Cursus meditatie 20-21 mei 2023

Het Nederlofcentrum organiseert op 20-21 mei weer een 2 daagse meditatie cursus. Laat je meenemen en inspireren door onze ervaren docente Margreet Gabel-Marcus.

Mediteren iets zweverigs? Zeker niet! Het brengt je met beide benen op de grond. En dat is nodig. Zeker in de hectische maatschappij waarin wij leven. 

In de meditatie cursus van het Nederlofcentrum worden er verschillende meditatietechnieken aangereikt die inzicht geven in  jouw gedachte- en gedragspatronen. Maar ook in jouw onrust, behaag gedrag, angst, gebrek aan eigenwaarde. Zaken die je belemmeren het leven ten volle te leven en omarmen.

Door opmerkzaamheid én liefdevolle vriendelijkheid te beoefenen en te brengen naar het moment precies zoals deze is, ontstaat er ruimte om de mooie en minder mooie facetten van ons leven onder ogen te zien.  Alles wat ruimte en liefdevolle aandacht krijgt, hoe moeilijk ook, wordt inzichtelijk, helder en dragelijk. Het geeft jou een keuze om bewust ( anders) te handelen of juist niet te handelen. Vanuit daar kunnen oude wonden geheeld worden. Hoe mooi is het om jouw innerlijke rust, geluk, liefde  en ontspanning weer te mogen ervaren en ruimte te geven.

Het is toch fantastisch dat deze eeuwenoude technieken, die hun basis vinden in het Boeddhisme, heden ten dage wetenschappelijk onderzocht zijn en hun helende en therapeutische werking hebben bewezen. Dat Boeddhistische wijsheden en technieken op deze manier onze westerse maatschappij hebben verrijkt.

Tijdens deze cursus zullen wij vanuit verschillende stromingen meditaties gaan beoefenen. In stilte, via lichaamsgericht werken en mindful bewegen of door een dynamische meditatie waar we vanuit bewegen tot stilte komen. De belangrijkste grondslagen vanuit het Boeddhisme, zoals opmerkzaamheid (mindfulness) en liefdevolle vriendelijkheid zullen eveneens aangeroerd worden en tijdens het mediteren gepraktiseerd worden.

Wil je ervaren wat mediteren jou kan brengen en voelen wie jij ten diepste bent? Deze cursus heeft alles in zich om jou te stimuleren en ondersteunen op jouw eigen meditatieve en spirituele pad.

Margreet Gabel-Marcus

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor deze 2 bijzondere dagen. Wij gunnen iedereen deze opstap naar meer mindfulness, liefdevolle vriendelijkheid, openheid en het ervaren van verbondenheid.

ja ik wil me aanmelden!

Reiki 1 course-positions-nederlof centrum

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English! We are excited to announce that our Reiki 1 course is now also available in English. Join us on for the first English session. We only give the English version once a year. Check our agenda for the available date.

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Afgelopen weekend hebben we na een reis van anderhalf jaar de certificaten voor meditatieleraar mogen uitreiken aan een mooie en toegewijde groep deelnemers. Dankbaar dat we als docenten dit pad naar meer inzicht en transformatie hebben mogen begeleiden.

Groepsfoto's 2024 nederlof centrum

Groepsfoto’s 2024

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie van harte feliciteren met het succesvol afronden van de cursus of opleiding. We hopen dat jullie de opgedane kennis en vaardigheden goed zullen blijven gebruiken en dat jullie blijven groeien, zowel persoonlijk als...
Nederlof nieuwsbrief logo

Nieuw! Twee aparte opleidingen AuraTouch – Nederlof Centrum

De 2 jarige opleiding AuraTouch healing bestond altijd al uit twee delen. Het zijn vanaf nu geheel zelfstandige opleidingen. De opleidingen zijn nu geheel los van elkaar en kunnen apart gevolgd worden. We presenteren twee AuraTouch opleidingen

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra’s: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Pin It on Pinterest