Nieuwsbrief zomer 2015

Natuurlijke bescherming tegen de zon

Het is zomer en dat betekent voor velen ook zon. Nu is dat zowel fijn als gezond, met mate…een gevoel van welbehagen is een voordeel, vitamine D is een product van zonlicht op de huid en er zijn nog vele andere positieve interacties. Maar het nadeel is het verbranden van de huid, ontstekingsreacties en in uiterste vorm huidkanker. Natuurlijk kan je een zonnebrand creme gebruiken maar dat heeft ook nadelen. De chemicaliën er in worden vreemd genoeg toch deels opgenomen door het menselijk lichaam en de bescherming is nooit optimaal. Er is een alternatief of op z’n minst gezonde aanvulling!
Dat is Astaxanthin. Dat klinkt scheikundiger dan het is. De stof zit van nature al in je lichaam en zit ook in veel dieren, algen en planten.
Astaxanthin is net als bijvoorbeeld wortelen lid van de carotenoïde familie wat een groep is van natuurlijke stoffen die in planten voorkomen, ook om bestand te zijn tegen de zon. Astaxanthin komt ook voor in de vele dieren die leven op planten en algen zoals zalm of garnalen, maar ook flamingos. Het mooie van deze stof is dat het op totaal natuurlijke wijze beschermd tegen zonlicht en met name de schadelijke effecten daarvan (zoals ultraviolet en infrarood). De meeste mensen hebben echter onvoldoende van deze stof in hun lichaam om te beschermen tegen de zon.
Als je op vakantie gaat naar een land waar veel zeevruchten worden gegeten (en je hebt geen principiële bezwaren) helpt het eten van bijvoorbeeld garnalen of zalm heel goed. Maar een supplement gaat veel sneller. Als je elke dag 4 tot 6 mg neemt heb je in ongeveer twee weken een voldoende bescherming opgebouwd om met mate van de zon te kunnen genieten.
P.S.:
Omdat het zomer is belichten we hier vooral de effecten tegen zonlicht, maar het is een natuurlijk anti-oxidant die nog veel meer positieve effecten heeft! Het werkt in op ogen, bloedvaten, spieren, huid, hersenen, gewrichten, hart, lever, alvleesklier, nieren en helpt bij het tegengaan van verouderingsprocessen door oxidatieve stress. Tevens ondersteunt en reguleert astaxanthine de werking van het immuunsysteem en van cholesterol.

De info mappen zijn terug

We dachten dat een algemene studiegids de oude informatie-mappen zou kunnen vervangen. Er blijkt echter wel degelijk behoefte te zijn aan een map met de meest up-to-date informatie van en over een opleiding, gebundeld om thuis door te nemen. Ze zijn dan ook weer terug. Zowel op papier als digitaal als download.  klik hier!
P.S. Onze secretaresse is op vakantie, dus we hopen dat je de mappen hier zelf kunt downloaden. (over twee weken is de secretaresse er weer en kan je ook de papieren versies opvragen via de site)

Nieuwe website AuraTouch healing

De website van Nederlof Centrum ken je vast al, maar er is nu een geheel nieuwe website speciaal voor de AuraTouch opleiding. Omdat deze opleiding een prominente plaats heeft gekregen in de wereld van healing en met name als degelijke opleiding daarin, komt dat nu ook terug in een aparte website, met een eigen stijl. De nieuwe site kan je hier vinden: www.auratouch.nl.

Nieuw opleiding seizoen

Na de zomer starten weer drie opleidingen!
  • De AuraTouch healers opleiding
  • Meditatie leraar opleiding
  • en de Professional Voedingsmodule

Heerlijke zomer

Verder wensen we je heerlijke zomer maanden toe!

Nederlof Centrum

Bas Buis & Sunny Nederlof

 
Reiki 1 course-positions-nederlof centrum

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English! We are excited to announce that our Reiki 1 course is now also available in English. Join us on for the first English session. We only give the English version once a year. Check our agenda for the available date.

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Afgelopen weekend hebben we na een reis van anderhalf jaar de certificaten voor meditatieleraar mogen uitreiken aan een mooie en toegewijde groep deelnemers. Dankbaar dat we als docenten dit pad naar meer inzicht en transformatie hebben mogen begeleiden.

Groepsfoto's 2024 nederlof centrum

Groepsfoto’s 2024

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie van harte feliciteren met het succesvol afronden van de cursus of opleiding. We hopen dat jullie de opgedane kennis en vaardigheden goed zullen blijven gebruiken en dat jullie blijven groeien, zowel persoonlijk als...
Nederlof nieuwsbrief logo

Nieuw! Twee aparte opleidingen AuraTouch – Nederlof Centrum

De 2 jarige opleiding AuraTouch healing bestond altijd al uit twee delen. Het zijn vanaf nu geheel zelfstandige opleidingen. De opleidingen zijn nu geheel los van elkaar en kunnen apart gevolgd worden. We presenteren twee AuraTouch opleidingen

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra’s: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Pin It on Pinterest