Nieuwsbrief mei 2020 – we gaan weer open

Nieuwsbrief mei 2020

 • Vanaf 1 juni fysiek open
 • Hoe werkt dat, weer open
 • Extra cursuszaal
 • Waar is nog plek

We gaan weer fysiek open

Nederlof Centrum is de laatste maanden open gebleven, maar het was beperkt tot administratie, vragen, webinars verzorgen, lesdata plannen en alles daaromheen.

Vanaf 1 juni ** gaan ook de cursuszalen weer open, zowel in Almere als in Amsterdam.

Om te zorgen dat we de lessen een beetje kunnen ‘inhalen’ hebben we nu een 2e cursuszaal er bij. Het prettige daarvan is dat we nu meteen de hele etage van het pand in gebruik hebben en dat de toiletten alleen door onze eigen studenten gebruikt worden.

Diana van het kantoor heeft de studenten de laatste maanden steeds na een persbericht van de overheid op de hoogte gehouden van nieuwe lesdata en de laatste planning die begon in juni wordt nu deels doorgevoerd.

** een deel van de opleidingen en cursussen wordt in kleine groepen met een speciaal protocol hervat in juni, de rest in september.

Hoe werkt dat, weer open

Feitelijk is alles bijna normaal. Op hygiëne gebied zijn er wel wat zaken die belangrijk zijn.

Van onze kant:

 • De zalen en bijruimtes als toiletten worden voor en na elke nieuwe groep heel grondig schoongemaakt.
 • Alle harde en gladde oppervlaktes worden conform voorschriften ontsmet, ook behandeltafels, stoelen, krukjes etc.

Van jouw kant:

 • Als je vermoedt dat je griepachtige verschijnselen hebt mag je die lesdag(en) helaas niet bijwonen.
 • Deelnemers die meedoen die cursus of lesdag hebben dus geen enkele griepachtig verschijnsel.
 • Als je bij een oefening wat dichter op elkaar werkt, kun je bij die oefening kiezen voor een mondkapje (of als je oefenpartner dat liever heeft).
 • Mondkapjes zijn tot op heden niet verplicht (behalve in het openbaar vervoer en de zorg).
 • Als je een mondkapje wilt, neem dat dan zelf mee.
 • We vragen je in de zaal geen schoeisel te dragen dat je ook buiten gebruikt.

Niet kunnen bijwonen als je griepachtige verschijnselen hebt

 • Cursus: de inschrijving wordt dan in overleg aangepast (in juni is dat nog steeds kosteloos).
 • Opleiding: de lesdag moet je dan inhalen bij de inhaalleraar of wat bij jouw opleiding gebruikelijk is. Dat brengt meestal kosten met zich mee. Gedurende de maand juni betalen wij 50% van die kosten; dan stuur je ons een goed leesbare digitale foto of scan van de kwitantie met jouw bankrekening er bij. Bij meerdere studenten die tegelijk inhalen wijs je een contactpersoon daarvoor aan (dus als er meer dan één student de les mist, is het inhalen altijd in groepsverband).

Lunch

We hebben nog geen zicht op de openstelling van lunchrooms en dergelijke in de buurt. Het is verstandig, zeker gedurende de maand juni, om zelf je lunch mee te nemen. Water en thee is er uiteraard altijd, net als voorheen.

Extra cursuszaal

De plannen lagen er al maar de huidige situatie maakte het wel wel een stuk handiger; we hebben nu een extra leszaal erbij. Dat betekent dat we makkelijker kunnen plannen. Ze heten zaal 1 en zaal 2 en liggen naast elkaar. De toiletgroep daar is nu ook exclusief voor studenten van Nederlof Centrum, ook wel een prettig idee. Hou er wel rekening mee dat je buiten bij de juiste bel aanbelt… anders stoor je een andere groep misschien die al eerder begonnen is, of de pauze anders gepland heeft.

Openbaar vervoer

Zoals het er nu uitziet functioneert het openbaar vervoer in Nederland per 1 juni op 40% van de normale capaciteit. Dat betekent dat een bus of trein echt niet meer mensen dan dat meeneemt. Hou daar rekening mee, vooral omdat we in Nederland geen reserveringssysteem voor het O.V. kennen. Kortom, we raden aan voldoende tijd te nemen om eventuele vertraging op te vangen.

Plek om in te schrijven

Een aantal cursussen zijn helaas al vol, omdat deze al vol waren voor maart, of omdat 2 groepen zijn samengevoegd. Gelukkig zijn er nog voldoende cursussen (zie website) waar wel plek is.

Deze opleidingen hebben door de verplichte voorjaarsstop nog voldoende plek:

 • Auratouch healing opleiding (start september 2020)
 • Meditatieleraar opleiding (start oktober 2020)
 • De nieuwe voedingsmodule (start september 2020)
 • Reiki Practitioner opleiding (start oktober 2020)
 • Reiki Master opleiding (start november 2020)
 • Biologika Master opleiding (start oktober 2020)

 

We wensen je een fijne herstart van het seizoen!

 

Veel licht en liefde!

Team Nederlof Centrum

 

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest