojuist het traject afgerond en voel me echt klaar om nu zelf deelnemers op dit mooie pad te gaan begeleiden.


  Sandra

 • Ik heb onlangs de cursus Reiki 1 en de cursus Shin-Do gevold. Beide gegeven door Nancy. Ik w graag vooropstellen dat Nancy een fantastische docente is, die les geeft vanuit haar hart. Dit is een groot factor geweest in mijn ervaring en heeft mij gemotiveerd om hierin door te gaan om de volgende cursussen ook te volgen van Reiki.
  De Shin-Do cursus vond ik veel te druk met 22 deelnemers. Alhoewel het inhoud van de cursus erg waardevol is en je hier veel uit kan leren om aan te passen op je dagelijks leven, is er in zo een grote groep minder tijd/ruimte om persoonlijk te worden begeleid met vragen of twijfels en spendeer je meer tijd wachtend op andere. Ik gun het leer materiaal absoluut iedereen maar ik vind het bovenstaande wel belangrijk aangezien het best een investering is en dit toch een verwachting is.
  Ik hoop oprecht dat dit in overweging wordt genomen en eventueel een Max. Aantal deelnemers toe te laten per cursus.
  Na dit gezegd te hebben als een oprechte constructieve feedback, kijk ik er ontzettend naar uit om verder opgeleid te worden in dit centrum door hun geweldige docenten!


  Velli

 • Wat een fijn en leerzaam weekend. Nancy is een fijne docente, die met veel rust en geduld uitleg gaf. Ik heb mezelf meteen aangemeld voor reiki 2. En ik ben er van overtuigd dat het net zo fijn zal gaan.


  AnneMarie

 • Hartstikke fijn om weer oefenen en zeker leerzaam met veel inhoud vooral met begeleiding van lieve professional Martine

  Liefs Sadaf Mobli


  Sadaf Mobli

Admin details

Admin details Reiki 2 cursus
Duur cursus / opleiding:1,5 dag contactonderwijs (korter dan een jaar)
Door leraren:Leraren instituut
Kwalificatien.v.t.
Soort opleiding:niet formeel onderwijs, cursus
Vereiste vooropleiding:Reiki 1
Doelstelling:leren handoplegging reiki-methode
Studiebelasting:n.v.t.
Kosten per lesjaar:n.v.t.
Kosten totaal:€ 550,- incl. btw
Btw vrijstelling:nee
Lesmateriaal:wordt verstrekt
Copyright lesmateriaal:Nederlof Centrum
Eigendomsrecht lesmateriaal:Nederlof Centrum
Door student aan te schaffen:0,-
Toets of examen:nee
Indien ja, door:n.v.t.
Indien ja, kosten:n.v.t.
Herexamen mogelijk:n.v.t.
Indien ja, kosten:n.v.t.
Cursus/opleiding normen:Reiki Ryoho / Reiki Alliance
Ontheffingen:Reiki 2 bij erkende leraar
Minimaal aantal deelnemers:3 deelnemers, gaat eigenlijk altijd door
Bij niet doorgaan:komt weinig voor: verplaatsing
Gemiste lesdag:inhalen, admin kosten
Lunch / verplicht arrangement:staat bij 'locaties' en op bevestiging
Certificaat of bewijs deelname:ja, certificaat Reiki Ryoho
Opname in register:n.v.t.
Wettelijke voorwaarden:CRKBO
Aanbod is geldig tot:tot bevestiging
SBU (uren):28
ECTS:1

Pin It on Pinterest