Duur: 1 lesdag
l
Volgende startdatum: 23 juni 2024
}
Tijden: 10.30 – 17.00 uur
Locatie: Almere

Aromatherapie cursus

Aroma’s als heling voor lichaam en geest

Aromatherapie is een therapievorm die zelfstandig maar ook naast Reiki, healing en vele andere werkvormen zijn plaats gevonden heeft. Elke plant, elke bloem heeft zijn werking...
Aromatherapie is een therapievorm die zelfstandig maar ook naast Reiki, healing en vele andere werkvormen zijn plaats gevonden heeft. Elke plant, elke bloem heeft zijn werking...
Duur: 1 lesdag
l
Volgende startdatum: 23 juni 2024
}
Tijden: 10.30 – 17.00 uur
Locatie: Almere

Data Aromatherapie cursus

23 juni2024Almere

Kosten

Kosten: € 165,-

 • Incl. bijdrage oliën, syllabus

Aromatherapie cursus-foto-Nederlof Centrum

Aromatherapie is een krachtig hulpmiddel om ontspanning te bevorderen, stress te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren

Aromatherapie cursus is een therapievorm die zelfstandig maar ook naast Reiki, healing en vele andere werkvormen zijn plaats gevonden heeft. Elke plant, elke bloem heeft zijn werking en het teveel of te weinig in contact staan met alle elementen van de natuur heeft altijd zijn weerslag op het individu. Aroma’s hebben veel nut in het dagelijks leven, als therapie op zich en als aanvulling op vele bestaande therapieën. Deze cursus wordt gegeven door iemand die de aroma’s en hun werking al jaren beheerst en doorgeeft, in haar praktijk en tijdens cursussen en lezingen.

Aromatherapie wordt ook weleens ‘genezen met geuren’ genoemd. Er wordt alleen gewerkt met planten, die een duidelijke hoeveelheid etherische olie bevatten, met een krachtige geur. De geur wordt nog eens geconcentreerd door waterdamp distillatie van het plantenmateriaal, waardoor er maar weinig druppels nodig zijn om tot een mooi therapie resultaat te komen. In de plant zorgt de olie voor het afweersysteem van die plant. Ze weren bijvoorbeeld schadelijke parasieten en elimineren schimmels. Dit effect kunnen de oliën ook bij mensen bewerkstelligen.

Aromatherapie & de Psyche

Maar ze doen nog veel meer. Deze geneeskrachtige stoffen werken ook positief op de psyche. Bij inhalatie van bijvoorbeeld lavendelolie neemt de activiteit van de hersengolven snel af tot een rustig golvend patroon, wat ontspannend werkt. Zo is de olie ook prima te gebruiken, verdunt in een vette stof, voor een massage behandeling. Verder doden de oliën bacteriën en virussen en stimuleren de activiteit van de witte bloedlichaampjes, hebben ze een slijmoplossende werking en verhogen de doorbloeding. We kunnen de etherische olie in een plant vergelijken met onze bloedsomloop. Ze doorstromen de plant tot in alle delen ervan en zijn zo de dragers van haar specifieke eigenschappen.

Werkzaam

Zeer veel gedegen wetenschappelijke onderzoeken hebben het bewijs geleverd van de werkzaamheid van deze therapie, gepubliceerd in gezaghebbende medische tijdschriften als de Lancet en de New England Journal of Medicine.

Aromatherapie is al heel oud. Reeds in het Oude Testament wordt melding gemaakt van het gebruik van etherische oliën als schoonheidsbehandeling en vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. Men wist op eenvoudige wijze toen al olie uit zaden, harsen, bloemen en hout te halen, door verwarming van aardewerk potten, met daarin wollen lappen en het plantenmateriaal, waarna persing van de lappen een kleine hoeveelheid olie opbracht. De oliën waren hun gewicht in goud waard en werden alleen door rijke mensen gebruikt. Deze ‘geurige’ cursus geeft veel praktische informatie over het gebruik van diverse oliën.

Docente Aromatherapie cursus

Het wordt onderwezen door Sonja Tobé, al jaren een gerespecteerd therapeute en docente op dit gebied. Sonja Tobé is een enthousiaste en meeslepende docent. Haar doel is om de cursisten de wereld van de aroma-therapie te laten ontdekken en ervaren en er zelf mee aan de slag te gaan. Docente Aromatherapie op Nederlof Centrum.


Data Aromatherapie cursus

23 juni2024Almere

Kosten

Kosten: € 165,-

 • Incl. bijdrage oliën, syllabus

Onderwerpen (klik)

De volgende onderwerpen komen aan bod

 • De procedure van winning
 • Manieren om oliën in te zetten
 • Wat zijn vette plantenoliën, maceraten en hydrolaten
 • Hoe ruiken wij?
 • Veiligheid en contra indicaties
 • Chemie in het kort
 • Dosering oliën
 • Toepassingen oliën
 • Aan de slag met producten mengen en deze mee naar huis nemen.
 • Tips en recepten

Voor wie en vooropleiding

Wil je graag meer weten over essentiële en vette plantenoliën? Of wil je als dienstverlenend professional (aromatherapeut) je kennis erover verrijken? Misschien vind je het fijn om thuis gewoon en aantal helende oliën achter de hand te hebben?

Dan is een cursus aromatherapie zeer de moeite waard voor jou.

Geen vooropleiding nodig.

Erkenning & Certificering (klik)

 • Certificaat: Aromatherapie cursus wordt afgesloten met erkend certificaat.
 • HBO waardering: 7 studie-uren
 • CBU: 10 uren  /  ECTS: 0,4
 • Wordt onderwezen door een ervaren docent.

Accreditatie

 • KTNO: module HBO Paramedisch Natuurgeneeskundige
 • GRO – GAT register opleidingen

 

 • Wat een fijn en leerzaam weekend. Nancy is een fijne docente, die met veel rust en geduld uitleg gaf. Ik heb mezelf meteen aangemeld voor reiki 2. En ik ben er van overtuigd dat het net zo fijn zal gaan.


  AnneMarie

 • Ik vond de twee dagen cursus Reiki 1 in het weekend van 26 en 27 november 2022 onder begeleiding van Nancy Pistolozzi bijzonder inspirerend. Zowel de inhoud als de oefeningen bevredigden mijn 'heimwee' naar spiritualiteit. Ik vond vooral ook het bespreken van Reiki als een methode verhelderend. Daarmee kon ik Reiki vergelijken met andere methoden om te werken met energievelden, chakra's etc. De begeleiding van Nancy was erg goed, door haar heldere manier van uiteenzetten van de achterliggende gronden van Reiki, en door haar begeleiding van de oefeningen. Bovendien stond ze open voor elke vraag en kon ze alle goed en vaak met humor beantwoorden. Ze staat overduidelijk boven de stof. Na de eerste dag was ik geestelijk en lichamelijk al opgeladen, en dat was na de tweede dag helemaal het geval. In tijden niet zo goed gevoeld, en vervuld van de gedachte van allesomvattende onbaatzuchtige liefde. De cursus heeft me vertrouwen gegeven in mijn zelfhelende vermogen. Ik hoop het vermogen anderen te helpen helen.


  Henk Sligte

 • Ik wil jullie bedanken voor dit mooie bericht en ik wil zeggen dat ik dankbaar ben voor jullie informatie, steun en opleidingen die mij hebben geholpen om mijn perspectief op mezelf en het leven te veranderen.
  Na jaren van spirituele studie en het praktiseren van gewoon 'zijn' weet ik dat elke dag mogelijkheden biedt om mezelf en anderen meer te accepteren en zonder oordeel te aanschouwen.
  Het leven, de natuur en anderen met een 'open hart' tegemoet treden is de essentie voor mij. Niet meer vanuit het hoofd leven, maar in het 'huidige moment' aanwezig zijn met de 'beste versie' die je op dit moment bent.
  Dat is goed genoeg om het leven met onze zintuigen en vanuit het hart te ervaren. Uiteindelijk denk ik dat het allemaal draait om als mens te groeien door het leven te ervaren, zonder weerstand en oordelen.
  Maar met compassie en liefde.

  Ik wens jullie allen veel liefde, vreugde en gezondheid toe.

  Liefdevolle groet,


  Henk van der Ven

 • Fijne sfeer, responsieve en deskundige cursusleider, gemengde deelnemersgroep

  Rik


  Rik

 • Hartstikke fijn om weer oefenen en zeker leerzaam met veel inhoud vooral met begeleiding van lieve professional Martine

  Liefs Sadaf Mobli


  Sadaf Mobli

 • Een fijne ervaring, zeer kundige, duidelijke en vriendelijke master, een fijne ruimte en een leuke gevarieerde groep.

  Edwin Crommentuijn


  Edwin Crommentuijn

 • Het was een hele leuke opleiding, ik heb er erg van genoten. Ik heb veel geleerd. Vooral ook geschikt als beginnende healer om kennis te maken met de verschillende facetten van healing en spiritualiteit.

  Geniva Braaf


  Geniva Braaf

 • Het was een prachtige cursus met veel mooie inzichten en goed geleid door Nancy! Bedankt!

  Bernhardt


  Bernhardt

 • Ben blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en voor een Reiki 1 opleiding bij het Nederlof Centrum heb gekozen. Wanneer je op zoek bent naar een goede, erkende en traditionele Reiki cursus dan is deze zeker een aanrader!

  Martin Francisco


  Martin Francisco

 • Begin oktober jl. heb ik bij jullie de Reiki Practitioner opleiding afgerond. Enorm dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en wat ik inmiddels aan het toepassen ben: heling, voor mijzelf én voor anderen. Mensen worden er blij van en merken daadwerkelijk de kracht en effect van deze mooie helingsmethode. De grootste verandering ervaar ik uiteraard zelf, dit proces is met Reiki I begonnen en ontvouwt zich door. Niet altijd even 'leuk' maar zeker altijd goed en nodig op het moment. Op naar de volgende leerzame cursussen en opleidingen bij Nederlofcentrum.


  Amela

 • Afgelopen weekend de tweedaagse Overvloed cursus gevolgd. Pieter is een hele fijne trainer. De stof blijft niet bij theorie, maar je past het toe op jezelf en ervaart waar je pijnpunten zitten en waarmee je aan de slag kunt gaan. En ik vond de biofeedback met Hearthmath een heel mooie tool om het effect van ademhalen weer te geven. Heel interessant, ook voor in mijn eigen praktijk.


  Milou

 • Ik kan niet anders zeggen: een prachtig traject, de Meditatieleraar opleiding. Ik heb veel mogen leren over leven in het nu. Het omgaan met hindernissen. Zijn met dat wat er is, zonder oordeel, zonder er iets aan te willen veranderen. Opmerkzaam zijn. Bewustwording. Liefdevolle vriendelijkheid en compassie. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik deze wijsheden tot me heb mogen nemen. Margreet is een professionele, lieve en kundige lerares. Ze staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden en om je te helpen. Ook buiten de opleiding om. Ik heb zojuist het traject afgerond en voel me echt klaar om nu zelf deelnemers op dit mooie pad te gaan begeleiden.


  Sandra

 • Ik heb onlangs de cursus Reiki 1 en de cursus Shin-Do gevold. Beide gegeven door Nancy. Ik w graag vooropstellen dat Nancy een fantastische docente is, die les geeft vanuit haar hart. Dit is een groot factor geweest in mijn ervaring en heeft mij gemotiveerd om hierin door te gaan om de volgende cursussen ook te volgen van Reiki.
  De Shin-Do cursus vond ik veel te druk met 22 deelnemers. Alhoewel het inhoud van de cursus erg waardevol is en je hier veel uit kan leren om aan te passen op je dagelijks leven, is er in zo een grote groep minder tijd/ruimte om persoonlijk te worden begeleid met vragen of twijfels en spendeer je meer tijd wachtend op andere. Ik gun het leer materiaal absoluut iedereen maar ik vind het bovenstaande wel belangrijk aangezien het best een investering is en dit toch een verwachting is.
  Ik hoop oprecht dat dit in overweging wordt genomen en eventueel een Max. Aantal deelnemers toe te laten per cursus.
  Na dit gezegd te hebben als een oprechte constructieve feedback, kijk ik er ontzettend naar uit om verder opgeleid te worden in dit centrum door hun geweldige docenten!


  Velli

 • Fantastisch en Professionele Opleidingcentrum met Hoog Gekwalificeerde Docenten. Een warm bad waarin ik terechtkwam


  Reiki Lia

Admin details

wettelijke detailsaromatherapie
Duur cursus / opleiding:1 dag, contactonderwijs (korter dan een jaar)
Door leraren:Sonja Tobé
Kwalificatien.v.t. - 7 hbo uren
Soort opleiding:niet formeel onderwijs, cursus, applicatie
Vereiste vooropleiding:geen
Doelstelling:leren toepassen Aromatherapie
Studiebelasting:n.v.t.
Kosten per lesjaar:n.v.t.
Kosten totaal:€ 165,- incl. btw
Btw vrijstelling:ja
Lesmateriaal:syllabus / boek
Copyright lesmateriaal:Nederlof Centrum
Eigendomsrecht lesmateriaal:Nederlof Centrum
Door student aan te schaffen:0,-
Toets of examen:nee
Indien ja, door:n.v.t.
Indien ja, kosten:n.v.t.
Herexamen mogelijk:n.v.t.
Indien ja, kosten:n.v.t.
Cursus/opleiding normen:Nederlof Foundation
Ontheffingen:n.v.t.
Minimaal aantal deelnemers:geen, gaat eigenlijk altijd door
Bij niet doorgaan:komt weinig voor: verplaatsing
Gemiste lesdag:inhalen, admin. kosten
Lunch / verplicht arrangement:staat bij 'locaties' en op bevestiging
Certificaat of bewijs deelname:bewijs van deelname
Opname in register:n.v.t.
Wettelijke voorwaarden:CRKBO
Aanbod is geldig tot:tot bevestiging
SBU (uren):10 uren
ECTS:0,4

Pin It on Pinterest