Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Welkom op onze reis naar een gebalanceerder, gelukkiger leven met behulp van Feng Shui!

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken. Kortom, Feng Shui is een diepgaande discipline die de relatie tussen mens en omgeving onderzoekt en benut om welzijn, geluk en succes te bevorderen. Het biedt een fascinerende kijk op hoe onze omgeving invloed kan hebben op alle aspecten van ons leven en hoe we deze omgeving kunnen optimaliseren voor een betere levenskwaliteit.

De betekenis van “Chi”

Chi, ook wel geschreven als “qi” of “ki” in verschillende culturen, is een fundamenteel begrip in de traditionele Chinese geneeskunde en filosofie, waaronder Feng Shui. Het verwijst naar de levensenergie of vitale kracht die door alle levende wezens en de natuur stroomt. Chi wordt vaak voorgesteld als een stroming van energie die zich door de natuurlijke wereld beweegt, zoals wind en water. In Feng Shui worden verschillende technieken en principes toegepast om de stroming van chi te verbeteren, zoals het plaatsen van objecten, kleurgebruik en ruimtelijke indeling. Het doel is om een omgeving te creëren waarin de chi vrij en harmonieus kan stromen, wat gunstig is voor het welzijn en het succes van de bewoners.

Waarom zou je Feng Shui in je leven toepassen?

  1. Harmonie in Huis en Hart: Feng Shui helpt je om de positieve energiestromen in je huis te herstellen. Een goed uitgebalanceerde omgeving kan innerlijke rust brengen, stress verminderen en relaties verbeteren. De wetenschap toont aan dat een harmonieuze leefomgeving de cortisolniveaus kan verlagen, wat bijdraagt aan stressvermindering.
  2. Succes en Voorspoed: Door de juiste Feng Shui principes toe te passen, kun je de energie in je huis optimaliseren om je carrière, financiën en kansen te verbeteren. Dit kan zich vertalen in tastbare resultaten, zoals een productievere werkomgeving of een toename van financieel welzijn.
  3. Gezondheid en Welzijn: Een Feng Shui-geoptimaliseerde leefruimte kan bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn. Het bevordert een goede nachtrust, vermindert stress en zorgt voor een algemeen gevoel van vitaliteit. Wetenschappelijk gezien kan een goede nachtrust het immuunsysteem versterken en cognitieve functies verbeteren.
  4. Creativiteit en Inspiratie: Als je op zoek bent naar nieuwe ideeën en inspiratie, kan Feng Shui je helpen om een omgeving te creëren die je creativiteit stimuleert en je artistieke potentieel ontketent. Studies tonen aan dat een inspirerende omgeving de creativiteit kan vergroten.

In essentie erkent Feng Shui dat de omgeving een spiegel is van ons innerlijke leven. Door externe factoren in balans te brengen, kunnen we een interne balans bevorderen, wat leidt tot een algehele verbetering van kwaliteit van leven. Het gaat niet alleen om het plaatsen van objecten, maar om het begrijpen van hoe deze objecten, kleuren, vormen en ruimtes ons op diepere niveaus raken.

Meer liefde in je liefdesleven

Zoek je naar meer passie en harmonie in je liefdesleven? Onze uitgebreide Feng Shui opleiding biedt je de tools om de energieën in je leefruimte optimaal te balanceren. Leer liefdessymbolen strategisch te plaatsen, kies voor de meest romantische kleuren en ontdek hoe je rommel kunt elimineren voor een optimale liefdesenergie. Zeg vaarwel tegen storende elementen in alle gebieden van je leven en verwelkom een holistische benadering van harmonie en balans. Ben je klaar om niet alleen je liefdesleven, maar je algehele welzijn naar een hoger niveau te tillen?

Ontdek Feng Shui-interieur

Word een expert in ruimtelijke harmonie

We bieden een geweldige online opleiding aan, waar je diepgaande principes en technieken kunt leren om Feng Shui toe te passen in je eigen leven en dat van anderen. Deze opleiding combineert eeuwenoude kennis met moderne inzichten. Bekijk de 100% digitale opleiding op onze Nederlof Academie en laat je inspireren.

Na afronding van de opleiding zul je niet alleen in staat zijn om je eigen leefomgeving te transformeren in een bron van positieve energie en welzijn, maar je zult ook anderen kunnen helpen om hetzelfde te bereiken. Bovendien ontvang je een erkend certificaat als Feng Shui Adviseur, wat je geloofwaardigheid en expertise op dit gebied zal onderstrepen. Na de opleiding heb je de mogelijkheid om je te registreren in het register van Feng Shui Adviseurs>>.

Waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Feng Shui en begin vandaag nog aan je reis naar een evenwichtiger, gezonder, en gelukkiger leven dat ondersteund wordt door zowel traditionele wijsheid als wetenschappelijke inzichten.

Meer informatie vind je op Feng Shui Opleiding>>.

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto-Aura-Chakra healing-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Foto na Feng Shui inrichting-2

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Open dag meditatie opleiding

Open dag Meditatieleraar opleiding 2024

Als je interesse hebt in de opleiding Professioneel Meditatieleraar en daar nog niet voor ingeschreven staat, is er nu een ideale gelegenheid om je te oriënteren. We nodigen je van harte uit voor de open dag van onze meditatieleraar opleiding!

Pin It on Pinterest