NIEUWSBRIEF april 2012

VOORJAAR NIEUWS NEDERLOF CENTRUM – APRIL 2012

ONDERWERPEN:
– TV Opnames documentaire Aura- en Chakra healing (Nederland 2)
– Cholesterol- en triglyceriden: voeding als medicijn
– Voedingsmodule
– 2 dagen meditatie en verdieping
– Aromatherapie
– Reiki voor kinderen

MEDEWERKING DOCUMENTAIRE AURA- CHAKRAHEALING
Zoals de meesten onderwijl wel weten is de opleiding Professioneel Aura-Chakrahealer deel van het Nederlof centrum.
In juni wordt er een documentaire uitgezonden op Nederland 2 over Aura- en Chakrahealing. Gezien onze ervaring als school zijn we gevraagd medewerking te verlenen aan de documentaire over dat onderwerp. Wij ervaren het als een eer dat ze ons hebben benaderd voor de uitzending.
Er zijn al opnamen geweest en er komen er in mei nog meer.
Gedurende een aantal sessies en in hun dagelijks leven worden twee mensen gevolgd die om verschillende redenen een aantal healing-sessies (AuraTouch) ondergaan. De uitzending is op Nederland 2 (omroep OHM) naar alle waarschijnlijkheid op 2 of 9 juni.

CHOLESTEROL- EN TRIGLYCERIDEN / VOEDING ALS MEDICIJN!
Hoe veel je ook sport, beweegt, healings ondergaat, vegetarisch eet… de realiteit is dat velen een veel te hoog (verkeerd soort) cholesterol hebben en veel-te-veel triglyceriden. Deze twee samen zijn zo een beetje de hoofdoorzaak van de meeste hart- en vaatziekten.
We komen nu op een gevoelig onderwerp: luister altijd naar je arts als het gaat om te hoge percentages bij een van deze twee (ze gaan meestal samen) maar hun oplossing is helaas zelden effectief en vaak maakt deze alles alleen maar erger. Als je al van jezelf weet dat je er iets aan moet doen of het geprobeerd hebt of onder behandeling bent, dan weet je dit al… De waarheid is dat de oplossingen die geboden worden vaak een medicijn omvatten, het advies te stoppen met o.a. vette voeding, garnalen, vlees en vanaf nu alleen nog maar margarine te te nemen in plaats van roomboter en nog een paar (uiterst niet effectieve) maatregelen. Als je daarnaar luistert, en wie doet dat niet, zijn de poppen pas echt aan het dansen en heb je de formule gekregen naar een heel ongezonde leefstijl. Je cholesterol zou een tijdje kunnen dalen maar de andere waarden (o.a. triglyceriden) worden alleen maar slechter. En op een dag ben je terug bij af of erger, alleen mag je niets meer eten…
Het goede nieuws is dat er een oplossing voor is. En die oplossing brengt je meteen een heel gezonde leefstijl als bijkomend cadeau!
Deze cursus leert je hoe je je voeding kunt aanpassen, samen met wat supplementen, maar dan echt gezond… En wat denk je: dat warvan je dacht dat het niet mocht blijkt nauwelijks een probleem te zijn, en een aantal simpele zaken redden je bloed en vet niveaus. Veelal zelfs in enkele weken. We weten waar we het over hebben: we doen het zelf ook en hebben het al aan meerderen (met succes) geadviseerd. Deze workshop duurt een dag voor een ieder en 1,5 dag voor mensen die al therapeut zijn en/of genoeg van voeding weten en dan een soort ‘expert’ middag er bij boeken. We raden deze cursus echt aan, we weten niet of we het vaker gaan laten geven, maar we wilden het in ieder geval een keer aanbieden. De cursus wordt gegeven door: Anna Kruyswijk, arts, huisarts, orthomoleculair arts, Ayurveda, en meer. Zij is dè expert op het gebied van voeding en voeding-oplossingen.
Datum: 23 mei en de halve ‘prof’ dag is op 20 juni. Aanmelden (en info) op de site www.nederlofcentrum.nl

VOEDINGSLEER MODULE
Als je meer wilt weten over voeding en supplementen volgens de nieuwste inzichten raden we je echt de voedingsmodule aan.
Elk jaar, nu in oktober, wordt deze gegeven.
Voeding en supplementen volgens de Orthomoleculaire leer, de Veda’s (India) het bloedgroep dieet, het combineren van deze wetenschappen tot een deugdelijk advies en klacht-gerelateerde oplossingen geven. Het is een heel mooie module met een uiterst complete syllabus. Deze module op hbo niveau wordt onderwezen door: Anna Kruyswijk, arts, huisarts, orthomoleculair arts, Ayurveda, en meer. Zij is dè expert op het gebied van voeding en voeding-oplossingen.
Tijdsduur: 4 lesdagen met tussenliggende opdrachten, verdeeld over 4 maanden. Deze module kan je volgen als onderdeel van een Paramedisch traject maar raden we ook zeker aan ‘gewoon voor jezelf’.
Info: zie de site www.paramedisch-natuurgeneeskundige.nl
Aanmelden op de site www.nederlofcentrum.nl

MEDITATIE 2 DAAGSE
Twee dagen leren, ondergaan, toepassen van fijne, verhelderende, energiegevende en dynamische meditatietechnieken. Bernard Samson en Stephanie Kowalczyk zijn al meer dan 20 jaar expert in meditatie, (dezelfde leraren als van de tweejarige meditatie leraar opleiding)
Deze cursus heeft twee doelen:
(1) het zelf ondergaan en heerlijk doen
(2) het doorgeven aan anderen, zoals familie en cliënten.
Datum: 15-16 september. Aanmelden (en info) op de site www.nederlofcentrum.nl

AROMATHERAPIE WORKSHOP
Aromatherapie wordt ook weleens ‘genezen met geuren’ genoemd. Er wordt nl. alleen gewerkt met planten, die een duidelijke hoeveelheid etherische olie bevatten, met een krachtige geur. De geur wordt nog eens geconcentreerd door waterdamp distillatie van het plantenmateriaal, waardoor er maar weinig druppels nodig zijn om tot een mooi therapie resultaat te komen. In de plant zorgt de olie voor het afweersysteem van die plant. Ze weren bijvoorbeeld schadelijke parasieten en elimineren schimmels. Dit effect kunnen de oliën ook bij mensen bewerkstelligen. Maar ze doen nog veel meer. Deze geneeskrachtige stoffen werken ook positief op de psyche. Bij inhalatie van bijvoorbeeld lavendelolie neemt de activiteit van de hersengolven snel af tot een rustig golvend patroon, wat ontspannend werkt.
Aroma Therapie is een methodiek die zelfstandig maar ook naast Reiki, healing en vele andere werkvormen zijn plaats gevonden heeft.
Deze cursus wordt gegeven door: Rosemarie Ypma, al jaren een gerespecteerd therapeute en docente op dit gebied, en auteur van het boekje Aromatherapie van Ankh Hermes. (Ankertje) Zij is natuurgeneeskundig therapeut, sociaal maatschappelijk vormings-werkster, en psycho-neuro immunoloog.
Tijdsduur: 1 dag
Aanmelden en informatie op de site www.nederlofcentrum.nl

REIKI VOOR KINDEREN (EEN KINDERKLAS…)
Kinderen en Reiki… een natuurlijke combinatie.
Als kinderen reiki ervaren, zowel het zien bij anderen als het zelf ondergaan van een behandeling, hebben ze iets wat bij volwassenen wel eens meer tijd kost… een directheid en openheid zonder al te veel belemmeringen en ze weten dan diep van binnen ‘dit wil ik ook’. Ik vroeg een kind een keer waarom, en het antwoord was uiterst simpel…
“Waarom niet? het is toch fijn en handig?”
Het verzoek om een Reiki-klas te organiseren krijgen we al jaren en we konden niet dit niet altijd honoreren. Vandaar nu deze aankondiging!
Een of twee keer per jaar organiseren we een Reiki 1 klas, speciaal voor kinderen. Als een ouder of verzorger tegelijkertijd in die klas reiki 1 wil volgen kan dat natuurlijk, maar de focus ligt op een reikiklas waar kinderen reiki krijgen! Er is nu een klas gepland in augustus.
Leeftijd:
We raden een minimum leeftijd aan van 7-8 jaar, ook afhankelijk van het individuele kind. Maximaal houden we 12-13 jaar aan, ouder kan wel maar dan zitten ze soms liever bij de volwassenen leert de ervaring. Daar heb je als ouder het meeste zicht op.
De data staan op deze website bij ‘data’.

We wensen je een heerlijk voorjaar!
Hartelijke groet,
Bas Buis & Sunny Nederlof

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest