Archief

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English!

Reiki 1 course now also available in English! We are excited to announce that our Reiki 1 course is now also available in English. Join us on for the first English session. We only give the English version once a year. Check our agenda for the available date.

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Opleiding Meditatieleraar 2022-2024 voltooid!

Afgelopen weekend hebben we na een reis van anderhalf jaar de certificaten voor meditatieleraar mogen uitreiken aan een mooie en toegewijde groep deelnemers. Dankbaar dat we als docenten dit pad naar meer inzicht en transformatie hebben mogen begeleiden.

Groepsfoto’s 2024

Groepsfoto’s 2024

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie van harte feliciteren met het succesvol afronden van de cursus of opleiding. We hopen dat jullie de opgedane kennis en vaardigheden goed zullen blijven gebruiken en dat jullie blijven...

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Sound Healing Meditatie door Bertin Bom

Bertin Bom, onze meditatieleraar in opleiding, leidde op 13 januari 2024 een betoverende sound healing meditatieles. Met passie creëerde hij een unieke ervaring door helende klanken te gebruiken voor rust en harmonie.

Jaar van de Draak 2024

Jaar van de Draak 2024

Welkom terug in 2024, het jaar van de Draak! In de Chinese astrologie symboliseert de Draak kracht, moed en welvaart. Het belooft een jaar te worden waarin we deze eigenschappen kunnen omarmen en benutten voor persoonlijke en professionele groei.

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

Gefeliciteerd! Namens ons team willen we jullie feliciteren met het succesvol voltooien van de gevolgde cursus of opleiding. We hopen dat jullie de verworven kennis en vaardigheden blijven benutten en dat jullie blijven groeien in zowel je persoonlijke als spirituele ontwikkeling.

Nieuwsbrief december 2023

Nieuwsbrief december 2023

We nodigen je graag uit voor een bijzondere dag vol innerlijke ontdekkingen op onze open dag voor de Meditatieleraar opleiding, die plaatsvindt op 13 april 2024 in Almere. Dit is een prachtige kans om kennis te maken met de wereld van meditatie..

Nieuwsbericht oktober

Nieuwsbericht oktober

Met veel vreugde kijken we terug naar de succesvolle Reiki oefen- en behandeldag die we dit jaar hebben georganiseerd. Gezien het enthousiasme van de deelnemers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we deze unieke dag opnieuw organiseren!

Wat is healing?

Wat is healing?

Healing is een eeuwenoude manier gericht op het herstellen van evenwicht en welzijn in lichaam, geest en ziel. In dit bericht gaan we hier dieper op in en waarom het volgen van een healing opleiding…

Feng Shui inrichting

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Het wonder van Reiki behandelingen

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Open dag Meditatieleraar opleiding 2024

Open dag Meditatieleraar opleiding 2024

Als je interesse hebt in de opleiding Professioneel Meditatieleraar en daar nog niet voor ingeschreven staat, is er nu een ideale gelegenheid om je te oriënteren. We nodigen je van harte uit voor de open dag van onze meditatieleraar opleiding!

Reiki tijdens de zwangerschap

Reiki tijdens de zwangerschap

Reiki tijdens de zwangerschap zou het mooiste zijn als de moeder twee keer per dag reiki zou krijgen, óf door zelfbehandeling, óf door de partner, of, beter nog, door een combinatie van beide.

Aroma diffuser

Aroma diffuser

Aroma diffusers oftewel diffusers zijn apparaten die gebruikt worden om essentiële oliën te verdampen in de lucht. Op die manier kunnen de geuren en eigenschappen van de oliën verspreid worden en zo hun therapeutische werking hebben. Want wat ademen we nu eigelijk in?

Reiki cursussen

Reiki cursussen

Onze Reiki cursussen zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in Reiki en zichzelf wil ontwikkelen op spiritueel vlak. Het Nederlof centrum geeft al ruim 30 jaar cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en de Reiki cursus is hier een belangrijk onderdeel van.

Reiki bij fibromyalgie

Reiki bij fibromyalgie

Uit onderzoek van de afdeling Verpleegkunde van het academisch ziekenhuis van Istanbul in Turkije blijkt dat behandelingen met Reiki pijn, angst en welbevinden bij patiënten met fibromyalgie kunnen verbeteren.

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

In deze editie van onze nieuwsbrief willen we de focus leggen op de spirituele aspecten van het verbinden met de natuur. In onze drukke en technologiegedreven wereld kan het gemakkelijk zijn om het contact met de natuurlijke wereld om ons heen te verliezen.

Aurahealers Gefeliciteerd!

Aurahealers Gefeliciteerd!

Geslaagd!
Hierbij feliciteren wij de AuraTouch professional healers van jaargang 2021-2023 die de opleiding succesvol afgerond! Docenten Willemijn, Anja, Naoual, Martine en team Nederlof wensen iedereen veel succes op hun persoonlijke pad.

Het ontstaan van het Complete Handboek Reiki

Het ontstaan van het Complete Handboek Reiki

Het eerste Reiki boek van Sunny Nederlof en Bas Buis was De Reiki-gids. Reiki was nog niet zo lang in Nederland en buiten het Reiki boekje van Arie Luijerink, was er eigenlijk geen Reiki boek in de Nederlandse taal waar een reiki beoefenaar informatie kon vinden.

Nieuwsbrief maart 2023 – Reiki behandeldagen

Nieuwsbrief maart 2023 – Reiki behandeldagen

Een Reiki oefen/behandeldag speciaal voor Reiki studenten van het Nederlof Centrum. Het Nederlof Centrum organiseert 1x per jaar een behandeldag voor Reiki 1 beoefenaars, en een behandeldag voor Reiki 2 beoefenaars en Reiki Practitioners.

Traditionele Reiki cursus

Traditionele Reiki cursus

Volg 27 & 28 mei 2023 de Reiki cursus in Almere. Je wordt tijdens de Reiki cursus in vier keer ‘afgestemd’ op de Reiki energie. Een ander woord is ook wel ‘geïnitieerd’. Deze initiaties worden verdeeld over 4 dagdelen tijdens de weekendcursus.

Aurahealing – Chakrahealing

Aurahealing – Chakrahealing

In de Aurahealing opleiding leer je het energieveld analyseren (reading) en helen middels het auraveld, diagnose stellen en het helen van de chakra’s. De aura kleuren in kaart brengen, werken met spirit-helpers, en sjamanistische technieken

Blog: Reiki en invloed op het leven

Blog: Reiki en invloed op het leven

Reiki en invloed op het leven Mikao Usui, de grondlegger van Reiki schreef: Reiki, een geheime weg om meer geluk in je leven te verkrijgen. Het is interessant te weten dat geluk in de meeste Aziatische landen staat...

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Feitelijk is het meer traditioneel reiki tegenover afgeleide reiki. De Japanse traditionele reiki leer staat voor diepgang, kracht, innerlijke wijsheid. Nu woon je misschien in een Westers land of bent al wat ‘verwesterd’. Dan zit het vaak in de…

Selderijzaadextract verlaagt bloeddruk

Selderijzaadextract verlaagt bloeddruk

Veel Belgen en Nederlanders kampen met een essentiële hypertensie. Met behulp van selderijzaadextract en een aantal kruiden zoals melisse, Viscum album en hibiscus kan de bloeddruk omlaag gebracht worden. In de traditionele Europese natuurgeneeskunde…

Gefeliciteerd allemaal!

Gefeliciteerd allemaal!

Met trots feliciteren wij de onderstaande groepen en de privé sessie van Sterre met haar vader Mark, die succesvol in de afgelopen periode diverse cursussen hebben afgerond.

Westerse reiki en Japanse reiki cursus

Westerse reiki en Japanse reiki cursus

Westerse reiki en Japanse reiki cursus De kop van dit artikel is feitelijk niet geheel juist, maar de vraag wordt vaak als zodanig gesteld. Feitelijk is het meer traditioneel reiki tegenover afgeleide reiki. De traditionele Japanse...

Nieuwsbrief december 2022

Nieuwsbrief december 2022

Op 22 april 2023 start de ziel essentie rakende AuraTouch opleiding weer! Dezelfde bewezen opleiding als altijd, met kleinere groepen en prachtige resultaten. Een all-round opleiding om een echte healer te worden.

De kracht van Reiki

De kracht van Reiki

Toen wij Reiki leerden kennen, ruim 30 jaar geleden, stonden we geen van beide echt stil bij de kwaliteit van de reiki cursus die we gingen volgen. Iemand vertelde ons over het begrip reiki, waar we tot dat moment nooit van gehoord hadden…

Blog: Reiki in rust

Blog: Reiki in rust

Reiki in rust De meeste Reiki masters adviseren in volledige rust te behandelen, dus zonder gesprek op de achtergrond, zonder rinkelende telefoons en ook zonder muziek. Daarbij maken we op dit moment even geen onderscheid tussen...

Nieuwsbrief november 2022

Nieuwsbrief november 2022

Orthomoleculair voedingsadviseur. De modules voeding zijn kwalitatief hoogwaardige, mooie en interessante opleidingen. Het geeft je veel kennis over je eigen voeding en geeft je een basis om je op het pad te begeven van het geven van voeding- en supplement adviezen.

Reiki Master traject afgerond

Reiki Master traject afgerond

Gefeliciteerd Victor Kammeraat en Lia Stigt met het behalen van het Reiki Masterschap. Na een persoonlijke reis samen met Bas Buis, Sunny Nederlof en Nancy Pistolozzi wensen wij Victor en Lia veel groei en vooral veel liefde, en uiteraard heel veel succes met jullie persoonlijke ontwikkelingen.

Helende handen (artikel uit kek Mama)

Helende handen (artikel uit kek Mama)

Je eigen handen kun je ook uit de mouwen steken om rust te brengen in je lichaam en daarmee ook het hoofd. Op bezoek bij het Nederlof Centrum in Amsterdam voor een Reiki cursus. Sunny Nederlof ontvangt me met acht andere cursisten…

Blog: Reiki en Ki

Blog: Reiki en Ki

Ki en reiki hebben niet voor niets een deel van hun naam gemeen. Zeker in Japan waar ki meer betekenis heeft dan hier, is het een vanzelfsprekend deel van het leven, en daarmee van reiki als spirituele pad. Dat is duidelijker als ki….

Nieuwsbrief oktober 2022

Nieuwsbrief oktober 2022

STAP-budget en Reiki – De overheid kiest er momenteel voor om de toegang tot het register stapsgewijs vrij te geven om overbelasting van het systeem te voorkomen. Branche specifieke keurmerken komen in een latere fase dus aan bod.

Reiki beginselen

Reiki beginselen

Vijf richtlijnen Een geheime manier om geluk in je leven te brengen met vele zegeningen. Een wonderlijke remedie voor vele ziekten. Vandaag Laat je geen boosheid toe. Maak je je geen zorgen. Voel je dankbaarheid. Ben je toegewijd in je ondernemingen. Behandel je anderen met vriendelijkheid

AuraTouch 2020-2022 geslaagd!

AuraTouch 2020-2022 geslaagd!

Aurahealers 2020-2022 geslaagd!!
Met trots feliciteren wij deze groep AuraTouch Energetisch Healers die de opleiding dit jaar succesvol hebben afgerond. Wij wensen een ieder dan ook heel veel kracht en liefde toe.

Orthomoleculaire voedingsmodule

Orthomoleculaire voedingsmodule

Orthomoleculaire voedingsmodule is voor een ieder die de gezondheid wil beïnvloeden met voeding. Relatief “kleine” gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, suf gevoel, eczeem, kalknagels, koortslip, hooikoorts, kortademig….

Shin-Do Master afgerond

Shin-Do Master afgerond

Team Nederlof Centrum feliciteert Max de Bruin met het behalen van de Shin-Do master opleiding.
Na een persoonlijke reis samen met Nancy wensen wij Max veel Ki power, groei en vooral veel liefde toe.

Aromatherapie 2022

Aromatherapie 2022

Gefeliciteerd allemaal!
Aromatherapie cursus 2022.
Het Nederlofcentrum feliciteert de groep van 03 Mei 2022 met het behalen van de Aromatherapie workshop/cursus.
Veel succes in de wereld der aroma’s.

AuraTouch 2020-2022 geslaagd!

AuraTouch 2020-2022 geslaagd!

Geslaagd!
De Auratouch healers van de groep 2020-2022 hebben de opleiding afgerond. Het was een mooi traject die deze groep ondanks de turbulente tijd heeft weten af te ronden!

Zomer Nieuwsbrief 2022

Zomer Nieuwsbrief 2022

Medio september start het opleidingsseizoen weer. De zomer is een moment van ontspanning en reflectie, om op te laden, oude zaken achter je laten en nieuwe ideeën op te doen. Onze agenda geeft je gereedschappen voor beide en meer.

Cursus meditatie 20-21 mei 2023

Cursus meditatie 20-21 mei 2023

In de meditatie cursus van het Nederlof Centrum worden er verschillende meditatietechnieken aangereikt die inzicht geven in jouw gedachte- en gedragspatronen. Maar ook in jouw onrust, behaag gedrag, angst, gebrek aan…

Aromatherapie

Aromatherapie

Cursus Aromatherapie is een therapievorm die zelfstandig maar ook naast Reiki, healing en vele andere werkvormen zijn plaats gevonden heeft. Aroma’s als heling voor lichaam en geest. De cursus is op 3 mei in Almere, met uitgebreide syllabus. Het wordt onderwezen door ervaren docente Sonja Tobé.

Inloggen Nederlof Academie vernieuwd

Inloggen, uitloggen en beheer verbeterd Per 30 juni 2021 is de website van Nederlof Academie verbeterd qua inloggen en uitloggen. Deze informatie is alleen van toepassing voor de extra leeromgeving van een aantal opleidingen, waaronder de...

Mondkapjes en Hypercapnie

Mondkapjes en Hypercapnie

Mondkapjes en hypercapnie.
Er is onderzoek gedaan naar de effecten van mondkapjes en de toename van CO2 in het bloed.
Hierbij een interessant artikel daarover.
Gepubliceerd augustus 2020.
Klik voor meer info

Nieuwsbrief december 2021

Nederlof Centrum Nieuws - december 2021 Onderwerpen: We zijn gewoon open Reiki voor kinderen Parkeerbeleid locatie Almere Biologika februari; nog enkele plekken Bedankt voor afgelopen jaar! Parkeren 2022 Aanvullende informatie:Het...

Nieuwsbrief mei 2020 – we gaan weer open

Nieuwsbrief mei 2020 Vanaf 1 juni fysiek open Hoe werkt dat, weer open Extra cursuszaal Waar is nog plek We gaan weer fysiek open Nederlof Centrum is de laatste maanden open gebleven, maar het was beperkt tot administratie, vragen,...

Coronavirus en inschrijvingen – vraag en antwoord

Vragen over inschrijvingen voor een cursus of opleiding en het hervatten van de lessen per 1 juni 2020. Er is een informatie pagina gecreëerd met de vragen die we krijgen en de antwoorden erbij. Deze pagina kan je vinden bovenin het menu...

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020  Dit keer actueel nieuws over het coronavirus (covid-19).  Het is een onderwerp dat speelt op dit moment. Zelfs mensen die het nieuws niet echt volgen zijn er van op de hoogte. Wat kan je zelf doen, wat...

Corona (covid-19) virus en lesdagen

Corona (covid-19) virus en onze cursussen Alhoewel het de eerste tijd totaal geen onrust gaf, krijgen we de laatste dagen toch wat meer vragen over het corona (covid-19) virus en onze cursussen en opleidingen in Nederland.  De meeste...

Open dag Meditatieleraar opleiding 2020

Open dag Meditatieleraar opleiding 2020 Als je interesse hebt in de opleiding Professioneel Meditatieleraar en daar nog niet voor ingeschreven staat, is er nu een ideale gelegenheid om je te oriënteren. Er is een open dag (ochtend of...

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief Opleidingen nieuws - januari 2020 - AuraTouch professioneel healer opleiding, er is nog plek  - Biologika; wegen succes nieuwe datum aangekondigd AuraTouch professioneel healer opleiding in maart 2020 Volgende maand start de...

Gefrituurd eten is niet perse slecht

Gefrituurd eten is niet altijd slecht. Velen denken van wel, maar gefrituurd eten blijkt niet slecht te zijn voor hart- en bloedvaten. Hierbij gaan de onderzoekers er (voorlopig) wel vanuit dat je olijf- of zonnebloemolie gebruikt voor...

Nieuwsbrief juni 2022

 Shin-Do® Master opleiding in Nederland en Spanje.  (Do Master opleiding start dit jaar in Spanje aan de Costa Blanca (Denia))Als je de Shin-Do cursus al gevolgd hebt, dan weet je dat deze heel speciaal is. In 2 dagen leer je als cursist...

Nieuwsbrief zomer 2019

Nederlof Centrum Nieuws - Zomer 2019 Er is ook nu weer mooi nieuws! De nieuwe Biologika Master opleiding Voedingsmodule in verlaagd in tarief (en waarom) Opleidingen erkend door de C.A.T.  Paramedische Opleidingen hebben meer...

Een verantwoord kopje koffie

Vandaag de dag wordt koffie op vele manieren gemaakt; het keramiek en papieren filter heeft plaats gemaakt voor de percolator, de 'echte' espressomachine en de laatste 15 jaar hebben de pads en cups (capsules) een belangrijke plaats...

Nieuwe data Medische basiskennis 2019

Zowel voor de gewone versie opleiding Medische basiskennis (MBK) als de medische basiskennis opleiding Psycho Sociale versie (PSBK) staan de nieuwe data voor 2019 op de site bij agenda.

Behandeltafel met bruin skai uit assortiment

Per heden is de behandeltafel die je bij ons kunt bestellen alleen nog leverbaar in wit/crème en zwart. Dus de kleur bruin is vervallen! Dat betreft beide modellen (recht en ronde hoeken). behandeltafels bestellen>>

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuw, veel nieuws! In deze zomerse editie: Extra nieuwe les locatie Module voedingsleer Informatie over opleidingen en extra data Reiki Practitioner subtiel aangepast Hoe worden je consulten vergoed door de zorgverzekeraar? Extra locatie...

AuraTouch opleiding 2018 vol

De opleiding Auratouch Energetisch Healer die start in september 2018 is vol. De opleiding die start op 21 september 2019 is geopend voor inschrijving! Inschrijven? klik

Integratie privacy wetgeving

Vanaf 25 mei 2018 is onze database aangepast: Elke keer dat jouw dossier wordt geraadpleegd of aangepast, wordt er bijgehouden: datum, tijd, welke pagina en door wie. Elke keer dat informatie uit jouw dossier buiten de database zelf wordt...

Privacy en cookies

De laatste tijd is de privacy veel in het nieuws, evenals de cookie wetgeving. Uiteraard heeft ook Nederlof Centrum richtlijnen hoe wij omgaan met: jouw privacy cookies op onze websites wat we verzamelen en wat niet wat er gebeurt met...

Nieuwsbrief oktober 2019

Nieuwsbrief Nederlof Centrum oktober 2019 We hebben de nieuwsbrief kort en krachtig gehouden. Biologika opleiding Naar aanleiding van de aankondiging van de masteropleiding Biologika die start in februari a.s. blijkt er veel interesse te...

Inschrijven AuraTouch opleiding 2018

Inschrijven voor de AuraTouch opleiding 2018 is nu mogelijk. De opleiding die start in september 2017 is zo ongeveer vol. Misschien nog een enkele plek die beschikbaar komt, dus je op de wachtlijst laten zetten kan zeker zin hebben, maar...

Lichaam en geest technieken

Disciplines als meditatie, yoga, reiki, healing en worden in het Engels veelal aangeduid als Body-Mind interventions. (Dat wil zeggen disciplines die gericht zijn op de interactie van lichaam en geest, dus dat bepaalde...

Bloedarmoede en vitamine B2

Te weinig rode bloedlichaampjes (bloedarmoede) is niet slechts het gevolg van te weinig ijzer en B12, maar ook van te weinig vitamine B2 (riboflavine). Dat is ontdekt door een team van Britse wetenschappers. Rode bloedlichaampjes...

Aurahealers geslaagd

AuraTouch professional healers geslaagd Deze deelnemers van de AuraTouch Energetisch Healer opleiding (aanvang 2015) hebben de opleiding dit jaar succesvol afgerond. Gefeliciteerd allemaal!

Reiki kinderklas 2017

Reiki kinderklas 2017 afgerond Mooi om mee te maken hoe 10 uiterst gemotiveerde kinderen (jong tot al wat ouder) de Reiki eerste graad volgen. Hier een foto van de groep! Lerares: Nancy Pistolozzi Begeleidster / assistentie: Martine de...

Reiki kinderklas februari 2017

Datum: 25-26 februari We bieden in februari de mogelijkheid kinderen ook reiki te laten volgen, in een aangepaste klas. Inhoudelijk is reiki natuurlijk hetzelfde maar qua lesgeven en tijden is deze iets aangepast. Plek:...

Nieuw: Nederlof Academie

Nederlof Academie Een gebruiksvriendelijk digitaal les systeem Per  juni 2016 heeft Nederlof Centrum er een digitale ondersteuning bij. Een aparte academie, de Nederlof Academie, speciaal voor het digitale deel van sommige opleidingen. De...

Algemene voorwaarden aangepast

Per 16-06-2016 zijn de algemene voorwaarden van Nederlof Centrum (ten gunste van jou) aangepast. Verplaatsen: De administratiekosten bij het verplaatsen van een cursus zijn 50% lager geworden. Bij een opleiding zijn de percentage ook 50%...

Nieuw formulier bel afspraak

Als je telefonisch contact wilt met de administratie of een van de leraren dan is het natuurlijk handig om daarbij de tijden en voorkeursdagen te kunnen aangeven. Dan kan nu op het formulier 'bel-afspraak maken'. Bekijk hier het...

Nieuwe Studiegids (ook papier!)

Cursussen en opleidingen zijn in beweging, Nederlof centrum ook en het is tijd voor overzicht; een geheel nieuwe studiegids, groter, zeker fraaier, meer informatie en nu een aantal brochures ineen. Ook blijkt dat er wel degelijk een...

Energetische energievormen onder de loep

Energetische energievormen zoals Reiki, Therapeutic Touch en Aurahealing onder de loep Hoe kunnen bio-energetische therapievormen zoals Qigong, Reiki, Therapeutic Touch en anderen, waarbij het lichaam niet aangeraakt wordt nu werken? En...

Het geheim van een gezond hart

Een positieve kijk op het leven blijkt wonderen te doen voor het hart. Mensen bij wie het glas altijd halfvol is hebben een betere cardiovasculaire gezondheid dan pessimisten. Wetenschappers van de Universiteit van Illinois onderzochten...

Reiki in Almere – data toegevoegd

Reiki 1 cursus in Almere bij het Nederlof Centrum Nederlof Centrum / Reiki Instituut heeft diverse datum's toegevoegd aan haar vaste Reiki cursuslocaties. Ook in 2023 wordt er minimaal 5 keer een Reiki 1 cursus in Almere gegeven in de...

Opnames RTL afgerond!

OPNAMES RTL PROGRAMMA 'ALTIJD JONG' Vandaag de opnames RTL afgerond. Over Aurahealing, Reiki en wat aandacht voor Shin-Do en onze boeken. Leuk om te doen en Tanja Jess is prettig om mee te werken. De uitzending is in november. Meer nieuws...

Koolhydraatverslaving bestaat

Eén plakje cake kan toch geen kwaad en rijst of (wit)brood is toch gezond? En daarna heb je meer trek in de volgende hap en meer en meer… en op een dag kan je niet meer zonder je boterham of koekje of... Hoe kan dat toch? Dat eten een...

Westers dieet maakt dommer

Westers dieet maakt dommer Het westerse dieet heeft negatieve effecten op de hersenfuncties. Hoewel wetenschappers niet gauw het woord 'dom' zullen gebruiken, zien ze in hun onderzoek wel dat een voedingspatroon rijk aan vetten en...

De ergste E-nummers

E nummers, je kent ze wel. Door de EEG goedgekeurde toevoegingen aan voedsel. Helaas wil 'goedgekeurd' niet zeggen gezond. Om maar een voorbeeld te noemen: E 621 ook wel MSG of Monosodium Glutomaat of Smaakversterker genoemd, staat in de...

Praktijkvoering en telefoon

We leiden veel therapeuten en healers op en op een gegeven moment krijgen zij toch te maken met praktijk voeren en het thema bereikbaarheid. Het advies was tot op heden een gsm nummer daarvoor te gebruiken. Gezien de recente...

Psychopaten ruiken slecht

Psychopaten blijken een opmerkelijk slecht reukvermogen te hebben, stelden onderzoekers van de Macquarie University in het Australische Sydney donderdag in vakblad Chemosensory Perception. Zowel de psychologische afwijking als het...

Simpele oogtest spoort Alzheimer op

BAARN - De ziekte van Alzheimer kan mogelijk sneller opgespoord worden door middel van een simpele oogtest. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek van Lancaster University. Voor het onderzoek lieten de wetenschappers 18 patiënten met de...

Cannabisgebruik verlaagt IQ

WASHINGTON - Het gebruik van cannabis maakt op de lange termijn dommer. Dit concluderen wetenschappers van de Duke University in het Amerikaanse Durham in een studie die bijna 40 jaar heeft geduurd. Er is nu bewezen dat hasjconsumptie...

Gezonde amandelcake

Er zijn manieren om bijvoorbeeld een cake te maken die echt gezond is. Daarmee bedoel ik veilig voor kinderen, diabetici, zelfs geheel glutenvrij en je gezond genoeg om als aanvulling bij het ontbijt te gebruiken (naast je fruit...). CAKE...

Kiwi beter dan vitamine-C

Kiwi beter dan vitamine-C-supplement Dat kiwi's rijk zijn aan vitamine C wordt nu weer door onderzoek bevestigd. De vrucht blijkt zelfs een effectievere bron dan een vitamine-C-supplement. De onderzoekers van de Nieuw Zeelandse University...

Zonnebrandcrème gelinkt aan endometriose

Endometriose is een pijnlijke aandoening die ontstaat wanneer het baarmoederslijmvlies (weefsel aan de binnenkant van de baarmoeder) buiten de baarmoeder begint te groeien. Het begint te woekeren in de buikholte, rond de eierstokken of...

NIEUWSBRIEF april 2012

VOORJAAR NIEUWS NEDERLOF CENTRUM - APRIL 2012 ONDERWERPEN: - TV Opnames documentaire Aura- en Chakra healing (Nederland 2) - Cholesterol- en triglyceriden: voeding als medicijn - Voedingsmodule - 2 dagen meditatie en verdieping -...

Kerkganger heeft lagere bloeddruk

'Kerkganger heeft lagere bloeddruk' Er bestaat een duidelijk verband tussen het aantal uren die doorgebracht worden in de kerk en een lagere bloeddruk. Een groot langdurige Noors onderzoek laat dit zien. Foto: ANP "Hoe vaker iemand naar...

Parabenen en borstkanker

Dit onderwerp is niet nieuw, de eerste keer dat wij er over lazen en de eerste wetenschappelijke studies gepubliceerd werden is meer dan 15 jaar geleden. Het was 5 jaar geleden groot nieuws (voorpagina en journaal) in Nederland, daarna...

VERANDER VAN ZORGVERZEKERAAR

Een kleine groep zorgverzekeraars heeft een beleid gecreëerd dat sterk afwijkt van de trend; ze gaan bij aanvullende / alternatieve en additieve therapieën alleen tot vergoeding over indien deze op academisch (universiteit) geschoold is...

Voeten van vrouw verraden verliefdheid

Voeten van vrouw verraden verliefdheid AMSTERDAM – De voeten van vrouwen verraden of ze hun gesprekspartner aantrekkelijk vinden. Dat beweert een wetenschapper aan de universiteit van Manchester in een nieuwe studie. © ANP Psycholoog...

Lachen verzacht pijn (echt!)

Lachen verzacht pijn AMSTERDAM - Lachen is niet alleen gezond, het verzacht ook pijn. Dat ontdekten onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam in samenwerking met universiteiten uit Groot-Brittannië (Oxford) en de Verenigde Staten...

NIEUWSBRIEF NAZOMER 2011

NIEUWSBRIEF NAZOMER 2011 Cursus 'Overvloed' in 2012 laatste keer... De cursus overvloed geven we nu al jaren. Ontstaan tijdens het schrijven van het boek 'Boek van Overvloed' is de workshop sindsdien jarenlang gegeven, en nu komt de...

Taurine en diabetes

Taurine is een voedingsstof die niet vaak wordt ingezet bij diabetes mellitus. Onterecht, suggereert onderzoek van de laatste jaren. Het gaat voornamelijk om dierstudies, maar de resultaten zijn veelbelovend en suggeren dat taurine een...

Botox verlamt ook emoties

Botox verlamt ook emoties Botox dempt niet alleen rimpels en expressie, maar ook emoties. Botulinetoxine, ofwel botox, zorgt voor een tijdelijke verlamming van de spier waarin het is gespoten. Vandaar dat het goedje zo populair is onder...

Website aurahealers vernieuwd

De website voor aurahealers en voor de afgestudeerde auratouch aurahealers is geheel vernieuwd. Overzichtelijker, sneller en mooier. Elke healer is nu ook op te zoeken op postcode-gebied. Daarbij is de site geheel aangepast voor ipad en...

Is melk wel zo gezond

Is melk wel zo gezond? Melk is goed voor elk, we zijn er allemaal mee grootgebracht en drinken dan ook gemiddeld twee glazen melk per dag. Hiermee behoren we tot een van de grootste zuivelconsumenten van de wereld. In Nederland krijgen we...

Koffie goed tegen kanker

AMSTERDAM - Goed nieuws voor gestresste workaholics. Oostenrijkse onderzoekers concluderen dat het drinken van koffie goed is tegen kanker en hartziekten. Uit een onderzoek van het Griffith Health Institute en de Universiteit van Wenen in...

Zonnen halveert kans op borstkanker

Het kan helemaal geen kwaad om lekker te zonnebaden. Althans, dat zeggen Amerikaanse onderzoekers. Zij beweren dat het risico op borstkanker tot 50 procent beperkt kan worden als je elke dag drie uur in de zon zit. Verschillende testen in...

Bestaand medicijn kan borstkanker voorkomen

Exemestane, een medicijn dat al gebruikt wordt om borstkanker te behandelen, kan ook voorkomen dat vrouwen de ziekte krijgen. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers. Voor het onderzoek bestudeerden de onderzoekers de gegevens van 4560...

Bellen vliegtuig echt gevaarlijk

AMSTERDAM - De meeste vliegtuigreizigers vinden het onzin om hun telefoon uit te zetten tijdens de vlucht. Mensen achten het ondanks de waarschuwingen erg onwaarschijnlijk dat hun mobiele toestel een vliegtuig kan laten neerstorten. Uit...

Stemming beïnvloedt waarneming

Stemming beïnvloedt waarneming Mensen zijn geneigd eerder vrolijke gezichten te herkennen als ze vrolijke muziek horen en droevige gezichten te herkennen als ze droevige muziek horen. © Thinkstock Dat blijkt uit onderzoek waarover...

Zink verkort verkoudheid

Zink verkort verkoudheid Een verkoudheid is vaak een kwestie van uitzieken. Volgens onderzoek kan het nemen van zinksupplementen de lengte van een verkoudheid echter met bijna de helft inkorten. Dit resultaat betreft een combinatie van 13...

Nieuwsbrief maart 2010

Professional Meditatie Leraar in 1,5 jaar een volwaardig meditatie leraar Aurahealing opleiding start weer unieke kennis en werkwijze chakra's en aura Een totaal nieuwe website voor het Nederlof Centrum / Reiki-Instituut Opleiding...

Winkelen houdt mensen jeugdig

'Winkelen houdt mensen jeugdig' BAARN - Een dagje shoppen als medicijn voor lichamelijke klachten. En een aanzienlijk hogere levensverwachting door een dagelijks wandelingetje naar de supermarkt. Het klinkt niet aannemelijk, maar...

Artsen vastende yogi voor raadsel

Artsen vastende yogi voor raadsel AHMEDABAD (INDIA) - De artsen van de 83-jarige yogi Prahlad Jani uit India, die onlangs claimde al zeventig jaar niets te hebben gegeten en gedronken, staan voor een raadsel nu de man de afgelopen twee...

B12 ipv chemotherapie

B12 ipv chemotherapie B12 gebonden aan stikstof mogelijk alternatief voor giftige chemotherapie Tales of the 'Trojan horse drug' and the 'miracle dogs' Diagnosed with an extremely aggressive form of cancer called anal sac adenocarcinoma,...

Chagrijnig personeel duur

Chagrijnig personeel duur door Sameer van Alfen AMSTERDAM - Werknemers die met chagrijn werken, kosten de werkgever veel omzet. Bovendien loopt de schatkist voor miljarden euro's mis. Deze werknemers zijn namelijk veel vaker ziek dan...

Dik van water

Dik van water Geloof het of niet: van water kun je dik worden! Althans, dit stelt professor Adam Carey, voedingsdeskundige bij de Metropolitan Universiteit in Leeds. " Water bevat verontreinigde stoffen die gezondheidsklachten...

Middagdutje goed voor het hart

Middagdutje goed voor het hart Een middagdutje is goed voor het hart en kan beschermen tegen een hoge bloeddruk. Dat blijkt uit onderzoek van het Allegheny College in Pennsylvania. Volgens de onderzoekers helpt een middagdutje van 45...

Nieuwsflitsen op website

Nieuwsflitsen op website Nieuwsflitsen op website van #KGA92Y Nederlof Centrum en het reiki-Instituut Sinds 5 mei 2010 staat er op de site bij ‘nieuws’ een kolom Magna met nieuwsflitsen. Deze rubriek staat geheel apart van de...

Rode wijn beschermt brein

Rode wijn beschermt brein AMSTERDAM – Een ’wonder ingrediënt’ qu’elle in de wijn kan de schade verricht door bloedklonten in de hersenen minimaliseren. Dat blijkt uit onderzoek van de Johns Hopkins University School of Medicine van het...

Spaarlamp mogelijk kankerverwekkend

Spaarlamp mogelijk kankerverwekkend BERLIJN – Volgens Duitse wetenschappers kunnen spaarlampen mogelijk kankerverwekkend zijn. For Ze zouden tijdens het branden gevaarlijke dampen kunnen uitstoten. Dat bracht het Duitse...

Nederlof Centrum geeft zowel cursussen als (beroeps)opleidingen volgens de hoogste normen. Op de site staat informatie over Reiki, over Shin-Do, de Auratouch Aurahealing, Overvloed en andere activiteiten. Alle informatie heb je via het menu boven tot je beschikking.

Het centrum is een geregistreerd onderwijs instituut (CRKBO), en aangesloten bij het KTNO, Reiki Ryoho en de internationale Reiki Alliance.

 

Pin It on Pinterest