Het ontstaan van het Complete Handboek Reiki

Complete Handboek Reiki

Van Reiki-gids tot het Complete Handboek Reiki. Het eerste Reiki boek van Sunny Nederlof en Bas Buis was De Reiki-gids.
Reiki was nog niet zo lang in Nederland en buiten het Reiki boekje van Arie Luijerink, was er eigenlijk geen Reiki boek in de Nederlandse taal waar een reiki beoefenaar informatie kon vinden. De auteurs besloten toen om de vele ervaringen opgedaan in het Nederlof Centrum / Reiki-instituut op te schrijven voor een boek. Dat resulteerde in het Reiki boek ‘De Reikigids’. Dit was jarenlang een van de best verkopende reikiboeken in Nederland en België.
Jaren later schreven de auteurs het Reiki boek ‘Reiki de Verdieping’ voor reiki beoefenaars die reiki 1 en misschien al reiki 2 hadden en behoefte hadden aan meer verdieping. Uiteindelijk, vele herdrukken later toen de auteurs een jaar in Zweden verbleven, ontstond er een idee om een alomvattend reiki boek te schrijven waar een reiki beoefenaar, ook een professional, alles kan vinden en op kan zoeken. Een reiki boek dat niet alleen voorlichting gaf maar ook als echt naslagwerk functioneerde. Een reiki boek dat ook de echte Japanse reiki-technieken uit de tijd van de grondlegger, Mikao Usui, zou uitleggen. Daar zouden ook geheel nieuwe tijdloze illustraties voor worden gemaakt door een professionele illustrator. Naarmate de tekst voor dit boek vorderde is er ook nagedacht over de praktische kant; dat een student 3 reiki-boeken zou moeten aanschaffen om een compleet beeld te hebben van de reiki methode was niet zinnig en ook duur voor de lezer. Toen hebben de auteurs ervoor gekozen om deze delen alle samen te voegen tot één reiki boek van 320 pagina’s. Het Complete Handboek Reiki.
Het Complete Handboek Reiki is sindsdien uitgegroeid tot het standaard werk over de traditionele Reiki methode.

Complete handboek reiki-omslag
Complete handboek reiki-omslag-achterkant

Unieke bijdrage van Phyllis Furumoto

Verder staat er in het Complete Handboek Reiki een unieke bijdrage van Phyllis Lei Furumoto, de kleindochter van Hawayo Takata, over het meest heilige aspekt van de Usui Reiki methode: inwijding.

Phyllis-Furumoto-complete handboek reiki

Diverse reviews Complete Handboek Reiki


Compleet en bondig Handboek Reiki geeft een goede samenvatting van de meest gewenste informatie voor reiki beoefenaars. Duidelijke schematische weergave van de handposities, achtergrondinformatie over ziekten, enkele handreikingen voor betere healings waaronder effectieve meditatie-oefeningen.
Lezer Almelo, Nederland
Reactie lezer Handboek Reiki


SUPER! Dit Reiki boek (Handboek Reiki) is zo goed beschreven, voor elke beginneling te snappen. Super. Alle ziektes en welke healing erbij hoort, gewoon goed!
Lezer, onbekend
Reactie Lezer Handboek Reiki


Eindelijk! Ik ben blij dit boek in huis te hebben! Heerlijk om alles compeet te hebben, zelfs het belanceren van chakra’s staat er een keer duidelijk en echt bruikbaar in, en wat ik heel leuk vindt is dat van bijna elke ziekte de betekenis en de posities er in staan! En de introduktie van Phyllis Furumoto is echt mooi om te lezen. Het boek voelt echt heel goed.
Reactie lezer Handboek Reiki


Geweldig! Ik kan heel kort zijn over het Complete handboek Reiki, echt een geweldig boek!
Reactie lezer Handboek Reiki

Bron: www.hemelz.nl

Meer informatie over Reiki bij Nederlof Centrum vind je op onze site!

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest