Cursus mediteren? Ontdek innerlijke rust en balans: meld je aan voor onze meditatie cursus op 01 en 02 juni 2024

Cursus mediteren

Ben je op zoek naar meer innerlijke rust en balans in je leven? Dan is onze meditatie cursus bij het Nederlof Centrum op 01 en 02 juni 2024 precies wat je zoekt! Tijdens deze cursus mediteren maak je kennis met verschillende meditatietechnieken, zoals Vipassana, innerlijke stilte technieken, mindfulness en actieve meditatie. Lees verder om te ontdekken hoe deze krachtige technieken je kunnen helpen om meer rust en balans te vinden in je leven, en hoe deze cursus mediteren een stap kan zijn op weg naar het worden van een meditatieleraar.

Vipassana: de kracht van bewuste observatie

Een van de meditatietechnieken die we tijdens deze cursus zullen behandelen is Vipassana. Deze techniek is gebaseerd op het principe van bewuste observatie en richt zich op het observeren van onze eigen gedachten, emoties en sensaties zonder daarover te oordelen. Door bewust te worden van deze innerlijke processen, kunnen we onszelf beter leren kennen en meer inzicht krijgen in onze eigen geest.

Innerlijke stilte technieken: rust vinden in jezelf

Een andere techniek die we behandelen tijdens de meditatie cursus is de innerlijke stilte techniek. Hierbij gaat het erom dat je je bewust wordt van de stilte die altijd aanwezig is in jezelf, ondanks de drukte van het dagelijkse leven en de vele gedachten die door je hoofd kunnen gaan. Door je te richten op deze innerlijke stilte, kun je meer rust vinden in jezelf en jezelf beter ontspannen.

Mindfulness: bewust zijn van het hier en nu

Een derde techniek die we behandelen is mindfulness. Dit is een techniek waarbij het erom gaat dat je je bewust bent van het hier en nu, zonder daarover te oordelen. Door je te concentreren op wat er op dit moment gebeurt, kun je beter leren omgaan met stress en spanningen en meer genieten van de kleine dingen in het leven.

Actieve meditatie: in beweging komen

Tot slot gaan we tijdens deze cursus mediteren ook aan de slag met actieve meditatie. Bij deze techniek gaat het erom dat je in beweging komt en jezelf op een actieve manier uitdaagt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van dans of yoga. Door op deze manier te mediteren, kun je spanningen loslaten en meer energie en vitaliteit ervaren.

Door de verschillende meditatietechnieken te leren kennen en te ervaren, kun je meer inzicht krijgen in de verschillende manieren waarop je meditatie in je eigen leven en dat van anderen kunt integreren.

Cursus mediteren-stenen

Cursus Mediteren: Ontdek Innerlijke Rust en Harmonie

Naast dat deze cursus een geweldige manier is om kennis te maken met verschillende meditatietechnieken en meer innerlijke rust en balans te vinden, biedt het ook de mogelijkheid om een stap te zetten in de richting van het worden van een meditatieleraar. Wij bieden namelijk ook de opleiding tot meditatieleraar aan bij het Nederlof Centrum, en deze cursus kan een eerste stap zijn op deze weg. Als je tevens de opleiding tot meditatieleraar start in oktober 2023, zijn de meditatie cursus kosten volledig aftrekbaar.

Of je nu geïnteresseerd bent in het worden van een meditatieleraar, of gewoon meer wilt leren over meditatie voor je eigen welzijn, deze cursus mediteren biedt voor iedereen een waardevolle ervaring. Dus schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe meditatie je kan helpen om meer innerlijke rust en balans te vinden in je leven!

Lees verder over onze meditatie cursus>>

Lees verder over de meditatieleraar opleiding>>

Sound healing 13-jan 2024-D-1258-nederlof centrum

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Niewsbrief afbeelding-Jaar van de Draak

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd-groepscollage-afgerond-2023

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

nieuwsbrief december 2023-afbeelding 1

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Foto Aurahealing-scannen-Chakra-1

Chakra healing: Ontdek de energetische essentie van balans

Chakrahealing, een fascinerend onderdeel van onze uitgebreide opleiding, neemt je mee naar de kern van chakra’s en heling. Uit het diepgewortelde hindoeïsme van India komen de chakra’s voort als onmisbare bouwstenen…

Nieuwsbericht oktober-Reiki behandeldag, Reiki 2 cursus, AuraTouch oefendag

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

De kracht van healing

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandelingen-Nederlof Centrum

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui opleiding - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Pin It on Pinterest