Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuw, veel nieuws!

In deze zomerse editie:

  • Extra nieuwe les locatie
  • Module voedingsleer
  • Informatie over opleidingen en extra data
  • Reiki Practitioner subtiel aangepast
  • Hoe worden je consulten vergoed door de zorgverzekeraar?

Extra locatie er bij

Randstaete Nederlof centrum aurahealing meditatie vrijstaand - - Nieuwsbrief augustus 2018Nederlof centrum Almere groen rondom

Amsterdam is een mooie locatie voor cursussen, deze houden we er ook zeker in, maar voor langdurige opleidingen niet persé handig, qua drukte en kosten voor parkeren en dergelijke. Ook is het aanbod van fijne ruime en rustige zalen voor een opleiding niet heel groot waardoor we qua planning van lesdata soms ook tekort kwamen. 

Nederlof centrum heeft nu een extra (eigen) locatie erbij.

Deze locatie ligt aan de rand van het stadshart van Almere op een kantoorpark, omringd door laagbouw, groen, water en rust. In de pauzes kan je zelfs een wandelingetje maken tussen water en bomen. Ruimtelijk, vlakbij de stad (je ziet de stad en het CS liggen) en toch groen in de omgeving.

De locatie is zeer goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer is meer dan uitstekend; meerdere keren per uur gaat er een trein naar bijna alle steden van Nederland en vanaf het station zelf is geen bus meer nodig; in 5 minuten loop je naar onze locatie.

We hebben een eigen parkeerterrein en op verzoek hebben we ook een parkeerkaart voor de blauw-zone. Ook in het pand is het wat makkelijker; de cursuszaal ligt op 1 hoog en er is een lift.

De meeste cursussen en de Reiki Practitioner opleiding blijven in Amsterdam, de opleiding tot AuraTouch healer, Meditatieleraar en voedingscoach zijn nu alle in het nieuwe pand. Daarnaast organiseren we enige keren per jaar naast Amsterdam ook een Reiki 1 cursus, Reiki 2 cursus, enkele Reiki 2 vervolg middag en een Shin-Do cursus in Almere. 

Module Voedingsleer (super interessant) start weer

Na de zomer start de opleiding / module Voedingsleer weer.

Daar leer je van de beste; Anna Kruyswijk, huisarts, auteur, deskundige op het gebied van supplementen, orthomoleculaire suppletie, homeopathie, de veda’s en veel meer. 

De module kent 4 lesdagen in ongeveer 4 maanden en geeft je onvoorstelbaar veel inzicht in jouw voeding en die van anderen.

Waarom krijg je botontkalking terwijl je melk drinkt, hoe krijg je jouw of andermans cholesterol snel omlaag zonder medicijnen, waarom wordt de een dik van brood of vlees en de andere juist niet… en dat zijn alleen maar een greep uit de praktische toepassingen.

De HBO module voeding start op 11 september, bestaat uit 4 dinsdagen en tussenliggende opdrachten. Er wordt een heel uitgebreide syllabus verstrekt en deze voedingsmodule geeft je recht op: vermelding in het register van voedingscoaches en telt volledig mee voor de certificering als Paramedisch Natuurgeneeskundige. 

Vooropleiding vereist: geen

Meer weten? Zie de website bij Opleidingen en Voedingsmodule. 

Auratouch opleiding; september is vol, maart 2019 geopend

De opleiding die start deze september is geheel vol. Omdat we ervoor gekozen hebben vanaf nu met kleinere groepen te werken, zijn er nu twee startdata per jaar; het voorjaar en het najaar. 

Meer informatie: de website bij Opleidingen en Auratouch healer.

Meditatieleraar opleiding; oktober 2018 is vol, oktober 2019 geopend

De opleiding tot meditatieleraar die start in oktober is geheel vol. Ook hier is de volgende opleiding-groep al weer open voor inschrijving. Omdat we er ook bij deze opleiding voor gekozen hebben met wat kleinere groepen te werken is deze wat eerder vol… hou daar rekening mee. 

Meer informatie: de website bij Opleidingen en Meditatieleraar.

Reiki Practitioner indeling gewijzigd

De opleiding tot Reiki Practitioner bestond eerst uit twee blokken van 3 dagen en een van 2 dagen. Dat is nu gewijzigd naar vier blokken van 2 dagen. Daarnaast is de opbouw sinds vorig jaar nog meer Reiki gericht omdat de praktijkgerichte informatie nu in de module Praktijkvoering verwerkt is (die mag je bij het volgen van een beroepsopleiding zoals de RP gratis volgen) 

Meer informatie: de website bij Opleidingen en Reiki Practitioner.

Paramedisch Natuurgeneeskundige

Hier krijgen we vaak vragen over. Daarom hier een zo eenvoudig mogelijke toelichting.

Als je therapeut bent of wilt worden is het fijn als de verzekeringen een bijdrage leveren aan de consulten die de cliënt bij jou boekt. Dat is fijn voor de client maar ook voor de therapeut omdat de drempel vaak wat lager ligt daardoor. 

Hoe kom je in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars als je bijvoorbeeld Reiki of Auratouch sessies geeft? Dat is eenvoudig. Onze opleidingen zijn geaccrediteerd op Paramedisch niveau. Dat wil zeggen dat je bij de meeste opleidingen alleen de module voedingsleer en medische basiskennis hoeft te volgen om gecertificeerd te worden als Paramedisch Natuurgeneeskundige. Vanaf dat moment kan je je aansluiten bij een professionele therapeuten organisatie en gaan heel veel verzekeringen over tot vergoeding. De voedingsmodule die wij aanbieden in oktober is de enige die wij erkennen, onder andere omdat deze heel anders is dan ‘de schijf van 5’ en we hoge eisen stellen aan de opleiding en het niveau van onderwijs. 

Meer informatie: de website bij Opleidingen en Paramedisch. 

We wensen je een fijn vervolg van deze zomer!

Het Nederlof Centrum team

Download als PDF: KLIK

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest